• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Soldemor

    Tack Lanovia för förlossnigsberättelsen! Alltid kul att höra hur andra haft och gjort!

    Var på morgonbön i Ingis håla på vägen till jobbet idag, och när jag körde därifrån, var det stor poliskontroll med alkotest. Smart att ha det en luciamorgon! {#emotions_dlg.djavulsk} 

  • Norrskensflamman

    Hej allihop!
    Jag har också väldigt "körigt"... hinner bara glutta in och läsa om er, mina fina vänner ♥

    Lanovia: Så fin förlossningsberättelse, och det gick ju verkligen fort när vattnet gått!! Så var det för mig också. Som ett expresståg.

    Blomman: Blir så inni hjärteroten glad att du funnit en kompis i närområdet Jag måste medge att jag är avundsjuk på den tjejen som får vara din vän, på nära håll... ♥

    Heloise; glukosbelastning framkallar verkligen megaspykänslor... jag vet... hang in there!!!

    Jag har massor med kören, det var två luciaföreställningar i helgen och nu ikväll genrep inför morgondagens konsert med bla Janne Schaffer.
    Igår var jag på lilla K:s luciatåg med sexårs. Så himla fina de var!!! Särskilt min lilla ängel förstås
    Det som irriterar mig fruktansvärt är att av 62 föräldrar är det ingen, INGEN som ens tänkt tanken, eller åtminstone gjort mer än tänkt, att vi kanske skulle ta och köpa varsin liten julblomma till de tre fantastiska pedagogerna som faktiskt gör ett jättejobb med våra barn...    Så det blev jag som fick ta tag i det. Kan bara inte med att vi ska ha julavslutning nästa måndag, samlas i klassrummet och vi ska bara stå där som fån... Nä fan, klart att fröknarna ska ha en liten julblomma!!!
    Fick med mig en annan mamma att hjälpas åt att ringa/sms:a till alla föräldar och samla in pengarna.

    T har julspel med SIN klass på torsdag. Hon ska vara både ängel o tomte. Eftersom jag är klassmamma i den klassen så har jag bakat och ska sälja fika då. Som tur är, är den andra klassmamman vettig o driftig, så vi hjälps åt. Vi har även engagerat andra föräldrar att baka.

    Lustigt det där, i T:s klass, där det bara är 13 barn, är föräldrarna mycket mer driftiga och mer villiga att hjälpa till. I K:s klass där det är 31 barn verkar det mest vara såna där som lutar sig tillbaka och tänker "nä, det där är inte mitt problem, det där får nån annan fixa!"  Tex när det var dags för val till förskolerådet så var det INGEN som kunde tänka sig det. Tillslut var det iaf en pappa (en bekant till mig) som efter lite uppmuntran tog på sig det. Men så var det dags att välja en ersättare utifall att han inte skulle kunna nån gång. Nu snackar vi om 3, max 3 träffar per termin (denna termin var det EN träff), och chansen att man ska måsta gå på ett av dem är ganska liten... Men INGEN, I-N-G-E-N  kunde tänka sig att vara ersättare!!!! VA?!  Av 60 personer... Skamligt. Jag tog på mig det...

    Annars så är det mycket ångest o tårar både från min och flickornas sida. Dagen D då exet lämnar landet närmar sig. Då blir allt så definitivt. Elva år tillsammans är till ända på riktigt. Eftersom han flyttar så långt bort så är det knappast troligt att vi kommer ha nån tät kontakt, inte han med barnen heller. Än mindre ses.
    Iofs så vet jag att för MIN del så är det bättre så här. Det gör så ont varje gång vi har kontakt. Men att tänka sig noll och ingen kontakt med en person man fött barn ihop med, haft många fina, lyckliga år och stunder med...
    Det känns sorligt att det skulle bli så här.
    Mest ont gör det mig om barnen... deras sorg... Deras oro över att aldrig mer få se sin pappa...
    Även om jag vet att de kommer få det lugnare o tryggare framöver, så vet ju inte DE det nu...

