• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • lanovia 08
    Villemoa skrev 2010-12-13 22:16:28 följande:
    Lanovia: Ellie har klarat sig bra, lite täppt i näsan bara.
    Gött!
  • lanovia 08

    Villemoa kul att gå på lussefirande. Kan tänka mig att de små är sååå söta.

  • muggles

    Daa: RUL är inte förrän 5/1 så det är ett tag kvar. Hade jag inte känt ngt tidigare hade jag nog inte funderat så mkt för som sagt, det är tidigt än. Men när det känts mer förut och mindre nu, då börjar man ju noja direkt... Tydligen har jag moderkakan i bakkant så det är väl därför jag kan känna ngt redan tidigt.

  • lanovia 08

    Dfk, vad mysigt med pepparkaksbak. Kan tänka mig att det blir ensamt när barnen springer iväg.

    Vi bakade med brorsbarnen i helgen. Men vi var 3 vuxna så blev inte så ensamt när sista barnet gav upp. Är också glad att vi var 3 vuxna med 2 barn som bakade och en liten som kröp runt på golvet. Då behövdes alla händer som gick att undvara.

  • lanovia 08

    Skruttan har feber idag också. Vi tänkte optimistiskt imorse att hon var mycket bättre. HOn var inte alls lika varm och såg lite piggare ut. Men termometern fick oss på andra tankar. Nu sover hon gott igen med alvedon i kroppen.

    Natten ja... den löste vi mycket bättre inatt. Man lär sig något för varje dag som går.
    E vaknade och gnällde 3-4 ggr i timmen första halvan av natten. Mycket upp o hoppa för mig, men det gick ändaå bra. (hade ju inget val). Sedan när det inte gick att få henne att somna om utan välling så tog jag in henne till oss OCH (här kommer det nya) maken gick och la sig på gästsängen. Han kunde sova gott och när han sedan vaknade kom han in och tog E i ca 30 min för mig. Så jag kunde få sova lite utan att bry mig om ifall lillan började skrika.
    Det där med gästsängen var nog riktigt bra. vi har tyckt att det är tråkigt om vi skall börja sova i olika rum, plus att E ju nu sover i det rummet. Men att han la sig där efter halva natten när E kom till oss gjorde gott.

  • lanovia 08

    Daa vad spännande! Det närmar sig verkligen nu.
    Hoppas allt går bra idag. Räknar med rapport senare idag.

    Hur mår du nu då? Tungt?

  • lanovia 08
    muggles skrev 2010-12-14 09:08:29 följande:
    Daa: RUL är inte förrän 5/1 så det är ett tag kvar. Hade jag inte känt ngt tidigare hade jag nog inte funderat så mkt för som sagt, det är tidigt än. Men när det känts mer förut och mindre nu, då börjar man ju noja direkt... Tydligen har jag moderkakan i bakkant så det är väl därför jag kan känna ngt redan tidigt.
    Får man en chans så nojar man.
    Men om du är orolig kanske du skall ringa o prata med BM?
  • muggles

    Lanovia: ja fast jag vet vad de kommer att säga (det är för tidigt jada jada). Jag ska träffa min BM på fredag för att prata kring alla risker kring graviditeten. Ska fråga henne lite då, om hon kan kolla på ngt sätt (tror dock att hjärtljud osv också är för tidigt?). Tycker att även tillväxten av magen har stannat av men jag har för mig att den brukar växa som i "skov". Eller?

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård