• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Fru sy
    lanovia 08 skrev 2010-12-14 14:33:17 följande:
    Maken har med sig hunden till jobbet idag så jag har kunnat vila lite extra. Sååå skönt! Han är allt bra, även om morgonen inte är någon av oss bästa sida.
    Vad skönt!
  • Fru sy

    Idag har jag faktiskt orkat sy färdigt byxorna jag påbörjade förra veckan till Orvar. Så nu har jag fyra små söta set med body och muddbyxa. Det har tagit många dagar att göra de, men det är det värt nu när det ligger där alldeles färdiga! Och jag är supernöjd.

  • lanovia 08

    Härligt fru sy att få klart lite kläder. Gör ju inget om det tar lite tid heller.

  • lanovia 08

    ikväll skall jag ut. SKall träffa några kompisar som vill fira min födelsedag (även om den var ett tag sedan nu). jag har dock ingen aning om vad vi skall göra eller exakt vilka som kommer. Har bara fått en titt och en plats att infinna mig på.

  • Fru sy
    lanovia 08 skrev 2010-12-14 15:13:14 följande:
    ikväll skall jag ut. SKall träffa några kompisar som vill fira min födelsedag (även om den var ett tag sedan nu). jag har dock ingen aning om vad vi skall göra eller exakt vilka som kommer. Har bara fått en titt och en plats att infinna mig på.
    Vad mysigt det låter! Roligt med överraskningen att du inte vet var ni ska...
  • Fru sy

    Har lagt upp en bild i galleriet om någon är nyfiken. Ligger ju lite lågt med bloggandet för tillfället men är ju kul att få visa lite ändå Den turkosa med fordon längst till vänster är min favorit så här långt. Men hinner säkert ändra mig innan det är dags att packa bb-väskan

  • Fru sy
    muggles skrev 2010-12-14 09:08:29 följande:
    Daa: RUL är inte förrän 5/1 så det är ett tag kvar. Hade jag inte känt ngt tidigare hade jag nog inte funderat så mkt för som sagt, det är tidigt än. Men när det känts mer förut och mindre nu, då börjar man ju noja direkt... Tydligen har jag moderkakan i bakkant så det är väl därför jag kan känna ngt redan tidigt.
    Vi fick lyssna på hjärtslagen i v.15 så visst borde väl bm kunna göra det på dig! Jag har själv varit lite nojig här sen igår för jag tycker inte att jag känner Orvar så mycket som jag gjorde för några dagar sedan. Visst har jag fått nga buffar men inte så mycket mer... Pratade precis med en kompis om det och hon sa att det inte alls är ovanligt, de är olika aktiva olika dagar. Hon sa att det kunde gå flera dagar mellan ibland när hon väntade sin lillkille.
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård