• Cantaton

    Tantvarning numero 9

    dfk, dessvärre är det sambons släkt och inte min. Jag skulle från början inte ha kommit, för att min kurs skulle hålla på till 20. Men nu lär den sluta 18 och då ringde sambon sin farmor (som fyller år) o sa att jag följer med. Hon blev jätteglad. När vi meddelade att jag INTE skulle komma innan skickade hon ett sms till min sambo med en ledsen figur och skrev att han var välkommen men att hon skulle sakna mig. Känns lite svårt att backa ur den middagen nu då.


    Jag skulle faktiskt ha gått en promenad längs vattnet med en kompis på morgonen, men plötsligt skulle hon börja jobba redan på förmiddagen istället för efter lunch. Så då gick det inte och jag höll mig till sängen (och tvättstugan).


    Jag vet att "chansen" på lägenheten inte är borta. Men på samma sätt som säljaren just nu mår dåligt över ett löfte kontra "en familj att försörja" känner jag samma för henne. Jag förstår ju att hon behöver de där extra pengarna till familjen. Vi kan köpa en annan lägenhet vid ett senare tillfälle... (För just nu var det den här lägenheten till det priset eller ingen alls.)

  • Cantaton

    Mmm, jag börjar nog seriöst undra om jag inte ska strunta i kursen. Problemet är att jag vet att 4 andra kommer att göra det. Och gör jag det kommer min musikerkollega att göra det, och då blir det bara 3 personer kvar varav en var sjuk igår... (Jag vet att jag har galet mycket empati för andra människor...)


    Sonja68 skrev 2010-08-12 10:07:47 följande:
    Usch vilken jobbig dag Cantaton. Hoppas du kan vila ett tag och samla kraft inför dagens uppgifter. Skit i kursen om du kan!Dfk: Jobbångest, känner jag igen. Men fördelen är väl att det äntligen blir nån ordning på rutinerna. Om det nu är en fördel.
  • Cantaton

    Oh, varierande. Hur är fördelningen? Jobbar du mer på det ena än det andra?


    dfk skrev 2010-08-12 10:14:22 följande:
    Jag har två jobb, som butikssäljare och så jobbar på en kvinnojour. Mitt sistnämda jobb älskar jag!  
  • Cantaton

    Då förstår jag verkligen varför du brinner för det! Vilken fin människa du (ni) är. Toppen med förebyggande projekt.


    dfk skrev 2010-08-12 10:39:04 följande:
    Jag jobbar 50% i butiken och 25% på jouren, men sen lägger jag kanske 25% ideell tid på jouren också. Jag har varit med jouren från början och startade upp den tillsammans med några andra kvinnor. Så jouren är som mitt andra hem kan man säga, och i början la jag all tid jag kunde avvara till att vara engagerad. Nu försöker jag att hålla en lagom tid där. Att ha en balans till arbete,ideell tid och privat tid. Naturligtvis skulle jag önska att vi inte skulle behöva ha en kvinnojourer alls och att mäns våld mot kvinnor skulle upphöra, en sk nollvision. Därför arbetar vi mycket förebyggande  och driver olika projekt. Vi arbetar ibland i skolor och har samarbeten med brottsofferjouren,polis,kyrkan,land stinget,kommunen mm. Vi försöker synas i media regelbundet.
  • Cantaton

    Mys! Hoppas ni hittar en massa bra böcker!


    dfk skrev 2010-08-12 10:41:50 följande:
    Hej Soldemor! Åh, nu måste jag rusa. Jag och barnen ska till biblioteket och låna massor av böcker.....  
  • Cantaton

    Tackar som frågar. Jag mår mycket bättre idag. Fokuserar på en begravning jag ska sjunga på i eftermiddag.

  • Cantaton

    Åh tack Jag blev också lycklig. Hela jag genomsyrades av lycka. Och så är sambon ute på golfbanan och kommer hem sent. Undrar hur jag ska fira i min ensamhet. Är faktiskt lite småsugen på godis. Men jag skulle ju sluta med godis..


    Sonja68 skrev 2010-08-13 19:36:19 följande:
    Cantaton: GRATTIS!!! Oj, så glad jag blir för er skull. Härliga nyheter!
Svar på tråden Tantvarning numero 9