• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • ingenjörsbruden

    En kollega berättade idag att han hade träffat en arkitekt  o suttit tillsammans i möte i ett par timmar. 2 dagar senare söker kollegan upp arkitekten igen för att överlämna handlingar......o så kände han inte igen kollegan alls. Detta tog kollegan (ung, karismatisk,vältränad, lång, mörkhyad kille) väldigt hårt då han brukar bli ihågkommen av personer han träffar.
    Jag klappar honom på axeln o säger:
    -Du får se till o vara lite mer färgstark nästa gång (o tänkte på/refererade till hans för dagen lite murriga cardigan).....
    O så började killen garva..... OUPS! Ingis *skakar på huvudet*

  • MSW

    Ninnis: ja vi har bestämt vad hon ska heta.. Jag kan försöka komma ihåg att inboxa dig när jag sitter vid datorn!

    Lanovia...?

    Ingis: sådant där sprak kan man juh bli helt kollrig av, även om man inte menar något med det!

    Heloise: usch vilken jobbig natt! Hoppas du får sova mycket bättre i natt!

    själva roade vi oss med att byta fem(!) bajsblöjor i natt! Så i morse hette lillasyster skitunge ett tag... plus att A lyckades ramla ur sängen och slå i huvudet när han kom in till oss, jaja, bara att vänja sig gissar jag! Nu ska jag göra mig i ordning för att sova! Godnatt!

  • Fru sy

    Massa grattis till er MSW!! Vad underbart att er lilla tjej har kommit nu! Jag är oxå nyfiken på namn, om du kan tänka dig?!

  • Hvidbrud

    Hej tjejer! Idag Hr jag haft en helt egen dag som verkligen har laddat upp batterierna. Bio, god mat och alldeles underbart sälskap av vår alldeles egna Ninnis. Tack, vännen!

    Maken kom hem tidig och han nattade stora barnet, lilla slocknade på 7sek, sen drog maken till min pappa för att titta på fotboll så jag blandade mig en drink och kröp upp i soffan med min pashminasjal och tittade på sista avsnittet av bron, nu tror jag bannemig att jag ska gå och lägga mig.

    Var på BVC idag, 6-mån läkarundersökning. J passerade med bravur. 71,2cm och 9,764kg. Han charmerade både doktorn och sköterskan med sitt busflin. *hjärtar* Hjärtat slog fint, tack ock lov! (har inte släppt oron med arytmin under graviditeten ännu, märker jag)

    Sorry för ego inlägg (again,again) men jag läser och svarar i tanken och sänder er en massa kärlek! *hjärtar* Ingis din rackare, lanova- så strongt att sätta degen själva! Här kör vi köpe-deg... Syrinx- välkommen tillbaka! Jag gillar dina inlägg, de är skrivna med så mycket värme att jag föreställer mig att jag sitter och tittar på en brasa med en mysig filt och doftande te och hör på vacker musik. MSW- härligt att ni får komma hem, jag är också sugen på att veta namn, pm du vill dela med dig? Blomman- ja du, man får ta det sura med det söta när det kommer till att jobba ihop en grupp individer. Jag räknar kallt med att du får den vilsna skaran på rätt bana! *hjärtar dig för din styrka och drivkraft och vision* Flamman- krya på er där uppe! Yoghurt är väl bra mot kliandet, eller?? Har T också insjuknat nu? Fru E- tänker på er och hoppas att ni har det bra! Halsbandet kan vi ta nästa gång vi ses, om det nu inte är tätt upp till ett nytt försök, för då ska du ju såklart ha det! Dolde- hur gick samtalet? För det var väl idag? Fru sy- kommer ni ner snart? Lockar lockar! Fru bygg- kramar i mängder! Häng i, det här är bara en period du ska i genom, fokusera på att njuta av skratten, glädjen och de oåterkalleliga ögonblicken och låt det hårda passera, låter ungarna för mycket så stäng in dig i "bubblan" - den är ljudisolerad och du är oberörbar där inne. Så kan de gala så mycket de vill. Det går över. Det går över det över det går över.

    Godnatt!

  • Ninnnis

    TACK själv för igår, finaste Hvidisvännen! Så mysigt att umgås i lugn och ro (nåja ). Tänk vad mycket kul våra killar kommer att ha ihop  

  • Ninnnis

    Nu ska vi till öppna förskolan och sedan på lunch med babysimgruppen. Jag är inte van att ha så mycket inbokat så det är nog tur att vi är helt obokade imorgon

    Måste rusa, stor kram til alla! 

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård