• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • muggles

    Hvidis: alltid intressant att läsa dina inlägg, man får liksom alltid gissa ett och annat ord

    Vi har snart adventspyntat klart i huset; balkongslingan uppe, adventsstakar i varje rum nästan (kompletteringsköpte några fina på ICA Maxi faktiskt som inte var så dyra), och en gran med ljus vid entrén.

    Är sugen på att baka lussebullar också... Och göra julgodis. *smaskar fikon* Känns som att julkänslan så smått kommer i år igen trots gråvädret. Och så blir det julmarknad på Gunnebo slott på lördag med Piggelin med familj!

    Ada och Beda sitter upp riktigt bra nu. Hoppgungan är dunderkul tycker Beda. Men maten är ett problem. De åt varsin portion gröt i morse kl 7. Kl 11 fick de ersättning (eftersom de gråtskriker när jag försöker mata puré). Ada åt 75 ml vilket är ok men inte speciellt mkt. Beda åt 25 ml!!! Hallå eller. Jag väntade 45 min och försökte igen. Ihopknipen mun. Icke sa Nicke. Jahapp då gjorde jag i ordning lite Ellas curry nam nam kycklinggryta - en favorit för någon vecka sedan - och så matade jag det. Det gick väl ner med möda. Men hon verkar inte hungrig. Hur kan hon inte vara hungrig efter 5h???

    En teori - eftersom de båda är gan ska runda - är att de håller på att plana ut i vikt och inte behöver så mkt energi. Men sedan vill de ändå äta på natten de små skitungarna

    Några råd anyone??? Stå ut och avvakta kanske?

  • muggles

    Vår gamla lägenhet är ute till försäljning bara 2 år senare. De har haft sina visningar och nu är jag supernyfiken på budgivning mm. Vi fick ju inte riktigt vad vi ville för den så nu undrar man ju om det går bättre för dem... Var tvungen att mejla mäklaren om det för det syntes inget på mäklarsidan.

    Jasså Lanovia är du här än?! Nu får h*n allt ta och komma ut!!!

    MSW: har du avslöjat namnet på FB? Annars vill jag också gärna veta. Vad kul att ni fick en av varje!

  • muggles

    Kollade mejlen precis. Nä inga bud än enl mäklaren. Så lika trögt som för oss verkar det. Lite skönt känns det. Hade känts bittert om de hade haft en superbra försäljning och tjänat storkovan när vi inte gjorde det. Så hemsk är jag...

  • MSW

    Sådär, nu tror jag att jag inboxat alla som hojtat (+blomman och flamman).. Ber om ursäkt för särskrivningen i vissa.. Skäms Säg till om jag glömt någon...

    Mugglan: Inboxade dig också, fast det står på facebook också, (på bilden på syskonen jag la upp).

    Lanovia: Jodå, det går rätt bra att vara hemma med lillasyster, men hon är en riktig skitunge (A var ett kräkbarn, så detta är vi inte vana vid.. ). Storebror är ännu så länge snäll mot henne,  men testar oss en del.. Det är väl som det ska antar jag..... Men jag är "lite lagom" trött och förvirrad känns det som..

    Idag var vi inne på sjukhuset på återbesök, och nu hade hennes värde stigit rejält, så nu är vi utskrivna från neo, men ska väl ta några fler blodprov gissar vi.. Även gulsotet hade sjunkt mycket, så nu går allt åt rätt håll.. Så skönt!

  • Heloise

    MSW du har inte glömt mig men jag är ruskigt nyfiken ändå

    Mugglan: Det gick bra med sexet Kikade en sväng på Black Hawk Down ( män i uniform gör mig knäsvag, speciellt lååånga män i uniform ex Eric Bana i BHD mmmmm) Panzer var alldeles synnerligen förstående och tappade upp ett bad åt mig och gav mig ett glas vin... mer behövs inte, jag är så otroligt lätt på foten !

    Duktiga Ada och Beda, det där med maten, jag har inga råd att ge mer än det som vår dietist gav mig om och om igen. Är barnen nöjda, kissar och bajsar som de ska så är det bara att vänta ut dem( ja det här gäller ju inte skitungar som Elise som inte känner hunger, än.). Det fungerar inte att låta dem få gröt och vänta in puréglädjen igen?

    Elise älskar hipps risgröt med grönsaker, den går alltid i oavsett vilket humör hon är på. Kanske det vore något?
    Fast jag tror att du har rätt, om utplaningen.

    Synrix: jag vill också kunna sticka
    Hvidis: mmmmmm lussekatter! Jag är likadan, inga ICAkassar i min muff, några fördelar med att ha samma partner måste man ju ha

    Flamman: usch för vattkoppor men det är lika bra att de kommer nu än att de skulle komma när de är äldre. Min chef fick vattkoppor när hon var 21år, hela hennes underliv var fullt i koppor samt att hon fick i ögonen  och på synnerven. De fick söva ner henne för att hon höll på att bli galen. Det blir ju oftast värre ju äldre man är i T och K's ålder är det väl vanligast att man får vattkoppor. Hoppas flickorna itne lider för mycket.

    solde:spännande med intervju.

    Ingis: mmm sprak på jobbet är inte fel, jag hade ett sprak på mitt jobb, fast han var en kund. Inte hans fel att han var typ 2m lång, blond och väldigt välttränad, trots att jag är fet som en julgris så flörtade han ganska friskt. Saknar det nu när man går hemma i mysbrallor hela dagarna.

    Imorgon kommer anticimex, vi har bytt försäkringsbolag och då vill de besiktiga huset,  *suck* mer städ än vi redan har.

    Elise fortsätter vakna runt 2-3 snåret, klarvaken. Hur ska jag få henne att sova? jag har gett mer mat, mindre sömn, mer sömn, senare mat, jag kan snart inte komma på ngt mer och ändå envisas hon med att gå upp i ottan.

    Skippar ältesten den här gången och kör varje dag, mao, jag måste gå och ta en powernap för att orka! Jag blir bra less om itne det blir någon knodd den här gången!

    Sen har vi fått veta att svägerskan har en liten Emil i magen
    Dessutom är 2 av mina absolut bästa vänner gravida och de har samma bf-datum, rätt coolt.

    Nä nu ropar Elise efter mat.

    kram på er

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård