• MSW

    Livets toppar och dalar

    I den här tråden har det "tjötats" en hel del genom åren (planeringen för nästa sommars femårsjubileum har redan påbörjats), allt eftersom har den gått från att vara en "hur vet man att man är gravid"-tråd till att bli en vänskapstråd!

    Här avhandlas allt som rör barn/familj, resor, internet shopping, tråddejter, husdjur, god mat/bak och allt annat man kan tänka sig! Och vi både gläds och gråter med varandra!

    Trots att vi är utspridda över hela Sverige (mer eller mindre) så blir det en hel del olika tråddejter i olika konstellationer!

    Tempot är för det mesta högt och det kan nog vara lite svårt att hinna med/komma in i tråden, men vi välkomnar alla, men vill då gärna ha en någorlunda presentation, typ var man bor, var i barnkarusellen man befinner sig, skostorlek och vilken favorit choklad man har och vad mer man kan tänkas vilja dela med sig av!

    Då kör vi!!

    Förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3733191.html

  • Svar på tråden Livets toppar och dalar
  • Lapinette

    Hurrraaa ... för en ny trådstart!


    snaily - sa faktiskt till maken idag att jag tycker så synd om alla (känner fler än dig) som precis har gått på semester, som har jobbat hela sommaren när solen har gassat och det varit supervarmt och nu när de ska vara lediga hemma i Sverige så öser det istället ned. Skittrist och verkligen orättvist! Förstår att du är skitförbannad! Även jag kan trösta dig med att här i Slovenien har det regnat idag ... så kanske det känns lite, lite bättre .


    För oss gjorde det inte så mycket då vi ändå hade tänkt att besöka lite olika ställen dvs inte vandra och bad och pool har vi inte. Så vi har varit på ett slott uppe i bergen och i en helt enorm grotta ... åkte tåg i flera kilometer.


    Själv hoppas jag på att vädret ska bättra sig igen (fast enligt yr.no så ser det inte ut så) då vi har en massa födelsedagsfirande (gärna utomhus) när vi kommer hem. En 1-åring och en 20-åring. Sen vore det mysigt att fortsätta lulla omkring på halvfart (fast jag börjar jobba på tisdag) i några veckor till och kunna sitta på uteserveringar eller på balkongen om kvällarna.


    Så nog om mitt ego - kram på dig snaily och ni andra semesterfirare! Hoppas skitregnet drar bort snabbt som attan.

  • lunagarden

    Hej, vet inte om jag presenterat mig eller bara smygläst så jag kör en presentation iallafall 40-årig ung tjej som bor i Skåne med tre barn och en till på väg. Har två tonåringar och i den nya kullen har vi Charlie 8 månader och lillasyster (tror vi) i magen som ska födas i december (13 mån mellan bebisarna) Min sambo gick ner på knä och friade till mig på min 40-årsfest inför alla gäster, och vi har nu bokat in bröllop till 16 juli 2011. Därför hittade jag hit! Vickan - mjölkstockning gör ONT. Har du provat att duscha varmt och försiktigt mjölka ut lite? Läste någonstans att någon trodde att man betraktas som förstföderska om det går X antal år mellan barnafödandet, men det stämmer inte - förstföderska är man bara en gång. Ser fram emot att få mina kvällar förgyllda av er, har lite långtråkigt ibland när min sambo jobbar natt/kväll :p

  • MSW

    Luna: välkommen! Brist på radbrytningar får jag när jag använder min iPhone, så jag gissar på det! Grattis till bebisen i magen!

  • MSW

    Luna: välkommen! Brist på radbrytningar får jag när jag använder min iPhone, så jag gissar på det! Grattis till bebisen i magen!

  • Snorkfröken77

    Finfin trådstart MSW!

    Ingen bebis än, jag lovar att både Nenne och fru Muffin kommer få före mig *halvbitter* Min kompis som skulle ha två dagar innnan oss fick för två veckor sen och kusinen som skulle få två veckor efter har precis fått...

    Nu när vädret är underbart (förlåt Snaily!) så har jag istället sådan foglossnig att jag inte kan sova om nätterna, jag vaknar en gång i timmen och sover kanske 6 timmar sammanlagt, jag tror aldrig jag varit så trött i hela mitt liv. Och jag spyr på alla som säger att: Tänk när bebisen kommer, då blir det allt värre! Hur skulle det kunna bli värre??!!! Då är vi ju två för i h-e. Och jag förhoppningsvis inte ont i bäckenet och benen och måste kissa HELA tiden!!!  *morrar* Så nu har jag gnällt lite till. Ni märker väl hur väl skapad jag är för att vara gravid?

    Koko - Härligt med shopping! Vad köpte du för nåt? *nyfiken* Själv har jag varit till Vingåkers outlet idag och hasat mig runt, sakta sakta. Hittade en fin sammetskavaj i "dusty pink" - smutsrosa sa maken, så jag köpte den inte trots att det var ett helt galet fynd och nu ångrar jag mig förstås. Funderar på att uppmuntra honom att ta en motorcykeltur dit någon dag framöver och köpa den åt mig, undrar om det går?

    Ore - Jobbigt men säkert nyttigt med matdiskussioner, jag är en sådan där som är uppvuxen på mackor/kräm efter skolan/fritids och jag har nog snarare varit den som varit smalast i klassen jämt så det behöver inte betyda att man blir tjock Däremot ur näringssynpunkt är det ju inte optimalt och när Kotten blir stor blir det bara lagad mat här. Så jag håller på dig!

    PB - Jag är också glad för vädret både för min skull (förlåt igen Snaily!) och min trädgård. Fick maken att klämma ner ca 20 nya perenner förra veckan så jag är jätteglad för deras skull, det är ju så känsligt första tiden innan de tagit sig! Blev lite höstblommor eftersom jag slarvat lite med det och det brukar vara lite dött i min rabatt på hösten (Har bara haft höstastrar och kärleksört och en ros som blommat) nu har jag tre olika sorters höstanemoner, en vit och två olika rosa (den här bla, visst är den tjusig? http://butik.odla.nu/products/images/t_PS3700.jpg ) samt en vit höstflox.

    Lappis - När ska ni åka hem egentligen? Känns som ni varit borta en eeeevigheeet

  • lunagarden

    MSW - tack

    Snorkfröken - har du gått över tiden? Är det första bebisen? De sista veckorna är som en eeeevighet

  • passionsblomman

    Snorkis, oj ja den var fin! Ser ju ut som en Dahlia nästan!
    Jag vill också komma till "plantera egna grejor man själv valt och vill ha" i trädgården, men det är mycket annat pengarna behövs till först.
    Och Slingerkrassen jag sådde som skulle täcka alla rosbågarna vid entrégången, de blev inget slinger av alls! De är små låga ruggar, så jag tror de stoppat fel frön i påsarna (det STÅR slingerkrasse på påsarna, jag har sparat dem) Eller så gjorde torkan att de höll sig så nära marken de kunde...

    Dagliga rapporter är på sin plats nu ja! Jag förstår att du är less. Och att du inte vill höra om hur det skulle kunna bli värre. Det är klart det kan-det kan det alltid! Oftast nöär man verkligen inte tror att det kan det. Men att försöka förklara DET är ju både onödigt och omöjligt. Det du NU upplever skulle heller inte gå att föreställa sig i förväg. Trycket inuti, på alla organ, tröttheten och alltihop.

    Trösten är väl att det tar slut snart. Vad som sedan tar vid, vet ingen förrän ni är där.
    Det kan bli lugna gatan, med långa sovpass och nöjd bebis utan agknip, ingen mjölkstockning osv osv.
    Eller inte. Det lär ni bli varse.

    Vilket datum har ni nu då egentligen? *teflonminne* du har väl inte gått över än va?

Svar på tråden Livets toppar och dalar