Inlägg från: Fårävvör |Visa alla inlägg
  • Fårävvör

    Uppsalbrudar 2011 del 2

    Oonah skrev 2011-01-10 14:38:15 följande:
    Någon som har erfarenhet av det i HTK? 
    Jag har varit på en vigsel i helga trefaldighet (med ca 60 gäster) och vi var tvungna att sprida ut oss en del på grund av pelarna. Hur många ska ni vara?
  • Fårävvör
    Oonah skrev 2011-01-10 17:26:58 följande:
    Vi ska vara max 80 pers. Vad tror du utspridning av det?
    Tror vi inte fyllde mer än hälften av bänkraderna (och inte fyllde, utan satt utspritt för att se ordentligt) när vi var ca 60, så det borde nog inte vara ett problem...
  • Fårävvör

    vi kom på igår att vi nog borde ha en bröllopshemsida (vilken tur att jag ska gifta mig med en datavetare!) men vilken info skriver ni med på sidan?

    jag funderar på:
    boendealternativ
    kartor över stan och vigsel- och festområdet
    information om önskelista
    kontaktinfo till toastmasters
    förklaring på klädkoden kanske?

    något mer som vore bra?

  • Fårävvör
    Oonah skrev 2011-01-10 19:02:44 följande:
    Jag har suttit hela helgen och fipplat ihop vår sida som nästan är helt färdig. Pust.. Jag har med allt det du skriver, även småsaker som olika tider, påminnelse om att höra av sig om matallerigerier, att barn är välkomna och presentation av kyrkan och festlokalen. Ska även lägga in info om parkering och bussar.  Kanske även tips på saker att göra i Uppsala?

    Datavetare? Bra val! Han fixar säkert ihop en sida i ett nafs. ;)
    Jag började göra en hemsida igår med ett sånt där webverktyg (weebly), funkade riktigt bra! =)

    Förresten, har ni bokat frisör och makeup än eller ska ni göra sånt själva? Jag har bokat uppsättning hos frisören jag brukar gå till (studio figaro) men funderar på hur jag ska göra med smink... Brukar mest använda mascara och eventuellt lite ögonskugga i vanliga fall, så jag saknar alla de där produkterna som gör att sminket sitter kvar ordentligt... Funderar på att gå till antingen Body Shop eller Make Up Store eftersom dom ligger nära frisören, men hittar inget pris på MUS sida? På Body Shop kostar det tydligen 500 kr inklusive konsultation.

    Hur gör ni andra med det?
  • Fårävvör
    Oonah skrev 2011-01-11 12:05:28 följande:
    Make Up Store har ju sina sminkkurser för 500 kr. men jag tror inte det gäller brudsminkningar. Se till att du köper sådant du behöver för att bättre på sminket under dagen! Min tärna kommer ansvara över vår gemensamma första-hjälpen-sminklåda. :)

    Jag ska göra både smink och hår på samma ställe. Creative Zone och Creative Makeup delar lokal och dessutom är min sminkör, David, SM-medaljör i sminkning, så det ska bli jättespännande! Praktiskt att ha allt samlat på samma ställe.

     
    Jo, det är smidigt att ha allt på samma ställe... Vet att en annan frisör på det stället jag går på är utbildad inom makeup och gör sminkningar, kanske ska kolla med henne...
  • Fårävvör
    eundk110903 skrev 2011-01-11 16:25:32 följande:
    Jag har inte kommit så långt än. Dock har jag väl tänkt mig att kolla upp med någon om det kan skötas på samma ställe. Jag går inte så ofta till frisör i vanliga fall :P och har inte direkt någon speciell.
    Ok, jag har gått hos samma i snart fyra år... Hon är den enda frisör som förstått mig på mitt hår, så det är nog bäst att hon får göra brudfrisyren med!
  • Fårävvör

    Kollade Face hemsida och de tar 800 för brudsminkning... Kalla mig snål, men jag tycker det är lite dyrt! Enligt frissans hemsida tar de 300-500, så jag kollar nog med dem. Ska hålla mig borta från make up store, jag lovar!

  • Fårävvör

    Jag klipper mig hos Johanna på Studio Figaro i vanliga fall, tycker hon är trevlig och bra, men har ingen aning om hon har koll på 20-talsfrisyrer... Om du ringer runt kan det ju vara bra att nämna vilken typ av frisyr du vill ha kanske?

  • Fårävvör
    eundk110903 skrev 2011-01-11 23:14:11 följande:
    Är det det som ligger bredvid den där resebutiken? Nära ån?  För isåfall är det där jag klippt mig också, hos Johanna. Superbra! Har du diskuterat brudfrisyr med henne?
    Jo, tror det. Den ligger på samma gata som Marks and Brands, nån resebutik och nån begravningsbyrå, mellan gågatan och ån. På andra sidan gågatan, på samma gata ligger cervera och teliabutiken.

    Än så länge har jag mitt hår på utväxt så vi ska vänta till april med att diskutera uppsättning, när vi vet mer hur långt det kommer bli. För en gångs skull är jag faktiskt glad att jag har hår som växer som ogräs, för bara ett år seda var jag superkortklippt! =)

    Har lite tankar om uppsättningen: Locka det lite lätt, mest för att ge volym och lite liv i det (det är spikrakt i vanliga fall) och dra det mjukt bak i nacken och sätta upp det lite löst där. Ska inte ha slöja, men vill gärna ha blommor i håret i stället, har hittat en massa fina fejkblommor på etsy som jag funderar på =)
  • Fårävvör

    Vi har fixat kostymen tll sambon, det är nog det senaste... Borde beställa min ring eftersom jag kommit på hur den ska se ut, men hinner nog inte förrän om ett par veckor (måste dit på en lördag...) Dessutom har mina skor skickats idag, så antingen imorrn eller i början på nästa vecka får jag klämma på dom! Om dom passar ska jag boka tid för att få klänningen upplagd, och i samma veva börja fundera på hur jag ska sticka min bolero... Klänningen hänger kvar i butiken där jag köpte den, så jag behöver ta med mig lite garn och kolla vilket som passar bäst till...
    Vi behöver ta tag i inbjudningskorten, det blir nog prio 1 nu i helgen! Och jag behöver fundera lite på brudbukett! Känner inte riktigt att jag har tid att åka runt till olika florister och jämföra priser bara... Tror ni man kan skicka mail om ungefärlig prisuppgift om man skickar med bild och förklarar ungefär hur man vill ha den?

Svar på tråden Uppsalbrudar 2011 del 2