• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Leksi

    Åh Heloise... Vilken jävla pissdag!!
    Hoppas lilla E sover nu så du får andas ut lite. *kramar om*

  • Hvidbrud

    Kramar i oändlighet till dig heloise! Känner med dig och ställer mig brevid dig och tar varannan glasögonpåsättning.

  • Villemoa

    Flamman, bra att du tog ut eländet! Det är ju inte meningen att behöva ha blödningar så länge! Fy vad jag rööös när du berättade om istoppandet :-O :-O

  • BrudSommar2006

    Flamman, usch, skönt att få det gjort men nu är jag verkligen stärkt i mitt beslut att aldrig ge mig på att försöka sätta in en sån.

    Heloise, blir hennes syn sämre om hon inte har glasögonen jämt? Det är ju nästan omöjligt i den åldern kan jag tänka, det börjar väl inte gå att resonera med dem förrän de är uppåt tre år tidigast. Jag försöker sätta mig in i hur jag skulle få Astrid att ha glasögon på sig, det skulle ju vara helt jäkla omöjligt, överlag är det mesta knepigt med henne just nu och det är ju så i den åldern. Det skulle vara som att försöka få henne att ha strumpor på sig hela dagarna, de sliter hon ju också av sig, plus tar av sig tröjan när hon är riktigt missnöjd.

    Går hon på tå precis hela tiden då, växer det inte bort tror de? Iris har aldrig gjort det men Astrid går helst på tå, inte precis hela tiden men väldigt mycket och maken gick tydligen på tå när han var liten också men det växte ju bort. De har inte sagt något om Astrid i alla fall, man ser ju många barn som går runt på tå på bvc. Fast det kanske är annorlunda för henne?

    Skräp i alla fall, ni har ju nog att oroa er för!

  • ingenjörsbruden

    Ninnis: så fina ni kommer att vara! Duktiga mini som kan dyka!
    Busan lekte Mini i går igen! Hon önskar sig en bebisdocka av tomten!

    Flamman: usch o fy men skönt den är ute! Massa plusspoäng till musikern!

    Heloise: vilken skitdag! *KRAMAR MASSOR o dukar fram en hel braspanna med brownie o kokar hinkvis med nymalet gottigottgottkaffe* Glasögon på så små måste vara det svåraste man absolut kan försöka sig på.....vilket krig det hade varit att försöka ha glasögon på busan där hemma.....du är fantastisk, Heloise, vilka prövningar som du/ni tar er igenom, önskar att jag kunde hjälpa er på ngt vis.
    Det där med att stå på tårna, brorsans son gjorde så, sprang o gick alltid på tårna, men det växte bort o var inga större problem, man är väl rädd att senorna ska bli för korta eller är det inte så? Sätt på henne riktigt fotriktiga dojor som går högt upp på vristen så kommer hon garanterat att vara förbannad på skorna o strunta i brillorna....åtminstone en stund kanske! *serverar lite brownies o häller upp kaffe o turas om med Hvidis att sätta på glasögonen på bråkstaken Elise.....går o hämtar lim o limmar fast dem.... *

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård