• Hvidbrud

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Flamman: härligt att ha bus i huset igen!
    syrinx: du var saknad! Jag vill ju också se dig på riktigt! Vi hade det jätte trevligt. Mina ungar härjade och jag fick jaga... Och de nya trådbebisarna är ju alldeles ljuvliga! Nästa gång om två veckor ca. Vem hänger på?

  • Hvidbrud

    Hur är det med alla idag? Här nere har värmen kommit! Och jag borde städa gästrummet, för tjocka släkten kommer på onsdag eller torsdag och ska stanna till söndag- då behöver de ju inte bli helt indammade och inträngda bland gamla pappershögar som borde sorterats för länge länge sedan. Men soffan är så skön och jag har det så mysigt här med er... (ho ho? Var är ni? )

  • Hvidbrud

    Det Var härliga nyheter flamman! Hälsa henne från mig nästa gång du smsar att hon är en seg krigare hon! Heja blomman!
    Idag har vi haft sommar, förhoppningsvis inte den enda sommardagen i år... Så skönt att cykla utan jacka och bara vara varm liksom. Och körsbärsträdet blommar i mäktig härlighet och nu kom jg att tänka på den gången efter jag hade varit i Indien ett halvår och lyckats få en baselusker med mig hem. Det började en vecka innan hemresa- fick nässelutslag över överarmarna och låten och hög hög feber. Och hosta... Kom hem. Tropikläkaren hittade inget. Fick dunderpiller i storlek me elefantmedicin. Hjälpte inte. Åkte till ärkeexets familj i Italien och modern sände mig till akuten efter ett par dagar efter att ha försökt göra mig frisk med soppor och hästkött. Väl på sjukhuset isolerade de mig direkt, tog prover från både det ena och andra och tredje, röntgade mig, scanade mig och hittade inte mycket. Jo vatten i lungorna och lite annat smått och gott, men inget som orsakade febern. Jag var mager som ett benrangel (kunde hålla runt min överarm med tumme och långfinger!) Min syster kom och hälsade på och jag fick antibiotika direkt i blodet tre ggr om dagen. Efter en vecka började jag bli bättre och kunde äta igen. Och i hela cirkusen tror jag att tre äldre kvinnor dog i sängen brevid. Det var helt absurt.... När jag var friskskriven, vet fortfarande inte vad det var helt säkert, åkte jag och ärkeaset till Toscana. Och här i ligger poängen. Det var helt underbart. Våren hade precis kommit tillbaka och jag hade fått återvända till livet. ljuset, dofterna och ljuden. Smakerna och magin och tacksamheten att få vara delaktig i detta hela stora, förändrade hela mitt väsen. Eller förädlade mig. Jag ömsade skinn där i olivlunden på en matta av maskrossolar och den viskande vinden och värmande sol.

    Ja, våren den är magisk och ger mig hopp och förtröstan!

  • Hvidbrud

    Da: jag har ingen aning om hur man gör för att få till radbrytningarna, men har du frågat teknisk support? Det är kanske något de har missat i programmeringen? Problemet har ju funnits länge när det gäller iPhone/iOS, men om det gäller vanliga stationära datorer får de ju faktiskt fixa det. Tycker jag.

    Tjocka släkten har infunnit sig. Här är det liv och rörelse, min halvdel av släkten kommer klockan två och det är mycket som ska ordnas tills dess... Maten blir assyrisk, så det har jag delegerat.

    Daa: parvlarna är ju för ljuvliga! Att släppa lös båda mina samtidigt har jag bara gjort en gång- med tvång att hålla handen. Resultatet var att e drog iväg med j och jg hittade dem vid godishyllan i Ica....

    Ska till kontoret idag och skriva under på uppsägningspapperna.... Och min lust att komma in på utbildningen har vuxit sig allt större. Skulle vara så bra på det!

  • Hvidbrud

    Hej andbyond! Jag som har gått och tänkt på dig och funderat på hur ni går och har det. Min lille J fyllde två i förrgårs och efter en tid med ok sömn har han hostat och skrikit i två nätter. Jag vill bara sova... Tornrum i sagoslott låter ju himmelskt!
    Angående en tvåa är det för vår del bara något som hände tidigare än tänkt, men hade vi väntat längre hade det nog fortfarande dröjt. Om man säger så.
    Jag har det som bäst när jag sover 9 timmar, gärna från 01-10, men det var en livstid sedan, känns det som. Får vars glad om jag får 7timmar i sträck nu...

    kram kram kram!!!!

  • Hvidbrud

    Här är det vab idag igen. Liten hostar fortfarande och e har dragit på sig urinvägdinfektion och kraxar som en kråka.
    Idag börjar uppstädningen av helgens kallas här i stan och flera veckors förberedelse, så jag känner mig ganska taskig mot mina kolleger som for två händer mindre att slita med idag. Men mIn kropp tackar mig för att stanna hemma med barnen. Jag hade dött. Får ta tag i det i morgon om ungarna har det bättre.
    här talar maken ofta om en trea. Jag tvekar. Kan min kropp klara det? Kan vi klara det? Jag vill ju hinna bli något också här i livet.... Drömmer om att flyga drake och bollar som blir tagna av vinden, tolkar det som bilder på hur jg inte känner att jag har kontroll på var mitt livs väg kommer att leda och vägskälet kommer närmre och närmre. Jobbigt faktiskt.

    Nä, får hoppa i baddräkten och leka med ungarna på balkongen lite.

    Puss på er!
    Någon mer som vill träffas den 31e maj?

  • Hvidbrud

    Varje dag som jag tömmer vasken tänker jg att jag önskar att jag hade en flock höns att fodra, istället för att skicka allt direkt till tippen. De där hönorna är ju jätte söta och det är så mysigt med kackel i trädgården. Nyvärpta ägg är ju så gott (om det inte var fisk i resterna!) Mysigt med kackel och hönsbajs är ju bra för rosorna (eller var det roddedendron?)

  • Hvidbrud

    Blommis: påfåglar är verkligen vackra. I Köpenhamn har de massor i en av den vackraste parken. Grannarna till parken är inte så glad för dem eftersom de kommer ut och speglar sig i deras bilar och tror att det är någon som de måste slåss mot, vilket leder till fula pispor och skrapmärken i billacken...

    Blommis: lite tvättäkta meditation och yoga låter som ett recept för dig just nu, tycker jag. Just den där pausen från sig själv och själva kontakten och närvaron det skapar är rena medicinen!

  • Hvidbrud

    Blomman: jag vabbar, sista dagen för barnen klättrar lite på väggarna. Äntligen friskhettstecken! Tvättar, röjer och lagt mat. Planerar middagsinköp. Tänker på livet och samhällets utveckling och var jag vill ta plats i det hela. Fän.

    Vinden river i tyllslottet på balkongen och ett grått täcke böljar över staden.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård