• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • lanovia 08

    Förstår verkligen inte vad någon av er menar när ni skriver att era barn är i faser, trotsar, griniga eller något sådant. Här har vi en sockertopp som skrattar jämt och aldrig driver mig till vansinne. *ljuger så det ryker ur öronen* Hur kan världens sötaste vara så himlans tålamodsprövande? Man får räkna till tio många gånger. Samtidigt undrar jag ibland om det är mig det är fel på? Är det jag som har för dåligt tålamod???

  • MSW

    Lanovia: ja, det finns "medicinska omständigheter"(kort beskrivit har jag ökad blödnings benägenhet), som gör att de vill ha lite extra koll på mig.. Med A blev vi igångsatta fyra dagar före BF, vilket var motsvarande i söndags, så jag tycker juh redan att jag är på övertid..

  • lanovia 08
    MSW skrev 2011-11-15 11:09:26 följande:
    Lanovia: ja, det finns "medicinska omständigheter"(kort beskrivit har jag ökad blödnings benägenhet), som gör att de vill ha lite extra koll på mig.. Med A blev vi igångsatta fyra dagar före BF, vilket var motsvarande i söndags, så jag tycker juh redan att jag är på övertid..
    Ok, då förstår jag.
  • Soldemor

    *sticker som hastigast in en hand och tar lite brownisar - så gott!*


    Tack för igår, Ingis!


    Vinkar till alla och återgår till pappershögarna som skall bli gudstjänster och begravningar. Fick in en begravning idag, där de anhöriga bor långt härifrån men är nere här p g a dödsfallet, så jag får avboka en träff som jag skulle ha och träffa sorgehuset. Helt ok, slipper m a o att köra "lastbilen" (lånebil - jääääääääättestor) genom halva Skåne. Det är läskigt med en bil man inte känner!Rynkar på näsan

  • Hvidbrud

    Idag fyller min lillprins sex månader! Det har nog varit det fortaste halvåret i mitt liv! Såg honom sitta i min mammas knä igår och det var ju en unge som satt där, inte ett litet spädbarn... stå på alla fyra gör han så fort han får chans och skriker som en illbatting om han inte får tag på det han önskar (har han lärt av di syster?) Men le så att man smälter, det är han allra bäst på. Får ta och svänga ihop en fusktårta till honom med e efter dagis. (den med färdiga chokladbottnar, chokladpudding och grädde...) Fast borde nog inte det i alla fall... Det blir ju nästan bara jag som kommer att äta den... ( )

  • Norrskensflamman

    Hej alla fina! Kikar in som hastigast och vinkar matt...

    Lanovia: Massor med febriga grattiskramar, som inte smittar, till dig på din födelsedag. Hoppas den blir underbar, det är du värd ♥

    Och så massor med styrkekramar till fantastiska Heloise Hang in there, girl!!!

    Jag fick som sagt ledvärk igår och 38.6 i feber. Idag har jag 38 i feber, INGA övriga influensasymptom bara feber och jävligt ont i tjejmagen. Och blöder vidare. Ringde gyn och de hade förstås inga tider. Ringde gyn på länssjukhuset och de hade heller inga tider den här veckan. Däremot en akuttid imorgon bitti. Så den fick jag. Feber och ont i tjejmagen och blödningar efter div. ingrepp.... Måste kollas upp. Kan ju vara livmodersinfektion/inflammation eller vad fan som helst. Svårt att veta dock om febern är influensarelaterad eller relaterad till äggstockar, livmoder mm. Man jag står inte ut mer!!! Dessutom har jag huvudvärk.

    Exet erbjöd sig hämta flickorna ikväll och föra dem till skolan imorgon bitti. Musikern erbjöd sig att ta ledigt och komma med mig imorgon till gyn, så jag slipper köra 7 mil dit och 7 mil hem, med ond mage o feber. Gullehan!! Han är en klippa.
     
    Nä, tillbak ner under täcket.

    Kram!

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård