• Cantaton

    Åh vi har haft det toppen i Istanbul! Vi har promenerat runt i olika stadsdelar, varit inne i moskéer och en kyrka, varit uppe i världens äldsta för allmänheten öppna torn, badat hamam, varit på en beach club, druckit äppelte och ätit kebab, varit nere i en cistern - och inte minst varit på våra vänners turkiska bröllop. Vilken stämning - vilken spontanitet och fest!!


    Sonja68 skrev 2010-08-03 12:18:28 följande:
    Welcome back CAntaton! Hur har du haft det?  
  • Cantaton

    Mm Nu försöker vi få tag i banken för att få komma dit och prata lånelöfte. Dagen innan vi åkte till Turkiet var vi nämligen och tittade på en lägenhet som vi vill köpa. Jag är jättespänd. Jag vill ha den. Den är vår bara vi får ett lån.


    TinkerBelle skrev 2010-08-03 13:11:29 följande:
    Cantaton - Låter som du haft en toppen resa. Härligt! Den positiva energin man får kan man leva på ett tag.
  • Cantaton

    Tack Det känns så "läskigt" att inte veta. Nu fick vi äntligen tag i banken, men de sa att vi måste komma in och fylla i papper innan vi kan boka en tid. Fatta att jag redan gått och väntat hela veckan i Turkiet...!! Aaah. Jag vill ju inte att säljarna ledsnar på att vänta på besked från oss och lägger ut den till försäljning/budgivning (det skulle de preliminärt göra nu till helgen).


    lunagarden skrev 2010-08-03 13:39:03 följande:
      Håller tummarna!
  • Cantaton

    Klart jag kan!


    Jag vill ge er lite "nu" och "sedan".


    Idag bor vi i andra hand - utan föreningens godkännande... Så vi vet aldrig när vi kan bli utslängda. Det är en en och en halva (1½) på 47 kvadrat. Jag har kontoret på köksbordet (som står i vardagsrummet)... Vi får inte plats med dubbelsäng, det är 37 grader inomhus så här års, vi får inte sätta upp något på väggarna eftersom lägenheten precis var säljrenoverad när jag (vi) fick flytta in. Sambon får inte vara skriven här... Det är helt enkelt inte optimalt även om lägenheten är fin och ligger mysigt nära klippor och Mälaren på Kungsholmen i Stockholm.


    Vi har sedan vi flyttade hit för drygt två år sedan spanat och spanat på hyreslägenheter, men vi har inte en chans på någon. Vi har stått alldeles för kort tid i samtliga köer. Så för 1½ vecka sedan skrev en tjej som jag gick hos dagmamman med (som nu för tiden är kompis med min bror) plötsligt på Facebook "Vem vill köpa min lägenhet för (pris) kr?"


    Priset lät så bra att jag inte kunde låta bli att fråga lite mer även om jag visste att sambon som är uppvuxen i Vallentuna inte vill flytta tillbaka dit och lägenheten låg just där. Jag fick veta att det var en två och en halva (2½) på 67 kvadrat. Perfekt, kände jag. Så jag slängde ändå ur mig till sambon att detta erbjudande fanns och han NAPPADE, till min förvåning!


    Vi slog på adressen på nätet och fann en relativt nyligen skriven mäklarbeskrivning samt bild på en del av kök och en balkong. Såg fräscht ut. Så jag frågade om vi fick komma och titta på lägenheten, och det gjorde vi alltså i söndags.


    Lägenheten ligger som i ett tvåvåningsträhus där det är en lägenhet på nedervåningen och en på övervåningen (med trappa utanför). Den lägenhet vi tittade på låg på övervåningen, med en liten rabatt, brevlåda och förråd nedanför trappan. Även på övervåningen fanns ett förråd vid trappavsatsen.


    Sedan hade lägenheten allt det vi sagt att vi vill ha i nästa lägenhet: diskmaskin, tvättmaskin, badkar, balkong. Vi har inget av detta idag. Det är ett ekkök med induktionshäll, renoverat 2004, som man får plats att sitta i. Ett nyrenoverat sovrum med svart fondtapet - jättesnyggt. Halvan består av en klädkammare som byggts om till rum; perfekt för kontor. Sedan ett stort vardagsrum med parkettgolv och en stor balkong. Mellan hallen och köket har de slagit upp en "lucka" i väggen så att det känns mer öppet, och i luckan finns spottar. Nära både buss och tåg - dock med balkongen vänd åt "rätt" håll och med en huslänga emellan så att kommunikationerna inte stör. Väldigt lummigt område.


    Som att bo i villa fast lägenhet..


    Bobou skrev 2010-08-03 15:36:33 följande:
    Åh, kan du inte berätta mer om lägenheten?
  • Cantaton

    Idag har vi varit hos banken och fyllt i lite papper. Vi kommer att behöva en medlånare (vilket vi fått i sambons pappa) så det är inte helt klart än, men jag frågade handläggaren om det var troligt att vi fick lånet om han ställde upp. Hon svarade "Det är troligt, det är inga pengar att tala om". Nu väntar vi bara på att få ett slutgiltigt möte med handläggaren och sambons pappa. Gaaaah. Det är så läskigt. Än mer läskigt är det nu när lägenheten lagts ut till försäljning (deras reservplan). De drar dock tillbaka lägenheten om vi kan ge ett definitivt besked innan visningen nästa helg. Åååhh...!!


    Men nu kan jag ju visa den i alla fall:


     


    www.hemnet.se/beskrivning/799519

  • Cantaton

    Haha, badrummet är det som är minst jag i lägenheten


    Soldemor skrev 2010-08-05 09:20:05 följande:
    Canttant: Den ser ju jättehärlig ut! Vilket badrum! Och egen tvättstuga! Det är verkligen guld värt!
  • Cantaton

    Tack fina :) Säljarna håller också tummarna för att det blir vår. De älskar lägenheten så de vill veta att den hamnar i trygga händer.


    Sonja68 skrev 2010-08-05 10:49:09 följande:
    Superfin lägenhet Canta Håller tummarna att den blir er!
Svar på tråden Tantvarning numero 9