• MSW

    Livets toppar och dalar

    I den här tråden har det "tjötats" en hel del genom åren (planeringen för nästa sommars femårsjubileum har redan påbörjats), allt eftersom har den gått från att vara en "hur vet man att man är gravid"-tråd till att bli en vänskapstråd!

    Här avhandlas allt som rör barn/familj, resor, internet shopping, tråddejter, husdjur, god mat/bak och allt annat man kan tänka sig! Och vi både gläds och gråter med varandra!

    Trots att vi är utspridda över hela Sverige (mer eller mindre) så blir det en hel del olika tråddejter i olika konstellationer!

    Tempot är för det mesta högt och det kan nog vara lite svårt att hinna med/komma in i tråden, men vi välkomnar alla, men vill då gärna ha en någorlunda presentation, typ var man bor, var i barnkarusellen man befinner sig, skostorlek och vilken favorit choklad man har och vad mer man kan tänkas vilja dela med sig av!

    Då kör vi!!

    Förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3733191.html

  • Svar på tråden Livets toppar och dalar
  • Ore

    Koko: Litet komplicerat, kanske ja... Har i alla fall bestämt att det blir ingen mer helhjärtad insats med allt vad det innebär om hon blir singel igen. Nu senast tog jag ledigt från jobbet för att passa hennes barn vid några tillfällen (för att hon var manisk med att hon trots allt skulle jobba), jag visste att hon hade kärv ekonomi så jag köpte en hel del kläder åt barnen, och jag och övriga familjen ställde upp för henne på alla sätt och vis, hon började plugga till undersköterska för att lättare hitta jobb på närmare håll och letade efter hus som mina föräldrar lovat att stå på lånet för, och så fick hon betala av till dem efter förmåga.


    Då känns det faktiskt ganska beklämmande när hon ÅTERIGEN kastar sig in i ett nytt förhållande, för tredje gången, och blir gravid efter några månader... Suck.


    Men men, gjort är gjort och jag ångrar inte att jag hjälpte henne, men går det åt skogen med den här killen kommer jag inte slå knut på mig för att hjälpa henne...


    Allt det här hände under min sporadiska smygläsartid, för övrigt, annars lovar jag att ni hade hört mycket om det då

  • Ore

    Nej, ska se om jag hittar något bra tak till badrum och tvättstuga innan maken kommer hem igen

  • _koko_

    lunagarden - Inte alls lika länge som många andra i tråden pga att jag fick en diagnos (endometrios) rätt snabbt och gjorde ivf privat (lång historia...). Men det var tillräckligt ångestfyllt och jobbigt ändå. Jag fick diagnosen efter kanske 6 försök, sen några månaders försök till i väntan på operation, sen 5 månaders nedreglering ("konstgjort klimakterium"), sen ivf-försök. Som lyckades, halleluja! Har jag sagt välkommen hem lappis, förresten?? Och telis, apropå ovanstående, har du funderat på preventivmedel nånting? Inte nödvändigtvis för att hindra graviditet utan för att mota endon tänkte jag... Jag funderar som sagt på hormonspiral eftersom det är en låg, lokalverkande dos, tänkte att det kanske funkar bra mot endon?

  • viktualia

    nu har ju inte jag nån endo eller liknande hemskheter.. men efter ca 2 månaders småkrångel så tycker jag nu att hormonsprialen är bra.. inte för att den "behövs" så där våldsamt ofta... men slippa mens är ju najs...

  • _koko_

    Låter som att din syster har (och behöver) tre mammor...? Knepigt att stå brevid och se någon som står en nära göra om samma misstag gång på gång...

    Nu har jag tömt glaset, ett till eller bingen? Omröstning? Äh, jag bestämer, och det blir, föga förvånande, ett glas till.

  • _koko_

    Men CRAP! Nu tappade även jag alla radbryt (i inlägger före det senaste)! Det blev ju nästan omöjligt att följa!

    vickan - Skönt att höra! Känner inte så många som har det, men det verkar funka väldigt bra eller väldigt dåligt... Inte så mycket däremellan.

  • lunagarden

     


    _koko_ skrev 2010-07-25 21:38:50 följande:
    lunagarden -  sen ivf-försök. Som lyckades, halleluja!

  • _koko_

    Dvs om man bortser från endon. Vissa blöder hela tiden och andra, de som spiralen funkar för, blöder inte alls. Och det passar ju oss med endo väldigt bra. Jag är rädd för minskad sexlust och humörförändringar, men enligt uppgift ska risken vara mindre med hormonspiral än med ppiller iaf.

  • viktualia

    Alltså - min sexlust blev bättre av piller.. men jag gissar att det berodde på att jag kände mig trygg i att inte bli "hoppsangravid" och därför njöt mer...


    Och jag småblödde alltså till och från i 2 månader men nu har det varit lugnt ett bra tag. (satte in den i slutet av april)


    OCH!!! Man har "öppet köp" på spiraler - 6 månader har jag för mig att det är. Funkar det kass så får man pengarna tillbaka.

Svar på tråden Livets toppar och dalar