• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • MSW

    Och på tal om jul/advent pynt så måste jag bara fråga, bs, ska ni ha era fjärrstyrda från i fjor? Det var ett himla strul med dem har jag för mig..? Fick ni någon ordning på det? Har tänkt på det i år och fnissat lite..

  • MSW

    Lanovia: hoppas att lillebror(?) inte är så envis, utan kommer ut snart! Vore inte 1a advent mysigt? Det gissar jag på! Verkar som du har det jobbigt nu! Lycka till när det väl blir iaf!

    FruE: jag minns inte om jag kommenterat något om läkarbesöket, men skickar iaf en kram!!

    bs: det är nog inte riktigt samma blidväde som är problem, utan det är lillasysters blodplättar som är låga, inte det "vanliga" hb't... De ska normalt ligga mellan drygt 100-300 och hon har hittills legat mellan 13-24.. Så det är en bit kvar, fast jag tror att vi inte behöver vara kvar här mer än tills de ser att de stiger, sen får vi nog åka hem, men åka in och lämna prover tills de ligger normalt, så blev det iaf med A! Det är så länge mina antikroppar "lever kvar" i hennes blod som det är problem, sen ska de stiga!

  • MSW

    Hvidis: noterar youtube klippet, och ska undersöka så småning om!

    Tror att det hjälpte att ni tog värkar åt mig! Förlossningen kändes hela tiden hanterbar, trots att jag inte använda någon annan smärtlindring än varma handdukar.. Vi åkte hemifrån strax efter sex, och så hade jag värkar var 3-4 minut hela resan in till bb, det tar ca en timme.. När vi kom in var jag öppen 7 cm, och bm blev nästan chockad! Sen (har ingen koll på tiderna) hände det väl inte så mycket, men rätt vad det var så gick vattnet i en värk och bm, fick väldigt bråttom att få upp mig i sängen, hann knappt få ha färdigt värken! Sen började krystvärkarna ganska omgående, och då fick jag jättepanikoch hade inte alls kontroll, kändes det som! Och jag trodde att hela "alltet" bara exploderade, det kändes så, men med lite(mycket) hjälp av bm lyckades jag andas lite i mellan och slappna av lite, sen rätt vad det var sa hon att bebisen kommer nästa värk, och det gjorde hon (10.26) och jag hade överlevt det också! moderkakan kom också ut utan större problem.. Så så var väl förlossningen i korthet! Sen låg vi kvar på förlossningen hela eftermiddagen eftersom jag fick dropp och de ville ha koll så att livmodern drog ihop sig ordentligt så att det inte skulle bli onödigt stora blödningar..

  • muggles
    Piggelin1 skrev 2011-11-18 13:14:35 följande:

    MSW - ser fram emot att höra mer om lilla tjejen & förlossningen. Såg bilden på FB med personsökaren, jag var trög & fattade verkligen ingenting först Grattis igen!


    Jag är också otroligt trög för jag fattar fortfarande inte i så fall. Var det inte bara pga neo?

    lanovia: vilken underbar beskrivning! Men det är nog ändå svårt att i vardagen alltid vara tacksam för att ha hamnat i just Holland Nä skämt åsido, hur bra skrivet som helst, den som nu hittat på det!
  • MSW

    Jag fick intern telefonen eftersom jag var inskriven på bb, och därför hade mitt rum och mina måltider där, och hon låg på neo, så istället för att de skulle behöva springa och leta upp mig, så fick jag den så att de kunde ringa till mig, ifall hon var ledsen/hungrig eller något..

  • muggles

    Låter som ett ypperligt barnkalas Piggelin!

    Vi har bokat in spa i januari istället - svägerskan tyckte att det är ju lika tråkigt då som i november så...

    Nu ska jag åka och handla. Maken är fortfarande kass inne på 3:e dagen men förmodligen på bättringsvägen tror vi. Moa är sjuk i feber och småtjejerna är lite snuviga och gnälliga (inte alls sig själva). Men jag står fortfarande på benen! Så nu ska jag iväg och handla, bla större blöjor åt våra små tjockisar!

  • Heloise

    Hej hopp!
    Välkommen till Holland är jättefin Lanovia och väldigt sann. Det enda som kvinnan som skrev dikten missat är att ett av de största problemen med att komma till Holland är att Holländarna är i minoritet. Italien och Italiernarna är det" normala" det alla vet om, det alla pratar om. Det är underbart i Holland fast jag önskar att fler kunde förstå att Italienarna och Holländarna inte är så olika varandra

    Det är inte så ofta som ajg känner mig så nere som jag var i måndags och tisdags, men då var ajg verklgien helt under isen. Nu är allt bättre Jag är sällan ledsen länge Det är svårt när man har världens gulliagste lilla unge som kan så mkt och vill så mkt!

    På tisdag ska vi och bada med ett gäng ifrån öppna förskolan, sen ska vi käka lunch ihop, det ska faktiskt bli jättekul. Elise är mer och mer framåt på öf och rullar glatt runt bland leksaker och ungar som kryper. Hon har några kompisar där, som gärna vill leka med hennes brillor eller smeka henne på håret.

    MSW härligt med eget rum! Hoppas ni får komma hem efter helgen.
    Flamman: hoppas du mår bättre nu.

    Nu måste jag skynda mig för vi ska bort på middag ikväll och jag måste vaxa mustaschen och raka benen
    Panzer ska på kurs med jobbet mån-ons, så där känner jag inför det!

    kram på er

  • muggles
    MSW skrev 2011-11-19 13:08:40 följande:
    Jag fick intern telefonen eftersom jag var inskriven på bb, och därför hade mitt rum och mina måltider där, och hon låg på neo, så istället för att de skulle behöva springa och leta upp mig, så fick jag den så att de kunde ringa till mig, ifall hon var ledsen/hungrig eller något..
    Ja just det, det var det jag trodde. Men jag förstod det som att det var ett annat skäl bakom på det som Piggelin skrev. Förvirrat...
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård