• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • muggles
    Fru Bygg skrev 2011-02-17 11:02:44 följande:
    Tack alla gulliga för era kommenterar!

    Vi var hos BM i tisdags ja, och hon sa inte så mkt. Har fått en toppenBM som verkligen lyssnar på en och hon kom med lite småtips. Sa att hon kunde skriva ut recept på medicin mot illamående, men att man blev trött av dem. Jag ska avvakta ngn dag till, men sen får man nog testa det. Kände mig lite mindre illamående igår och har faktiskt kunnat äta en liten frukost idag, så jag hoppas det går åt rätt håll.

    Jag mådde inte alls illa med E, men det kan variera från graviditet till graviditet.
    Vi är ju superglada för det lilla livet i magen, så jag ska bita ihop! Idag känns det bättre som sagt, både med illamåendet och mitt humör.
    Tack för att ni alla alltid är där och stöttar! Det hjälper så mkt!
    Jag har förstått det som att vanliga Lergigan gör en trött men att Lergigan Comp inte gör en så trött, så fråga efter det. Många i vår andra tråd har blivit hjälpta av det, så varför lida i onödan?
    Nu vet jag inte alls vilken vecka du är i och om du gjort ul? För det är väl inte så att du också väntar tvillingar? Då blir man extra illamående tydligen. Men det vore väl för mkt, med så många tvillingmammor i samma tråd...
  • Fru sy
    muggles skrev 2011-02-17 16:16:39 följande:
    Jag har förstått det som att vanliga Lergigan gör en trött men att Lergigan Comp inte gör en så trött, så fråga efter det. Många i vår andra tråd har blivit hjälpta av det, så varför lida i onödan?
    Nu vet jag inte alls vilken vecka du är i och om du gjort ul? För det är väl inte så att du också väntar tvillingar? Då blir man extra illamående tydligen. Men det vore väl för mkt, med så många tvillingmammor i samma tråd...
    Jag fick Lergigan comp, och de hjälpte mig lite. Tror inte jag blev tröttare av dem. Ja tydligen är det vanligare med kraftigt illamående när man väntar tvillingar, det sa vår bm oxå. Men eftersom vi gjorde vul i v.6 visste vi ju att det var en inne i min mage...
  • muggles

    Fru Sy: tänk på det sedan när du får gå upp, att du legat så länge att dina benmuskler kanske har tacklat av lite? Min kollegas svägerska låg på sjukhus i flera månader pga en komplicerad grav och när hon väl fick gå upp och gå fick hon värsta träningsvärken. Fast du är väl uppe varje vecka på dina kontroller iofs...

  • Villemoa
    passionsblomman skrev 2011-02-17 11:09:24 följande:
    Det är idag min son fyller tio år. Han är för övrigt i chocktillstånd.
    När han öppnat filen på datorn med brevet fån hunden och bild och allt satt han bara och stirrade en lång stund, gav småningom ifrån sig ett litet misstroget ljud, stirrade lite till. Tittade försiktigt på mig, sedan sin pappa, på datorn "det här är inte sant va? Är det här sant? Är det på riktigt mamma? Mamma? är det det?" Sedan skrek han rakt ut, kastade sig om min hals och grät mot min axel en stund snyftandes "En hund! Ååå en liten riktig hund"
    När han hämtat sig två sekunder rusade han upp ur soffan och hojtade-"men kom igen då! vi måste ju städa undan alla saker som är på golvet och som hunden kan nå!" 
    Nu är han i skolan. Jag gissar att han för stunden har drabbats av ganska svårartade koncentrationssvårigheter....

     


    *torkar tårarna* Härliga Blompojken!!

  • muggles

    Fru Sy: vi gjorde VUL i v7 men då såg de bara en, så det är ingen garanti...

  • Fru sy
    muggles skrev 2011-02-17 20:00:22 följande:
    Fru Sy: vi gjorde VUL i v7 men då såg de bara en, så det är ingen garanti...
    Ok, det visste inte jag. Trodde man såg det. Iofs så gjorde vi vul i v.9 oxå, då kanske det var säkrare om man "bara" såg en.  
  • Aleta

    Grattis Fru Sy och Blompojken!

    Allt hundpratande gör ju att man blir riktigt sugen...men jag ÄR ju faktiskt allergisk. Har inte hittat någon hund jag klarar helt ännu. Dessutom så  kräver hundar så mycket. Jag vet en gång i livet när jag hade hundra djur av olika sorter. Då frågade någon varför vi inte hade hund. Men det tar ju så mycket tiiiid! Svarade jag.

    Kramar till Heloise! Ni får verkligen kämpa, jag önskar att det fanns magi på riktigt så att man bara kunde svänga ett trollspö och göra allt lättare...

    Kram Flamman, vilken komplicerad tillvaro ni har nu, hoppas verkligen att ni kan hitta något som passar alla oavsett hur det blir.

    Mugglan, vad skönt att Ada och Beda växer så det knakar!

    Lanovia, krya på dig.

    Ninnis, bilar ska bara funka, det borde finnas någon slags lag på det!
     

  • Aleta

    Fru Bygg, det är himla jobbigt att må illa hela tiden, det gjorde jag med båda mina. Jag vågade aldrig ta någon medicin mot det dock. En annan är lite hispig över sånt.

    Kramar till alla som jag inte har kommenterat också! 

  • Leksi

    Grattis på födelsedagen Fru Sy!! {#emotions_dlg.flower}
    Vad mysigt med maken hemma & att allt verkar bra med Orvar!

    Grattis på 10-årsdagen Blom-pojken! {#emotions_dlg.flower} En födelsedag han sent (om någonsin) lär glömma...

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård