• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Piggelin1
    lanovia 08 skrev 2011-11-18 11:45:53 följande:
    Jag hade en slags känsla för 16 november bara för att det är min döda brors födelsedag.
    Tråkigt att det är fler som har syskon som inte är i livet, jag miste en av mina bröder när han var 34, drygt tretton år sen nu.
    Hur gammal blev din bror, Lanovia?
  • lanovia 08
    Piggelin1 skrev 2011-11-18 13:17:51 följande:
    Tråkigt att det är fler som har syskon som inte är i livet, jag miste en av mina bröder när han var 34, drygt tretton år sen nu.
    Hur gammal blev din bror, Lanovia?
    Usch vad tråkigt Piggelin!!
    Min blev bara 1½ år och levde före mig och min bror. ¨Så ingen vi fick äran att träffa men det har alltid präglat familjen.
  • lanovia 08

    Hvidis så skönt du fått gladiatorn att somna. Låter som att du har en trevlig eftermiddag o kväll framför dig.

    Hvidis och Piggelin era datum är noterade.

  • lanovia 08

    Piggelin spännande med första barnkalaset! Skall ni göra något särskilt?

  • lanovia 08

    Solde och Piggelin spännande med jobbintervjuver. Hoppas det leder hela vägen!

  • Piggelin1

    Ja det kan absolut jag tänka mig, att det präglat dig & din familj, med din bror som dog så liten. Att som förälder mista sitt barn måste vara bland det absolut värsta man kan vara med om. Min bror var mina föräldrars förstfödde av totalt fem barn. 
    Livet är så skört. Nu fick vi ju hyfsat många år tillsammans, det värdesätter jag verkligen. Jag tänker fortfarande väldigt ofta på honom, han finns med där på ett hörn i vardagen. Hans numera snart 21-åriga dotter & jag står varandra väldigt nära, vilket känns otroligt värdefullt & verkligen en ynnest.
    Vår lilleman har dessutom fått min brors tilltalsnamn i andranamn, ngt som jag bestämde mig för för många år sen; "Om jag ngnsin får en pojke..."
    *ooops, nu blev jag helt plötsligt blödig, kryper ihop här bakom min dator på jobbet, så att ingen ser ngt*

  • Piggelin1

    Barnkalas var det!
    Google & internet - vad gjorde man innan det?!
    Vi tänkte köra presentöppningslek först genom att barnen sitter i ring & snurrar flaska & så får Amanda öppna den presenten från den som flaskan pekar på.
    Sen ska maken agera korvgubbe & sälja korv & barnen får betala med låtsaspengar. Efter det lite saft, kaka, tårta & ja må hon leva för att följas av lite lekar, bla Björnen sover och en som heter ngt i stil med Hunden & Benet. Avslut med fiskdamm, så klart

    Hoppas & håller tummarna att det ska funka bra!

  • Ninnnis

    GRATTIS till lilla tejen MSW! Jag ser fram emot att höra mer om hur ni har det.

    Stor, varm kram till Piggelin och Lanovia.

    Lanovia förresten, jag tycker 25 november är en bra dag att födas på

    Heloise, så otroligt skönt att Elise inte verkar ha någon cp-skada. Jag tror det är viktigt att du förklarar för dina nära och kära att du också behöver bryta ihop och vara liten ibland. Det är inte rimligt att du, som lever mitt i det jobbiga hela tiden, ska vara den som förväntas trösta de andra. Kram på dig!

    Mugglan, heja tvillingarna som sover bättre! Bra jobbat Hoppas det inte är någon fara med Bedas höfter. Jag tror att din magkänsla stämmer.

    Flamman, usch vilket skräp du har åkt på! Hoppas du får vila i helgen och att du är på benen snart igen. Bra att du tar emot hjälp och tar det lite lugnt.

    Hvidis, heja E och heja dig! Trägen vinner, och det är som du säger bra att bryta ihop och komma igen ibland. Det låter som att du har en mysig kväll framför dig med väninnan

     

  • Ninnnis

    Fru E, vilka jobbiga beslut ni har att fatta. Det är så orättvist att det inte bara kan funka. Jag hoppas ni kommer fram till ett beslut som känns rätt för er, och då blir det rätt beslut helt enkelt. Oavsett vad ni bestämmer er för så finns jag här om du behöver mig, det vet du. Kram!

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård