• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Leksi

    Hej Andbeyond! Glad Nu är det inte långt kvar, så spännande!! Superfin mage verkligen! Glad Hur känner du inför förlossningen?

    Vilken fantastisk bukett du gjort Blomman!! Jag tycker ofta droppformade buketter ser lite lessna ut, men den där var verkligen underbart vacker!
    Hoppas din resa blir kanon nu & kanske hinner du träffa Daa också?

    Lycka till på KS Heloise! ♥lilla skvätten♥

  • Leksi
    lanovia 08 skrev 2011-02-16 09:23:02 följande:

    Ett viktigt tips vi fick var att vi måste få sova. Sömn är grymt viktigt. Våran BVC sköterska sa till oss att fixa barnvakt så vi fick sova 2 nätter på raken. Mina föräldrar kom till oss och tog henne på nätter, SÅ SKÖNT!!!
    Och de tär viktigt att det skall vara minst 2 nätter, en är tydligen inte tillräckligt för att man skall bli helt utvilad.

    Gör du och maken något själva någon gång? Det är superviktigt annars? Den absolut absolut värsta dippen tog sig maken ur en kväll när vi var ute och åt själva. Bara jag och han och vuxensnack.

    Lite tips som kanske kan hjälpa på vägen. Det hjälpte oss lite ialla fall.


    Ja det där med sömn är svårt... Tycker jag får rätt bra med sömn, åtminstone de dagar då jag är föräldraledig för då brukar jag passa på att sova på dagen med A. Men det är klart, det blir ju alltid så upphackat eftersom A fortfarande ammar varannan-var tredje timme på kvällen och natten. Så när man tänker efter, att jag inte sovit mer än max fyra timmar i sträck på över nio månader, är det kanske inte så konstigt om man inte fungerar helt normalt?
    Men så länge A ammar är det ju svårt att ha barnvakt (på natten).

    Och nej, vi är väldigt dåliga på att göra något bara maken och jag. Har inte gjort det sedan A föddes faktiskt, så det är väl på tiden... Maken fyller år snart och av mina föräldrar kommer han få ett presentkort på massage på ett spa där jag också har ett oinlöst presentkort och då sa hon att de kunde vara barnvakt så att vi kan gå dit tillsammans och sedan ut och äta lunch efteråt också. En himla bra idé! Längtar redan. Vi behöver verkligen jobba på vår relation men ingen av oss orkar ta initiativet och räcka ut en hand. Kanske är lättare efter några lugna timmar på ett spa...
  • Leksi

    Apropå sömn så är det bäst jag går och lägger mig nu.


    Sov så gott alla!

  • Aleta

    andbeyond, fina fiiina magen! Spännande!

    Blomman, oj, vad mycket du har gjort. Bra (och dåligt så klart) med värdena, att du fått svar och att det var något att ta på. Man kan ju bli rejält nere och må piss om ämnesomsättningen spökar.
    Lycka till på resan, jag kan inte begripa hur det ska gå på hemresan med lill-Truls. Hur ska du kunna rasta honom? Finns det hundblöjor?

    Leksi, så bra med spa-dagen, se till att verkligen komma iväg på det och att INTE skynda hem efteråt. RIng inte och kolla om allt är OK hemma utan säg åt dem att ringa om det är något istället.  (Lättare sagt än gjort, jag vet )
     

  • Ninnnis

    Heloise, hoppas det går bra på KS. Kram till hela smurffamiljen!

    Blommis, låter bra att prata med om läkaren om vad värdena innebär egentligen. Bra ändå att de har upptäckt det så att du kan få hjälp att behandla det.

    Andbeyond, fin bukett och FIN mage

    Fru Sy, mysigt med syster och föräldrar på besök.

    Leksi, det låter som en utmärkt idé med spa tillsammans.

    Blommis igen, ha en trevlig hundresa! Tänk att du har med dig en hund nästa gång du kommer hem till Blomslottet

    Vi har varit ute och långpromenerat i solen. Härligt! Innan dess gick jag med på att titta på ny bil, men de sista bilfirmorna fick maken gå in i själv eftersom jag satt i bilen och lyssnade på VM-slslom

  • lanovia 08

    Fru Sy, skönt att allt verkar bra. Verkar ju inte som urinprovet var så oroande?

    Kul att ha syster och sedan även föräldrar på besök. Kan behövas lite folk som roar i tristesen.

  • lanovia 08

    Blommis nu är du på din hundresa!! Vad spännande. En söt liten valp.Hjärta

    Helosie lycka till på KS.

    Flamman hoppas ni har en lugn och skön helg.

  • lanovia 08

    Nu är resan betald och klar till Kap Verde, blev till slut billigare än Egypten. Helt sjukt vårat drömresemål som vi innan sett som alldeles för dyrt... Helt plötligt flyger de från Göteborg och det blev "billigt".  Me like!!

  • lanovia 08

    Däremot gillar jag inte hur jag mår just nu. misstänker att det kanske är överspända axlar... kanske, skall försöka bli bättre på att använda massagekudden.
    Jag blir ofta matt och känner mig väck som om jag ser världen genom en dimma på något vis.  Trött som en gnu.
    Idag var jag på långpromenad med hund och vagn medans maken fixade hemma. Till slut ringde jag gråtandes efter honom, orkade bara inte gå mer. Då blev jag rädd för mig själv. Men när jag kom hem och fick i mig mat mådde jag bättre igen. men det sjuka är att jag knappt känner mig hungrig. Jag som annars brukar vara hungrig av mig.

  • lanovia 08

    Leksi, nej det är inte lätt att ta hjälp på nätterna medans man ammar. Behöver du få sova ut får du isåfall be någon ge honom flaska någon natt. Annars tycker jag att ni skall ta hjälp några nätter så snart du inte ammar honom nattetid längre.

    Det låter definitvt som att ni behöver prioritera varandra lite. Barn är en underbar gåva men man behöver sin partner också. Vad bra om ni kan komma iväg på spa snart. Ta vara på det. Och gör som Aleta skrev, be dem ringa er och ring inte hem. Lätt gjort att man ringer hem också prickar man mitt i ett skrik eller något. Som gjort för att inte kunna slappna av mer.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård