• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Piggelin1

    Korkarna = krokarna... Skriver ALLTID fel på det. Precis som kostnad alltid blir kostand...

  • Piggelin1

    Nej, dags för min (nästan) dagliga lunchpromenad - tjing på er!

  • ingenjörsbruden
    Fru Bygg skrev 2011-11-01 09:24:05 följande:
    Runt kanske 1-tiden... Men då kommer jag ju isåfall att ha båda tjejerna med mig. Men jag vill inte störa om du har planer sen för eftermiddagen (maken slutar ju inte förrän typ fyra)
    Det blir jättebra! Kom du då!

    Många skåneträffar denna veckan! Häääärligt!

    Solde: Det blir nog i senaste laget känner jag, vill gärna träffa dig men vi kanske kan ta det en annan dag? Har du ngn vardag som du är ledig på så kan vi kanske ta en fika på stan?

    SS: vad är en Viag-kur? Lillan är en liten spjuver som håller på leendena till sin mamma! Hahaha vad svarade du stora ang godiset?! Dessa barn vad de hittar på! Jättesöt klänning till lillan!

    Lanovia: Blä för mobillagning!

    Fru Sy: Ajajajaja stackare! Låter nästan som njursten...hoppas du får klarhet i det snart så att du slipper ha ont!
  • Piggelin1
    muggles skrev 2011-10-31 13:29:34 följande:
    Fö har jag förstått nu att enäggs inte alltid har samma personlighet bara för att de delar samma genetiska uppsättning. Jag trodde nog det; att de skulle bli lika i sättet också. Men våra är inte det och det är ganska roligt. Ada är lite mer ettrig och det är fart i henne, hon är också mer otålig. Beda däremot kallar jag för filbunken; hon är iakttagaren, den lugna. Lite kul

    Undrar vad som styr det? Förmodligen miljön. Kan det vara så att vi omedvetet har behandlat dem olika (kanske för att framkalla en skillnad så att vi ska kunna skilja på dem - nu spekulerar jag vilt) för att de ska bli olika? Jag skulle eg aldrig erkänna att vi behandlat dem olika men tänk om vi har det utan att vara medvetna om det?
    Mugglan, brorsans fru är ju som du vet enäggstvilling - till utseendet, gester, röst, sätt att prata, där är de två systrarna fortfarande otroligt lika vid drygt 40. Men till sättet, där är det mkt mer klassisk storasyster/lillasyster-relation fastän det bara skiljer typ 10 min mellan dem. Den äldre är den mer ordentliga, ordningsamma, ansvarstagande osv sov, den yngre är tvärtom &  mer van vid att alla hoppar in & hjälper/assisterar/tar hand om henne.
    Har också funderat på det där med samma gener, just pga av svägerksan & hennes syster & att det de facto är olika personligheter. Tror också att miljö måste vara en starkt bidragande faktor. De små skillnader som finns först kanske blir mer förstärkta av miljön runtikring allteftersom de växer upp.

    Haha, Mugglan Det där med "ninen" hade jag glömt! Att jag inte dog! Tror han grät över den i tre dagar eller nåt (plus att han pratade bebisspråk - FINNS det ngt mer avtändande?! ...tycker jag) Barn hade han däremot inte mkt till övers för, han blev skitförbannad på mitt då tre-fyraåriga syskonbarn som kom & väckte oss på morgonen en gång. Undras hur livet artat sig sen för honom, jag vet att han fått två barn
  • Piggelin1

    Sorry om vi är lite väl "interna", Mugglan & jag - men Stugmannen var verkligen ngt i hästväg...

  • lanovia 08

    Piggelin helt ok om du inte lyckas hålla koll på oss här. Jag blir själv lite förvirrad när det gäller er nya och era barn. Men lite koll har du, 30 nov är helt rätt.

    Men du en liten fråga brukade du gå på Öppna Förskolan vid Fässberg när du var föräldrarledig? (rätt som det är vet vi kanske vem den andra är)

  • Piggelin1

    Lanovia, med Amanda så bodde vi inne i stan & den ÖF som fanns där var det alltid jättelång kö till (minst en halvtimme innan de öppnade ), så då orkade jag aldrig bry mig om det. Däremot var jag en hel del på Glädjebubblan på Föreningsgatan.
    Nu med lilleman, så finns det en ÖF i området där vi bor, men deras öppettider för att kunna ta med storasyskonet passade inte ihop riktigt med våra dagar hos dagmamman, förutom fredagar, men då blev det att vi oftast hittade på annat/träffade andra.
    Så faktum är att jag faktist nu varit föräldraledig två ggr utan att ngnsin besöka Öppna Förskolan. Lite knäppt faktist! Däremot håller jag på att tjata på min man att han ska gå på Pappis på Fässberg, tror det skulle göra honom gott, han har knappt träffat ngt folk alls sen han började pappaledigheten. Sen är han iofs inte lika übersocial som jag, men nu med två barn, så tror jag ändå att det skulle göra honom gott - han är rätt frustrerad just nu.

    Så vi har inte träffats i ÖF-sammanhang iaf Fast innan jag förstod att jag blandat ihop dig & Villemoa, så var jag på vippen att fråga om du gick på Magplasket på Åby förra hösten (det gjorde jag). Har du gjort det förresten nu/eller gör du det nu? Gillade det skrapt ism första gravidteten, men ännu mer ism andra. Den där egentiden & att hinna fundera lite på att det faktist ska komma ut en ny liten människa snart - det hann man ju aldrig med på samma sätt med andra barnet. Inte så mkt ligga på divanen & äta praliner liksom

  • Piggelin1

    Just det Lanovia, frågan försvann nog i allt skrivande, eller så glömde jag helt enkelt att ställa frågan - hur gammal är din flicka?

  • Ninnnis

    Tack för idag, söta tjejer! Hoppas du hann med tåget, Hvidis

    Fru Sy, krya-på-dig-kram! Vi saknade dig idag

    Flamman, fy vad jobbigt med spiralen! Hoppas du mår bättre nu. 

  • Ninnnis
    Piggelin1 skrev 2011-11-01 13:05:20 följande:
    Haha, Mugglan Det där med "ninen" hade jag glömt! Att jag inte dog! Tror han grät över den i tre dagar eller nåt (plus att han pratade bebisspråk - FINNS det ngt mer avtändande?! ...tycker jag) 
    Haha, vilken kille! Bebisspråk är inte det sexigaste, nej
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård