• Aleta

    I vått & torrt, genom allt & inget -tillsammans

    *tass, tass, tass*
    Kommer tassande tillbaka litegrann. Grattis till alla namnsdagar och födelsedagar och allt vad som har hänt.


    Sonja, vilket elände! Tur att du är så bra på att prioritera rätt saker, vem bryr sig om gräsmattor och dammsugning egentligen? Det är det ju aldrig någon brådska med, för det finns alltid kvar ändå, så varför skynda sig?


    Fy för foglossning förresten!


    Jag är sjukskriven så att maken kan vara hemma från jobbet och ta hand om familjen. Vi är fortfarande ledsna så klart, det var en liten pojke. (Orkar inte riktigt skriva mer om det än känner jag.)


    Igår fick jag hem en nyutkommen bok där jag är med som ett exempel på hur det kan bli. Den heter "Se mig som jag är - Om särbegåvade barn i skolan" av Camilla Wallström. Bra skriven tycker jag och nu kan jag istället börja oroa mig över att dottern börjar förskoleklass på måndag och att hon kanske ligger i riskzonen. Ska man förbereda lärarna eller vänta tills det blir problem? Varför oroar man sig så mycket hela tiden när det gäller barnen?

  • Aleta

    Tack för kramarna, de värmer!


    Sonja, det kommer förhoppningsvis en ny skollag nästa år där det tydligt står att man ska flytta upp eleverna i de ämnen  där de ligger väldigt långt fram.
    De första skolåren kan vara helt avgörande för hur resten av studielivet blir, så vänta inte för länge om hon blir uttråkad. 
    Ja vad säger ni som jobbar med detta? 

  • Aleta

    Tack Daa.
    Fälgar!


    Sonja, det låter verkligen oroväckande! Du borde be dem skaffa den här boken på skolan så att de får lite ny input. Om hon redan är klar med deras böcker ska hon givetvis ha nästa årskurs och nästa och nästa. Klarar de inte av det ska de söka stöd hos andra lärare eller också kan det behövas en mentor om det är extremt stora hopp det är frågan om. Det ska inte finnas något stopp. Behöver man accelerera till t ex universitetsmatte innan man är 11 år så ska man få det.
    Vi delar ut Nobelpris i Sverige, men några Nobelpristagare lär vi inte få om de kvävs redan när de är 7 år. (Sverige är ett av västvärldens sämsta länder på att ta hand om begåvningar...jante...)


    Fru sy, då ska jag tala med hennes lärare och förbereda henne på vad som kanske kommer.

  • Aleta

    Jag som trodde att du hade varit ute och härjat i någon överlämningstråd eller liknande och blivit avstängd.
    Fint nick!

  • Aleta

    Heja Passionsblomman! Bästa mamman!
    (Själv känner jag mig lite undanskuffad, igår natt sov lillan hos mormor efter att ha skrikit i en halvtimme och vägrat alla försök till tröst. Till slut skrek hon "Gå" Jag vill ha mormor!" Då gav jag upp...)


    Visst är 15 timmarsregeln jättedum! Vi får bara ha tre timmar per dag dessutom, så det blir väldigt kort. När vi började hade vi tre stycken femtimmarsdagar. Dagiset i Stockholm som i övrigt inte var så bra hade faktiskt 30 timmar istället, undrar hur det kan skilja så?


    Arga 6-åringen stampade precis förbi efter att ha varit tvungen att plocka undan efter sig innan jag läser saga. (Hur ska det gå när hon blir tonåring? )
    Vad kul att de redan har fått läxor Flamman, det är bara bra att de får lite att bita i.
    Min unge skrev ett brev till sin fröken idag: "JAG TYKER ATT DEN HAR SKOLAN ÄR JETE KUL"


    Oj, måste hämta maken vid bilen, åker till Dublin med mamma och syrrorna imorgon, före 05.00 gäääsp.


     

  • Aleta

    Kram alla, nu far jag snart.
    Vi skulle ha åkt till Dublin när det blev vulkanaska, ni vet. Allt var inbokat till idag istället. Vi kommer hem på lördag. Det blir skönt att komma iväg lite känner jag, fast gäääsp vad tidigt.


    Fru Sy, jag har alltid sett gravid ut redan innan jag själv har fattat det. Folk kommer fram och gratulerar och jag fattar noll, så för mig är det helt normalt att svullna upp redan från typ vecka 3.


    Flamman, tre timmar per dag är inte speciellt bra, men vi får inte välja tyvärr.

  • Aleta

    Hemma från Dublin igen, det gjorde gott med glada irländare, musik, dans och öl (som jag hade lite svårt att fatta att jag fick dricka).
    Oj vad mycket som skrivits i tråden!


    Passionsblomman, jag saknar ord, polisanmälning och idiotchef, skickar en kram till sambon och en jättekram till dig också så klart med allt krångel.


    Grattis Hvidis!


    Härligt med Axel och Fälga.


    Ingis, dyra barnskor vet jag var man hittar, i Dublin, men OJ vad snygga! Alldeles för dyra tyvärr.


    Villemoa, hur mycket järntillskott ska man ta per dag? Jag behöver eftersom jag förlorade en del blod, men jag vet inte hur mycket. Just nu tar jag brustabletter som jag hittade på ICA. Magen är OK än så länge.


    Angående foglossning så funkade akupunktur utmärkt på mig och illamående så var armbanden bra för att ta bort det värsta.


    Flamman, givetvis var det jag på kortet med Johnny Depp!


    Jag är facebookvägrare.


    Bra att du fick HP, Heloise!


    Sonja, om du ska sjunga på begravning, så välj ut något att tänka på just under sången som handlar om något helt annat och koncentrera dig på det och sången. Känslorna får du släppa fram efteråt. Får inte skolkompisarna gå på begravningen? En av mina klasskompisar dog och då gick vi dit hela klassen.


    Så, nu har jag slängt ur mig en massa lösryckta kommentarer, det har tagit hela dagen att läsa igenom. Nu sover lillan (förkyld) i min famn och allt är lite lugnt ett tag.

Svar på tråden I vått & torrt, genom allt & inget -tillsammans