• Svar på tråden Tantvarning numero 9
  • Cantaton

    Söt


    passionsblomman skrev 2010-08-24 12:33:28 följande:
    Buss, Göteborg Några fjortistjejer har lagt upp fötterna på sätena. Bussen stannar på en hållplats och en tant ~70 kliver på. Hon betalar turen och ser sedan på tjejerna.Tanten (högt till chauffören): Får man ha fötterna på sätena?Busschauffören (leende): Ja, idag får man det.Tanten blir stum och går därifrån. Hon sätter sig på platsen bredvid tjejerna. Efter en liten stund lägger hon också upp fötterna på sätena. Publicerat den 29 september, 2009 kl. 22:28 under Göteborg, Kollektivtrafik av
  • Norrskensflamman

    Apropå ingenting så fick T läxa första dagen i skolan. BRA, tyckte jag! Tant som jag är och född på stenåldern.
    När hon skulle göra den och förstod att hon inte kunde skriva hur som helst utan att man följer vissa "regler" eller en viss ordning, när man skriver bokstäver, för att det senare ska bli lättare att skriva skrivstil, ja då tjurade hon ihop.
    Då upplyste jag den unga damen om att hon har varit EN dag på skolan, hon har NIO år kvar i grundskolan plus minst TRE år på gymnasieskolan och på det säkerligen några års studier på universitet. "Och så tjurar du ihop första dagen. Om jag var du skulle jag ILLA KVICKT ta och ändra inställning till läxor, annars kommer du få det vääääääldigt tungt de närmaste tolv-femton åren av ditt liv".

    Såklart inte jättepedagogiskt av mig, så fort jag sagt det kom jag på att hon kan kanske inte tänka i perspektivet femton år. Men hon tittade storögt på mig och sen gick hon och gjorde läxan utan knot, och skrev bokstäverna enligt instruktionen. HOn förstod antagligen så pass mycket som att "tolv-femton år" är en EVIGHET

  • Cantaton


    Norrskensflamman skrev 2010-08-24 12:44:33 följande:
    Apropå ingenting så fick T läxa första dagen i skolan. BRA, tyckte jag! Tant som jag är och född på stenåldern.När hon skulle göra den och förstod att hon inte kunde skriva hur som helst utan att man följer vissa "regler" eller en viss ordning, när man skriver bokstäver, för att det senare ska bli lättare att skriva skrivstil, ja då tjurade hon ihop.Då upplyste jag den unga damen om att hon har varit EN dag på skolan, hon har NIO år kvar i grundskolan plus minst TRE år på gymnasieskolan och på det säkerligen några års studier på universitet. "Och så tjurar du ihop första dagen. Om jag var du skulle jag ILLA KVICKT ta och ändra inställning till läxor, annars kommer du få det vääääääldigt tungt de närmaste tolv-femton åren av ditt liv".Såklart inte jättepedagogiskt av mig, så fort jag sagt det kom jag på att hon kan kanske inte tänka i perspektivet femton år. Men hon tittade storögt på mig och sen gick hon och gjorde läxan utan knot, och skrev bokstäverna enligt instruktionen. HOn förstod antagligen så pass mycket som att "tolv-femton år" är en EVIGHET
  • Kjell Präst

     


    passionsblomman skrev 2010-08-24 12:27:17 följande:
    Från sajten "Tjuvlyssnat.se":En påminnelse och klang av Tantvarningar från förr...Hässleholm, buss mot garnisonen En dam (~75 år) går fram till en buss och frågar:-Går den här bussen till Tormestorp?Busschauffören: Nej.Damen: Varför inte?Busschauffören (skrattar): För att jag inte känner för det.Damen: Jaha, passa dig så att jag inte hivar ut dig och kör dit bussen själv! Publicerat den 7 november, 2009 kl. 13:46 under Kollektivtrafik av Andreas

    Hehehehe

  • passionsblomman

    Jag ska bli en sådan där tant. Snart. Gú vad kul jag ska ha det då! Ingen tar ju ändå små tjocka tanter på allvar, så då kan man ju spela ut hela registret!

  • passionsblomman

    Den här då:

    (Man ~35 och tant ~75 delar säte på bussen. Mannen reser sig för att gå av vid en busshållplats.)
    Tanten: Ursäkta, ska du av här?
    Mannen (ironiskt): Nej, jag reser mig bara för att det är så roligt.
    Tanten (surt): Nej, men då behöver jag väl inte flytta på mig då!
    (Tanten sitter kvar, dörrarna hinner stängas och bussen åker iväg.)

    *garvar ihjäl mig*

  • dfk

    Hihi!! Vilka roliga tanter på bussen!


    Det var ett tag sen passion, har du haft en bra semester?


    Norrsken, mina tjejer har inte fått en enda läxa än, nu är de inne på andra veckan, konstigt att det är så olika.

  • passionsblomman

    Hej dfk.
    Jag har eg inte haft någon semester. Jag är fortfarande arbetslös, och sambon har inte haft ngn heller. Men vi har haft en bra sommar, för andra har haft semester-och när de haft det har de hälsat på oss. Jag får dt till 49 pers totalt den här sommaren so far. Det har varit rätt fullt ös somliga dagar. Många barn många härliga trådvänner och massor av sena nätter för att hinna prata. Jätte jättekul och vårt hus känns precis som den träffpunkt att vara tillsammans i som vi ville.

    Sedan är det ju barnkarusellen och den är mindre kul. Skönast vore att bara hoppa av, men då är ju chanserna slut sedan. Vi gör en IVF till nu i slutet av september. Sedan har vi inte råd med mer. Vare sig ekonomiskt eller mentalt.

    Jag har tillbringat mycket av min BT-tid i de mer utpräglade "barn-trådarna" ffa där det är fler som också är inne i de här processerna och vet hur det är. Där har hänt en del otroligt tragiska saker senaste tiden och vi har försökt trösta varandra.

  • passionsblomman

    Tant ~70 #1: Du vet han den där mannen jag träffade för ett tag sen?
    Tant ~70 #2: Jaa, han den där stiliga!
    Tant 1: Mmm.. Jag fick tyvärr avsluta den relationen igår…
    Tant 2: Varför?
    Tant 1 (viskar): Han var en sån där som bara vill ha sex, en nekrofil!
    Tant 2: VA!? Herre min je!
    Tant 1: Ja, jag gick ut på parkeringen för vi skulle ta en promenad och då kysste han mig!
    Tant 2 : Nää-ää!
    Tant 1: Jo, men tji fick han! "Jag är ingen sån där tonårshora om du trodde det" sa jag!
    Läs mer »

    *springer till toaletten*

  • dfk

    Passion, härligt att ert hus kan vara en träffpunkt för många vänner och familj! Förstår att ni har haft fullt hus med många gäster.


    Jag önskar all lycka till er till nästa försök i september och att det ska gå vägen! Jag har inte gått igenom något sådant själv, men jag kan bara föreställa mig att det sliter både hål i plånboken som i själen...  Det är nog skönt att hitta andra som också går igenom liknande situation och kunna finnas där o stötta varandra!


    Själv har jag haft en bra sommar med både skratt och gråt, underbara vänner o familjträffar, många grillkvällar på verandan, sköna kvällspromenader och dagsutflykter med barnen. Sista veckan hade jag som en ångestklump att gå till mitt ena jobb, men nu när jag väl är där så känns det bättre. Jag har begrundat och funderat över livet och kommit fram till många bra slutsatser. Så denna höst ska jag boosta min själ och kropp med positiv energi.

Svar på tråden Tantvarning numero 9