    Så jag känner mig rätt vissen nu. Det var som att luften gick ur mig häromkvällen och allt bara sköljde över mig. Som tur är har jag ju mycket att glädjas åt också. Allt är inte svart. Men tungt är det. Och mycket ångest inför hur julen ska bli.

  • Soldemor

    Flamman: Nu tänkte jag försöka säga något klokt som tröstar, men efersom jag inte kommer på något jättebra, så håller jag istället om dig och tar fram en ask med utsökta chokladpraliner. Choklad har ofta en bra och lite tröstande effekt. Egentligen sitter du inne med alla svaren redan och även om du vet att det här så småningom blir till det bästa, så är det ju helt naturligt och självklart att du sörjer allt det fina ni har haft. För det har ju inte alltid varit jobbigt. Jättekram på dig!

    Nu är det mörkt ute, riktigt "puget" för att tala skånska. Men håll ut, om åtta dagar blir det inte mörkare! Det vänder ju snart!

    *börjar lite diskret (och kanske en smula hädiskt) att vissla en vårsång*

  • ingenjörsbruden

    Lanovia: vilken fin förlossningsberättelse! Tack!

    Flamman: Det är tråkigt när man vandrat en väg som bjudit på både sol o regn, högsommar o bistra vintrar, vår o höst, och man till slut inser att man verkligen står vid vägskälet där man måste skiljas åt...... inget vet jag med säkerhet men jag är ändå rätt säker på att vägen du o töserna kommer att vandra förvisso kommer att vara backig men mkt jämnare och ljusare utan ständiga åskmoln o blixthalka...... lätt blir det inte....men vägen du vandrat hittentills har varit synnerligen ojämn så mkt värre kan det inte bli tror jag.
    På din väg kommer iallafall vi alla att finnas, för att hålla hand, ge dig blommor o dansa o sjunga tillsammans.
    KRAAAM

    Blommis: *håller tummen*

  • ingenjörsbruden

    Jag är lite sliten, Bella började kräkas i lördags, hög feber i söndags o lite slö o hängig utan feber i måndags, o då började maken kräkas o bo i badrummet.

    Jag har tvätttat, tvättat, skurat, trugat mat, tvättat o tvättat o spritat o spriat.....so far so good har jag *peppar peppar ta i trä* klarat mig. Är tillbaks på jobbet o tycker det är rätt skönt.

    vinterhalvårsgardinerna o kuddfodralen är strukna o uppe på plats, den gigantiska högen med "viktiga papper att sätta in i pärm" är insatta....o i går så hann jag med att baka lussekatter för andra gången. Så lite produktiv har jag varit.

    KRAAAAAM!

  • Ninnnis

    Hej alla fina!

    Jag har bästisen med dotter på besök hela veckan eftersom maken håller till i Gbg nästan hela veckan. Jag hoppas kunna titta in mer sen, kram till alla så länge!

    Extra stor, varm kram till Flamman. Ni fixar detta, du och tjejerna Hjärta 

    Lanovia, tack för att du delar med dig av förlossningen. Vilket team ni är, du och maken!

    Blommis, så roligt med ny vän! Jag är också lite avis på henne som får ha din vänskap på nära håll

    Nej nu måste jag återgå till mina gäster. och kram! 

  • ingenjörsbruden

    Ninnis: Härligt med besök!

    Blomman: 95 bast är respekt!

    Heloise: hur gick glukosbelastningen?

    Mugglan: tradigt med osynkade sovtider på busungar o mamma...det sliter verkligen.

    KRAAAAM på er alla

  • Soldemor
    ingenjörsbruden skrev 2011-12-14 11:06:08 följande:
    Ninnis: Härligt med besök!

    Blomman: 95 bast är respekt!

    Heloise: hur gick glukosbelastningen?

    Mugglan: tradigt med osynkade sovtider på busungar o mamma...det sliter verkligen.

    KRAAAAM på er alla
    Krram här med! Ta inte med någa kräksbacillusker på glöggen, snälla!
  • Soldemor

    ...och när man går och handlar i vår lilla ICA i byn där jag har mitt kontor, så kan det ju alltid hända att man plötsligt står i kassakön bakom Per Gessle, typ...

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård