• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • muggles
    start september skrev 2011-10-18 10:54:50 följande:
    Alla tummar för FruE  och eskimåerna nu....

    Och Muggles - vilka fina tjejer du har! Såna glada leenden! Och bra där med sömnstrategi. Nattkurade du nånsin Moa? Och kör du magläge på tvillingarna nu?
    Jag/vi kurade Moa lite lätt när hon var ca 8-9 mån. Hon började sova hela nätter regelbundet när hon var 6 mån (sov sin första hela natt när hon var 2 mån) men så fick hon återfall och blev skitjobbig att lägga vid 8-9 mån. Det är visst vanligt iom att de börjar krypa, drömma mer etc. Då körde vi lite buffning och ramsa (vagning på dagen). Det funkade bra! Nu känner jag mig säkrare på själva verktygen (det är ju en hel arsenal som man kan - och ska - lära sig) så nu kör jag både tidigare och mer by-the-book. Ska bli spännande att se resultatet

    Ninnnis: ingen fara! Skönt för dig med nätterna! Vi hade ju bra nätter förr, snyft! Reclaim the night - eller nåt
  • Leksi

    En sak till Heloise, du undrade ju när "vanliga" barn börjar vinka & klappa händerna. A började vinka i januari, då var han 8 månader men det var bara ett kort tag, sen gjorde han det inte igen förrän vid 11 månader. Klappa händerna lärde han sig i juni, 13 månader gammal.

  • muggles

    Och ja, magläge utan napp. Beda sover dock helt på sida på dagen, el framstupa sidoläge kan man väl kalla det. Ada älskar sitt magläge.

    Förresten har de blivit ganska starka i nacken när de ligger på mage, så de ligger ofta och tittar på dagen. Och särskilt Beda har börjat röra på sig. Båda vänder sig men Beda ålar runt så hon ligger numera inte alltid kvar där man lagt henne ,-) Ska bli spännande att se om de börjar krypa tidigare än vad Moa gjorde (hon lades på mage mkt senare för hon hatade det och jag visste inte om tricket att lägga dem i "uppförsbacke" i början).

  • Leksi
    muggles skrev 2011-10-19 21:56:04 följande:
    Jag/vi kurade Moa lite lätt när hon var ca 8-9 mån. Hon började sova hela nätter regelbundet när hon var 6 mån (sov sin första hela natt när hon var 2 mån) men så fick hon återfall och blev skitjobbig att lägga vid 8-9 mån. Det är visst vanligt iom att de börjar krypa, drömma mer etc. Då körde vi lite buffning och ramsa (vagning på dagen). Det funkade bra! Nu känner jag mig säkrare på själva verktygen (det är ju en hel arsenal som man kan - och ska - lära sig) så nu kör jag både tidigare och mer by-the-book. Ska bli spännande att se resultatet

    Ninnnis: ingen fara! Skönt för dig med nätterna! Vi hade ju bra nätter förr, snyft! Reclaim the night - eller nåt
    Åh gud jag känner mig verkligen handfallen när det kommer till detta med sömn... A är ju snart 18 mån och det längsta han sovit i sträck någonsin är kanske 5h, men oftast sover han bara 3h i stöten.

    Det du skrev om tidigare, det där om att få dem att somna om igen om de hela tiden vaknade efter 25-35 min för att få dem att sova längre på dagen - det provade jag faktiskt med A när han var yngre (då det var ett problem) men jag lyckade aldrig få honom att somna om! Hur jag än vaggade, buffade, fortsatte gå med vagnen om vi var ute... helt hopplöst! Piong sa det bara om de där ögonen och så var han klarvaken efter sin ynka knappa halvtimme. Så jag gav upp försöken efter en tid. Nu sover han dock jättebra på dagen sedan vi gick över till bara en tupplur om dagen men jag har verkligen ett tungt ok över axlarna som stavas n-a-t-t-s-ö-m-n och som vi bara måste ta tag i. Anyday now.
  • Leksi
    muggles skrev 2011-10-19 16:36:15 följande:
    EA: jag har dansat "embryodansen" för att det lilla pyret (el båda) ska boa in sig och stanna kvar. Gah, det måste gå!
    *dansar febrilt jag med*
  • Leksi

    Du Flamman, är det inte på tiden att vi får veta mer om den här musikern? Att han verkar vara en riktigt bra person har vi förstått men hur träffades ni? Har han barn? Hur gammal? Bor nära dig? Kram!

  • Norrskensflamman

    Halli-hallå!
    Har varit med tjejerna på barnkören och sen gjorde T läxan och jag o K matade in lite musik i hennes MP3-spelare. SEn somnade jag med T när jag nattade... Gud så skönt. BAra jag kan somna nu då, inför natten...

    Fru Bygg, så bra att det funkade Prova igen. Låt henne ta initiativet till att gå hem, om det går, så kanske det inte blir nån engångsföreteelse. HOppas, hoppas det håller i sig!

    Mugglan, det behövs eg inte mer än så, jag gjorde samma med T, dvs hon fick se att det här med att vara storasyrra innebär vissa privilegier som att få glass, gå på badhuset osv.
    Hoppas ni får till sovandet! Verkar ju som att du vet vad du gör och att det fungerar.

    Heloise; största kramen till dig HjärtaHjärtaHjärta Vet du jag tror att Elise är unik och en ypperligt stark tjej. Försök att inte fästa för stor vikt vid statistiken. Elise har ju visat på så otroligt bra "resultat", hon är exceptionell, låt oss bestämma det. Fina, fina Elise och fina, fina Heloise

  • Norrskensflamman

    Har funderat på det där med vad egentid är för mig.

    Det kan, som sagt, vara att få sitta ifred o bläddra i HM-katalogen på toa. Att få ta ett fotbad. Att få göra något IFRED, utan att någon pockar på uppmärksamhet och avbryter mig. Att få gå in i mig själv. Att få ligga och kolla ett tv-program, ett HELT ett. Eller att få prata i telefon med bästa väninnan utan att nån rycker mig i armen och pratar i andra örat.
    Men framför allt att få gå på kören o sjunga, ta en promenad, träna. En stund för mig själv då jag gör vad JAG vill.

  • Norrskensflamman

    Leksi... Hmmm.... de som har FB har säkert sett musikern figurera där.
    Har inte velat prata så mycket om honom eftersom det känns som att det är väldigt tidigt att börja med nåt nytt.
    Att jag borde vara ensam ett år minst innan jag involverar mig i nåt. Och det var också min plan. Men planerna är till för att modifieras en aning. Och när är det egentligen "lovligt" att träffa en ny. Och vem bestämmer det?

    Min skilsmässa blev klar i början av augusti, men ansökan lämnades ju in i februari. Och hela den här separationsprocessen satte ju igång vid nyår, så fort jag fick veta... Och innan dess hade det varit kasst hela hösten faktiskt. Jag har egentligen varit  "ensam" i min tvåsamhet väldigt, väldigt länge... Har jag kommit fram till nu när jag fått lite, lite perspektiv på alltihop.

    Jag har egentligen länge längtat efter en vuxen man vid min sida som kan vara mitt stöd, att vi stöttar varann, som älskar mig som jag är, som ger och inte bara tar. För att han vill. För att det är naturligt för honom att man hjälps åt och att man lyfter varann, inte trycker ner varann. Som jag längtat efter honom. Jag trodde att han fanns i min man, jag har kämpat så förtvivlat för att ta fram honom, han som  har glimtat till där nånstans mellan varven... men han har gått förlorad. Någonstans försvann han bland sjukskrivningar och diagnoser och alla gräl.

    Jag o musikern träffades på Westernfesten. Jag vet vem han är, vi har umgåtts lite i samma kretsar ibland, hamnat på nån fest, men aldrig umgåtts och pratat ordentligt bara han o jag. Jag har väl alltid varit upptagen...
    Egentligen var jag inte alls sugen att gå på Westernfesten, som nybliven singel var jag rädd att hamna vid singelbordet... Och att tackla alla jobbiga frågor om vad som hänt och varför och ditten o datten. Men jag tog mig i kragen och gick iaf. Min väninna lovade att hämta mig om det blev för jobbigt.
    Naturligtvis hamnade jag vid singelbordet. Bredvid musikern. I tävlingarna som var under kvällen så hade de satt oss som ett tävlingspar dessutom. Så vi var tvugna att prata o kommunicera med varann. Och det visade sig vara enormt trevligt
    Redan nästa dag fick jag en FB-förfrågan och han skrev till mig. Sen har vi skrivit o skrivit o skrivit. Ganska snabbt insåg vi att vi hade ett enormt intellektuellt ubyte med varann, samma humor, mycket musiksnack, både lättsamma snack och djupa snack. Många musikfiler har skickats mellan varann........ Med kärleksförklaringar, eller bara musiktips eller musik som beskriver dagsform o tankar.
    Tillslut så kom vi fram till att vi måste träffas, som en dejt typ. För annars blir det pinsamt. Ni vet. Man har fläkt ut sitt innersta för varann i skrift i cyberspace, men träffas man på Systemet så piper man bara fram ett "hej".
    Så vi träffades en sen kväll, och vi trivdes så bra att vi inte skildes förrän fem nästa morgon. UTAN att något hänt, förutom lite pussar o kramar.
    Sen har vi kombinerat dejter, när det passar pga barnen, och Facebookande och telefonsamtal. Vi är snart uppe i 10000 meddelanden på FB

    Jag sa direkt åt honom att jag är trasig, vet inte vad o vem jag behöver när jag kommer ut på andra sidan och att jag inte kan lova något. Att för mig är barnen prio ett. Det var han helt på det klara med.
    Nu när vi lärt känna varann lite bättre, så känns det faktiskt bara bättre o bättre och vi båda är väldigt seriösa och vill ta det här vidare. När tiden är mogen.
    Vi är dessutom tokkära SkämsHjärta

  • Norrskensflamman

    Han är faktiskt en av de vackraste människor jag mött, på insidan. En sån man jag drömt om... Men utsidan.. njae... Men nu när jag känner honom så har han blivit stilig och snygg i mina ögon även på utsidan. Hans attraktiva insida lyser igenom liksom.
    Det är nåt nytt för mig.

    Och jag kan inte bara låta honom passera förbi mig o mitt liv, bara för att det inte gått  X antal månader som jag levt ensam osv. Åt helvete med borden och måsten.
    Jag mår skitgott i hans sällskap, jag vill ha honom i mitt liv. Men självklart kommer jag fortsätta bo själv med flickorna ett bra tag till!! Vi har liksom ingen panik. Det får ta den tid det tar.

    Han är två år yngre än mig, 41. Fullvuxen alltså. Inga barn. Har nåt lite längre förhållande bakom sig där kvinnan hade två små barn. Inga problem med det. Heller inga krav på att han måste ha "egna" barn. Han förstår att jag är har gjort mitt vad gäller barnafödande och accepterar det. Han har köpt hela paketet: Mig, att jag har barn som går först, att det figurerar ett tokigt ex, att jag är trasig. För att han bryr sig om mig, tycker om mig och vill vara med MIG. Men att tempot bestämmer jag och mina tjejer.

    Han bor i samma "håla" som mig. Han jobbar i samma bransch. Musiken är en hobby. Och teatern är en ny hobby som han provar på nu.
    Eftersom han är en musikprofil här hemma så vet alla vem han är och det finns fan inte en enda som har ett ont ord att säga om karln. Och jag förstår varför.
    DEt enda som man hört om honom, som kan tolkas som ett litet, litet minus är att han är lite blyg, eller inte blyg, men inte så pratsam (men det beror på sällskapet. Med mig pratar han då. Och med sina nära vänner), och att han är en liten kuf. En sån där som drar iväg ensam på roadtripp till Nordnorge. Eller på fiskeresa. Men jag tycker det är bra jag!
    Skönt med en människa som inte har problem med att vara ensam och kan sysselsätta sig själv.
    Som har intressen och ett liv.

    Han har ett hjärta av guld. Och jag tackar Gud varje dag att han sände honom min väg. Och att jag inte var så förblindad av sorg o bitterhet att jag inte såg honom.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård