• Soldemor

    Tantvarning numero 9

    Jättefin bild, flamman! Tänkte först att det var bruttan som  bytt nick. Hade ju passat bra på henne också,

    Idag är utsikten från Siljan utbytt mot Älvsborgsbron. Vi gick runt halva stan' igår och det blir väl något liknande idag. Men nu är snuttabstinensen väldigt närvarande. Hörde också av kattvakten att lilltösen har börjat med killsnack igen. Vill hem och vara hos henne!

    Här är en jättekram till alla underbara tanter här!

  • Soldemor

    Välkommen åter här, Passionis!

    Idag har vi å´nyo gått runt Göteborg och jag har hamstrat lite nya roliga träningskläder inför hösten. Har också träffat en av mina kollegor. Vi vigdes tillsammans men av olika anledningar har hennes resa fört henne till Göteborg. Vi gick förbi hennes arbetplats och jag bara fick för mig att gå dit och se om hon var där, det var hon! Jättetrevligt att ses igen!
    Här är full storm nu och det känns onekligen ganska höstigt ute. Fast det är sommar, för jag har semester, så det så!

  • Soldemor

    Heja K! En blivande dagispräst! Yes! Det är bra med påfyllnad underifrån.

    Njuter av mina sista semesterdagar för fullt. Börjar arbeta igen på lördag, på söndag är det konfirmandupptakt, uingdomsgruppen startar och sedan är det igång. Nästa vecka har jag två sådana där underbara 8-21-dagar.

    Det är så gott  med semester, även om man är hemnma. Man kan träna på pass som man annars inte har möjlighet att gå på, och så kan man utforska diverse små klädbutiker ute på landet.

    Natten till igår så uppfann Siena ballerinahockey! Vi hade en korg kex på  bordet, men på morgonen låg ett antal av dem på köksgolvet, mer eller mindre massakrerade. Ja, ja, duktig tjej reder sig själv om ingen vill leka på natten!

    Nu har jag varit ego tillräckligt! Hur är det med alla tanter här? Var är alla tanter förresen?

  • Soldemor

    Åter på jobb...sista förberedelserna inför i morgon samt lite allt möjligt inför nästa vecka.
     Är mentor till en blivande präst. Hon var på antagnignskonferens i veckan och fick besked av biskopen idag att hon är antagen! Så otroligt skönt för henne!

    Jag tror att maken har lite problem framöver. Hela tiden som vi varit hemma på semestern, har fröken S legat i hans knä varje morgon ute på altanen. Nu står hon och ropar på honom vid altandörren, och han måste gå ut dit med henne. Det var 8 grader där i morse, men han klädde snällt på sig och tog kaffet i ena handen och tjejen under andra armen och gick ut. Hur blir det på måndag när han skall till sitt arbete? Ser framför mig maken gå på bussen med en sådan där liten rosa Chihuauaväska på axeln med bönan i, och hur hon ligger i hans knä när han sitter vid sitt skrivbord. Fast hans kollegor kommer nog inte få gjort så mycket, de kommer väl bara gulla med henne!

  • Soldemor

    Har varit ledig fyra dagar, jäääätteskönt! Lilla Loppan har hamnat i en killtokighetsfas igen och försökte envist flirta in sig hos en kartong med ett fåtöljstativ (var på Ikea igår), men den var inte ett dugg intresserad. Natten till igår satt hon under vår säng och råmade efter de obefintliga gossarna hon vill ha. Maken gick upp två gånger och duttade med henne och bar omkring med henne för att lugna henne lite, ha ha! Tur att jag var ledig igår, var trött så det snurrade i huvudet.

    Idag och i morgon är långdagar på jobbet.

    Förra veckan gjorde maken en audition för att få gå aerobicskurs, och han blev uttagen! Han trodde det först inte riktigt, men nu är han eld och lågor att få börja! Och vi längtar efter att få flytta in till Lund...åkte igenom gatan där vi vill bo i går kväll, det är sååå fint och lugnt där!

  • Soldemor

     


    Norrskensflamman skrev 2010-09-15 08:13:38 följande:
    Solde; så nu blir flytten alltså av! Vad roligt för er Hoppas ni kommer trivas! Modig man du har som går på audition Cantaton: Härligt att du kommit igång igen!

    Tja, det blir när vi får en lägenhet där vi satt upp oss. Förhoppningsvis att det inte tar för lång tid, längtar verkligen dit! Önskar att de kunde ringa idag!

  • Soldemor

    Igår var den här tanten elak präst. Övade med ett brudpar som ville ha en fotograf som tydligen skulle "cirkulera runt" i kyrkan under vigseln. "Nej" sa jag, det tar fokus från både er och att det är en gudstjänst. När då paret sa, att det var ok för dem, sa jag att det inte var ok för mig. Det är ju en gudstjänst, inget kändismingel. Vi kom iaf fram till en lösning var vi skall ställa fotografen, få se om han sköter sig...hm.

  • Soldemor

    Vi hänger nog ganska mycket i "vått och torrt"-tråden. Vi har följt den dramatiska förlossningen av Heloise och Panzers lilla bebis! Pärs!

  • Soldemor

    vi har fått en lägenhet i centrala Lund, en hyresrätt. Det är en etagevåning på 123 m2 med en rolig spiraltrappa för snuttifikationerna att springa i. Äntligen får jag min walk-in-closet, ett av rummen blir det! Stavparkett i hela lägenheten utom i kök (klinker? kommer inte riktigt ihåg) och badrum som är helkaklat. Hela övervåningen är ett stort rum, med en liten smutt liksom, där man kan ha läsvrå. Finns en liten toalett där uppe och diirekt utgång till vidskontoret. Vi har total utsikt över Lunds takåsar. Nu är det bara sälj-och-flyttkarusellen vi skall ta oss igenom, samtidigt som det är två läger, allhelgona, advent och jul, typ.

  • Soldemor

     


    Cantaton skrev 2010-10-06 22:07:15 följande:
    Solde, mysigt! Jag har gjort tvärt om - jag har gjort vårt walk-in-closet till rum

    Det där förstår jag inte alls   *skakar bekymrat på huvudet*

  • Soldemor

    Ser framför mig hur Canttant sitter i en klädkammare med datorn stående på skokartonger och ett litet piano mellan några jackor

  • Soldemor

    Stackars vräkta kläder!

    Vill du köpa mitt piano? Maken säger att vi inte kan  ta med det till nya lägenheten? Skulle gärna vilja att det kom till kärleksfulla händer som spelar på det...

Svar på tråden Tantvarning numero 9