• Pörcy

    västerås-brudar 2012??

    carrobarrometer skrev 2012-02-07 22:06:56 följande:
    haha vad festligt jag gifter mig också i domkyrkan Glad hörde också att man skulle "hänga på låset" men när jag väl ringde så var det inte så bråttom då båda tiderna fanns kvar.

    Jo, det var samma sak för oss, det hade nog gått att vänta både en och två månader till men det är lika bra att boka utifall att..


    Vi gifter oss 22/9.


    Ni andra som ska gifta er i Domkyrkan, kommer ni att korta ner och välja nåt av de andra altaren än att gå hela långa vägen fram till stora altaret?? Jag tror att vi kommer korta ner men det beror väl lite på platsrekommendationer och det lär man väl ta längre fram i planeringen.

  • Pörcy
    sofiasmamma skrev 2012-02-10 11:56:35 följande:

    Hur gör ni med frisör/makeup?


    Har ni bokat, i så fall var? Min frisör gör tyvärr inte bruduppsättningar och jag känner mig lite rådvill.


    Tycker det är hutlösa priser... ngn tipsade om att säga att man är tärna, lika fint men mkt billigare... lite fult kanske. Vi räknade lite igår och nu känns det som att man kanske ska börja se över vissa kostnader. Vi har en ganska rejäl budget men man behöver kanske inte maxa den...


    Jag går inte till frisören särskilt ofta så jag har ingen frisör som jag kallar "min". Om 1,5 vecka ska jag gå och klippa mig hos min mammas frisör och då tänkte jag kolla lite vad hon har för förslag. Har aldrig varit hos henne förut så det ska bli spännande. Sen får vi se om det blir hos henne jag gör det slutgiltiga men det lutar åt det i nuläget.


    Kolla runt lite bland frisörerna utanför city, oftast mycket billigare. Om jag ska göra hos mammas frisör blir det "bara" 1200:- istället för ca 2500:- som man kanske skulle få betala hos nån i city. Men som sagt, säg att du ska på ett bröllop och vill göra en "vanlig" håruppsättning.. :-P

  • Pörcy

    Glömde skriva att jag får make up gratis av min tärnas mamma som är hudterapeut och har sminkat tidigare när hon hade egen salong.


     


    Förra lördagen var vi och provade m2b:s och bestmans kläder. Gick på förstavalet för m2b trivdes jättebra i det (precis som jag gissade att han skulle..) sen fick bestman en vanlig kostym men med samma kravatt och väst som brudgummen. Kommer bli såå snygga när de får rätt skor och allt.


    Sen har jag börjat leta dukar till borden för vi vill göra bord som är fyrkantiga men det blev ett lite udda mått så det verkar inte som att det finns så många valmöjligheter. Hittade en firma i Trollhättan som har rätt mått på dukarna och vi har gäster som kommer från Uddevalla så de kanske kan svänga förbi och hämta. *hoppas hoppas*

  • Pörcy
    Juni 2012 skrev 2012-02-18 16:15:13 följande:
    (Har skrivit i en annan tråd, men vill kolla vad ni tycker också)

    Våra inbjudningar landade i gästernas brevlådor i tisdags (14/2) och jag undrar när och om jag kan messa m2b´s brorsa och lite luftigt fråga vilket datum de har tänkt sig svensexan och om de vill att vi ska vara hemma den helgen eller om vi ska vara i stugan?
    Min m2b jobbar ju vissa helger, och får reda på det med ca 1-½ veckans varsel, så det vore ju bra att veta vlken helg de har tänkt så han kan förska ansöka om ledigt.
    Men m2b´s bror har inte ens reagerat på inbjudan, ringt, skrivit på facebook eller något för att tacka för inbjudan och säga att de kommer/inte kommer.

    Våren kommer ju gå snabbt, det är påsk och en del andra helger så de lär ju planera i ganska god tid, tycker jag. Vissa i gänget har ju barn som de behöver fixa barnvakt till också.

    Ska jag bara vänta på att de hör av sig med ett datum då de vill ha m2b hemma/ i stugan?
    Eller ska jag vänta tills hans bror svarar på inbjudan? OSA:t är 10 maj, vilket ju blir i sista sekund om de ska börja planera då.
    Eller ska jag messa (när, isåfall?) och fråga vilket datum de hade tänkt sig?

    De kanske inte har planerat något alls, trots att de är ett killgäng som hängt ihop sen lekis och att de som tidigare gift sig fått en svensexa? Då blir det ju pinsamt om jag messar och frågar om datum....
    M2b´s brorsa fick visserligen ingen, men inbjudningarna gick ut ca 10-12 dagar innan vigseln så det var ingen som hann fixa någonting. Vi gick inte på vigseln då det var för kort varsel och vi redan var uppbokade den helgen.

    Hur ska man göra?

    Rörigt inlägg, skyller på febern Tungan ute
    Har du någon kontakt med "lekisgänget"? För det är kanske mer de (än brorsan) som kommer att dra ihop nåt låter det som. Eller ingår brorsan i det gänget också? Jag och några tjejer planerad möhippa förra året och då var det vi som kontaktade brudgummen och inte tvärtom. Sen är väl tjejer kanske ute i lite mer god tid än killar men de kommer nog att meddela dig något om de nu planerar något ska du se!
  • Pörcy
    FruNovember skrev 2012-02-18 21:19:44 följande:
    Hej tjejer, får man haka på här? Gifter oss 10/11, i Haraker kyrka, funderar på att ha festen på Gaggeska gården, tycker de har riktigt bra kuvertpris.. Hur gör ni andra med festen? Finns det någon bra catering i stan? Om någon har solist att tipsa om skulle jag bli riktigt glad Tack på förhand!

    Hej och välkommen! Vi ska både hyra lokal och catering av Peter Linder (sök på google: Din vän vid spisen) då vi fått jättemånga bra rekommendationer om honom. Sen var han superschysst när vi träffade honom också, anpassade maten och kuvertpriset efter vår budget. Och då har vi verkligen inte behövt snåla med något av det vi ville ha.


    Lycka till i ditt matsökande!

  • Pörcy
    sofiasmamma skrev 2012-02-18 19:16:22 följande:

    Var det ngn mer än jag som provade klänningar idag? Massor av folk på Ruths, fick vänta länge på provrum. Ursulas var lugnare.


     


    Nu har jag hittat en på varje ställe som jag kan tänka mig (om jag inte ska ha den gamla i spets som jag lagt ut bild på tidigare). Jag tror jag blir tokig, hur svårt kan det vara? Haha. Men den jag tycker allra mest om heter samma som min dotter, känns ju nästan som att det är ett tecken... ;)


    Känn efter ordentligt, vad vill du ha? Men det låter ju onekligen som ett sign from above.... :-P
  • Pörcy

    Alltså, nu beror det ju på om man gillar spets eller inte..Själv är jag ingen "spetstjej" så jag röstar för den senaste klänningen men med tanke på den andra klänning du la upp förut så är den översta KiK mer lik den... Är det nån av dessa som hette som din dotter?


     


    Jag köpte näbbklänning till min dotter idag! Gick förbi Rigolo (på Stora gatan) på lunchen och såg små näbbklänningar på rea i skyltfönstret. Gick in och kollade (har aldrig varit in där förut) och en var verkligen perfekt i modell till min dotter så jag funderade lite under em så sprang jag och köpte den innan jag åkte hem från jobbet. Hade egentligen tänkt hyra på Ruths där vi fixat allt annat men den var söt och billig så jag slog till! :-P

  • Pörcy
    MochR skrev 2012-02-27 17:20:59 följande:
    Var och provmöblera i helgen, det blir super bra! Alla får plats och vi kommer inte behöva möblera om mycket alls för att få plats för att få plats att dansa Glad

     


    Grönt, guld och vitt är vårt färg tema!


     



     


    Det fattas monogram och dekorationer på festhäfterna och på fjärilarna ska det stå namn och dekoreras något.


     


    Va fint det blev! Jag funderar mycket på vår dukning men lutar också åt något sånt men med "våra färger.. :-P
  • Pörcy
    sofiasmamma skrev 2012-02-27 18:54:21 följande:


    Dessa frimärken har vi beställt. :)
    Coolt! Visste inte ens att det fanns!
  • Pörcy
    MochR skrev 2012-02-27 22:32:52 följande:
    Tack! Har färjat dukarna och sytt dem själv och håller nu på att sy servetterna... ibland för pysslig för mitt eget bästa Tungan ute Vi gifter oss inte förrens 14/7
    carrobarrometer skrev 2012-02-27 18:14:09 följande:
    Ska kanske tilläga att när jag gick i Sthlm var det special erbjudan på denna behandling, så vet inte vad det kostar nu. Men kan varmt rekomendera Sannakliniken, ligger centralt och bra till om man kommer med tåget.
    I Eskilstuna är det Salong Framtiden som har en tjej som hyr in sig och gör denna behandling hos dom.
    Lycka till.
    Ok ska kolla in det! Tack för tipsen iaf Glad
    Pörcy skrev 2012-02-27 22:18:01 följande:
    Va fint det blev! Jag funderar mycket på vår dukning men lutar också åt något sånt men med "våra färger.. :-P
    Tackar!! Vad är era färger?
    Vi har brunt, vitt och guld. Våra dukar kommer att vara vita. Sen kommer vi att ha löpare i guld och bruna servetter. Men jag tänker mig samma stuk på dukningen som ni har gjort.
Svar på tråden västerås-brudar 2012??