• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Ninnnis
    Villemoa skrev 2011-08-31 10:05:48 följande:
    Ninnis, vad skönt att ni fått sova lite iaf. Ventilera du med bvc-sköterskan, de brukar ha goda råd. Vet du, har funderat på varför det strular vissa gånger för dig och andra inte. Kanske är så att mjölken inte kommer så snabbt som han vill precis efter utdrivningsreflexen? Så var det för Ellie ibland och då släppte hon och skrek, tog tag igen, släppte och skrek osv. De har ju sina perioder de små liven när de kräver mer mat men att tuttarna inte riktigt fattat galoppen Vet inte men det var bara en tanke. Hoppas du får nåt klokt svar från bvc! Kram
    Fast oftast tar han inte tag alls, utan börjar skrika så fort jag lägger honom vid bröstet. Och  de gångerna han tar tag och sedan släpper sprutar det mjölk, så det är uppenbarligen efter att utdrivningsreflexen har kommit igång? Jag vet inte. Kanske har han bara mindre aptit (det är en av punkterna i boken om utveckligsfaser) just nu. Nyss vaknade han och var märkbart hungrig (smackade med munnen), och då åt han ordentligt. Jag får kanske snällt vänta ut honom tills han blir riktigt hungrig.

    Men å andra sidan gallskrek han igår kväll när jag lade honom vid bröstet. Jag gav mig inte utan höll honom lugnt men bestämt kvar vid bröstet (vyssjandes och vaggandes) och till slut lugnade han sig och åt glupskt från båda brösten, så uppenbarligen var han hungrig ändå. Vid första nattmatningen (ca kl. 01) ville han däremot inte alls äta utan gallskrek fast han hade legat och smackat med munnen och borde vara hungrig. Då lade jag ner honom i sängen igen och tänkte att han vill kanske äta om en stund istället, men han somnade och vaknade inte förrän ca kl. 04. Då åt han duktigt. Det är det som är så svårt, att veta om han är hungrig eller inte. Det känns inte så kul att "tvinga" honom att äta, samtidigt som det är värt att ta fajten om han faktiskt är hungrig och äter till slut.

    Förlåt för ännu ett långt förvirrat inlägg om Minis ätande...  
  • Fru Bygg

    Tack för alla fina kommentarer och ert stöd!
    Idag var vi på nytt CTG och det såg mycket bättre ut. Barnmorskan var också trevlig och förklarade mycket. Vi fick även träffa en läkare (dock inte den som vi skulle först) och hon gjorde ett ultraljud på hjärtat på bebisen och allt såg jättebra ut. Nu känner jag mig lugn, för nu är ju CTG-kurvan som den ska och allt annat ser bara bra ut.
    Nu är det bara att gå och vänta på att vår lilla prinsessa vill titta ut. v. 37+0 idag, så det kan dröja ett tag till.

    Tack Snorkfröken och Start September för era smygläsarinlägg. Jag brukar smygläsa ert forum när det finns tid, så jag känner till er sen innan. Tror det finns många i våra trådar som smygläser den andra tråden.

    Nu ska jag fixa lite mat till E som precis kommit hem från dagis.

  • Syrinx

    Villemoa och Ninnis, nej jag kan inte begripa det heller! Har inte människan ens en gnutta medkänsla i kroppen?! Förresten, här hittade jag nyheter om olyckan igår:
    www.sydsvenskan.se/sverige/article1536327/Tagstopp-Lund-Malmo.html 
    Polisen måste undersöka spåren? Det dröjde ju väldigt länge igår innan vi kom iväg, för att polisen inte gav klartecken. Undrar om de misstänker brott? Förvånad

    Och Ninnis, jag håller med Hvidbrud! Med min obefintliga erfarenhet av barn kan jag ju inte komma med någon hjälp, men det finns ju så många andra i tråden som kan det. Hur gick det på bvc?

    Fru Bygg - Vad skönt att höra! Glad 

  • Syrinx

    Nu är jag som en urkramad trasa efter att vi kom hem från djursjukhuset, lillmisen och jag. Så lättad efter att förtätningarna på lungorna har gått tillbaka nästan helt och andningen var som vanligt. Alltså var det "bara" astma och lunginflammation, inte tumörbildningar.
    Nu ska hon få antibiotika ytterligare en vecka och vi ska trappa ner på kortisonet. Förhoppingsvis kan hon klara sig utan kortison mot astma, eftersom den triggades igång av en tillfällig inneboende som rökte som en skorsten. Annars är det vanligaste att katter som får astma måste medicineras livet ut. Men åh, det är ju en barnlek i jämförelse med om det hade varit tumörer! Min lilla kisse, jag är så glad att hon är på bättringsvägen! Hjärta 
    Tack för era tummar och tankar!!!

  • Ninnnis

    Åh vad skönt, Fru Bygg!

    Vi har varit på 2-månaderskontroll och enligt läkaren är August en frisk och trevlig liten pojke

    Han väger nu 5615 g och är 57,5 cm. Sköterskan sa att ätstrulet kan bero på en liten förkylning (han har varit lite snorig), utvecklingsfas eller vad som helst egentligen. Men han går ju upp som han ska så det verkar inte vara någon fara. Och nu har han ätit utan att krångla två gånger i rad.

  • passionsblomman

    Syrinx, USCH vad hemskt det är när man får vänta just av den anledningen! Tyvärr är det i Sthlm rätt vanligt. När det ropas ut att tågen är stoppade pga problem på spåret, så är det verkligen inte bara löv och is det kan handla om. Ju luddigare besked, desto troligare att det är en "PUT" Person UnderTåget, och det är inget man bara sopar undan så att säa. FY fan för att ha det jobbet! *kräks och svimmar*
    Min morbror är pensionerad lokförare, och han mådde verkligen ap-dåligt den gången det var han som körde. Snacka om mardrömmar efteråt man skulle få. Hu!Och vad folk kläcker ur sig i parti och minut, orkar jag knappt tänka på.

    När det är skolbarn ute på rast som gör det när jag råkar gå förbi och höra, då måste jag iofs reagera. Så, idag har jag tagit ett gäng ungar uppspetade i en klätterställning, en riktig äkta Passion-erad åthutning. Det blev moltyst både i den och i klätterställningen bredvid. "VAD är det här för slags lek och HUR är det egentligen möjlig att någon av er lyckats inbilla er själva att det finns NÅGOT i det här som skulle vara roligt? Nu känner jag inte er som sitter här, några av er vet jag vilka det är, men jag förutsätter att ni allihop äger intelligens nog för att begripa att så här ska det inte vara på rasten och så här tilltalar man inte varandra. Sånt här vill jag INTE höra och se när jag går förbi skolan! Jag utgår ifrån att ni hör vad jag äger och förstår vad jag säger. Skulle någon av er till äventyrs inte göra det, uatn behöver prata vidare om saken, så är ni varmt välkomna hem til mig i Sagohuset och så kan vi prata vidare över en fika tills vi förstår varandra. Annars är det bara SLUT på det här nu, och så tar ni och visar att det där faddersystemet ni har är värt namnet och att ni vet hur en bra kompis är." och så vidare ....

    Jädrar i min låda vad jag känner att jag bara inte tycker att man som vuxen får skita i sådant man ser och hör. Och kanske faktiskt oftare redan när det är relativt litet-innan det blir helt åt pipan.
    När rastvakterna kom ångande, så bölev jag lite rädd att de skulle bli arga och tycka jag la mig i. "jag skulle kunna krama dig och TÄNK om fler vuxna som rör sig häromkring tyckte att de självklart ska engagera sig i sådant de ser och hör. Jag hyllar dig!" Sa ena fröken. Så då kändes det bra.

    Vi hade föräldramöte igårkväll, och gjorde små grupparbeten med tankar om hur man förebygger kränkningar och problem. Alla vill ha mer info från skolan, kommunikation mellan föräldrar och personal och så. Massor av bra tips och idéer.
    Någon sa "...ja för man kan ju inte fostra andras ungar", men då måste jag inflika att det tycker jag visst att vi i ganska stor mån faktiskt både ska, måste och gör. Varje barn som träffar dig möter dina värderingar , ser dina gränser och hör vart de har dig någonstans. Att finna sin plats bland andra människor och formas till en fungerande länk i samhälle, familj och alla sina olika miljöer, det ÄR fostran, och jag fattar inte när det blev varje förälders enskilda angelägenhet? Eller hur det skulle kunna handla om skola vs föräldrar som någon isolerad grej?
    Nä, jag sa till hela klassens föräldrar att jag personligen förväntar mig att de är vuxna gentemot min son överallt de träffar honom. Uppmuntran och att var sedd för detbra man gör, och tillrättavisning och vägledning när man gör mindre bra eller farliga saker. Det är våra barn, vårt ansvar, hla tiden och varje gång vi möter dem. Jag tror det är farligt och förödande när barn existerar i någon slags parallell verklighet, där vuxa passerar osynligt, tyst och anonymt hela tiden. JAG SER DIG tror jag de behöver veta.
    Åh nu gick jag igång sådär igen... Skäms


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • Hvidbrud

    Så många härliga och bra nyheter det var här då! Bra! Var med e till läkaren idag och hon var också precis som hon skulle vara. Vi jagar ny syskonvagn och tror att det blir en Phil&Teds Hammerhead Någon (smygisar?) som har erfarenhet?

  • Hvidbrud

    Syrinx; läste också den artikeln och undrade mig. Så obehagligt!

    Daa: ja! Inboxa mig ditt nummer så kommer en liten bildbomb! Poff!

  • passionsblomman

    Ninnis, ibland är man ju bara på lite mindre kul humör och lite allmänt ilsk utan så värst mycket anledning. Eller, jag iallafall någon enstaka gång ibland...hehe Skäms
    Jag tror ungarna också är ur fas ibland och fast det minsann är lättare sagt än gjort, så tror jag att man som förälder får lyfta lite på hatten och låta det passera om det inte är ihållande och varaktigt. Fast som sagt, det är ju lätt att säga. Man är ju helt hormoninställd på omedelbar felsökning och känner sig så korkad och hjälplös när man inte förstår och lyckas avhjälpa.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård