Inlägg från: marielleangelina |Visa alla inlägg
  • marielleangelina

    Ni tjejer som friat till er man...

    Jag är lite nervös, funderar på att fria till min sambo på vår 6-årsdag :)


    Jag undrar, ni som har friat, blev er man lite besviken att ni tjejer hann före?
    Hade ni redan skaffat ringar?
    Antingen kommer jag fria på 6-årsdagen eller så väntar jag tills i vinter då vi ska till Shanghai.. kan ju också kännas lite speciellt.


    Berätta gärna, jag behöver lite pepp!

  • Svar på tråden Ni tjejer som friat till er man...
  • marielleangelina

    Det låter jättefint :)


    Jag funderar på att göra iordning en picnic och åka till stranden, han jag och hunden.
    Först berätta för honom varför jag vill dela mitt liv med honom och sen fråga om han
    också skulle vilja dela sitt liv med mig. På nåt sätt få det att låta som ett frieri också.


    Har försökt ge små små "bröllops-hintar" :) Vem vet, han kanske hinner före mig!

  • marielleangelina
    Ilys2 skrev 2010-06-17 13:54:49 följande:
    Haha så hade vi det. Det var han och jag och hunden på en jättelång sandstrand. Jag var sååå nervös innan och det kändes som hela min väska brann med paketet i. Som han redan visste allt. Det gjorde han förstås inte. Vet inte hur det är med din kille men här är det ingen idé att hinta för sånt fattar inte han. Här behövs det raka rör, gärna ackompanjerat av skyltar, visslor och neonskyltar.
    Kanske är så ja :) Det är väl bara jag som sitter och tänker på det här hela dagarna och så får man för sig att telepati faktiskt fungerar?
    Skönt att kunna sitta ostört här på BT iaf när det är 3 fotbollsmatcher om dagen!

    Han har däremot pratat lite om en bekant till honom som gift sig...

  • marielleangelina
    100703 M och B skrev 2010-06-17 13:46:43 följande:
    Jag friade i augusti, ute på Österlen vid Ale Stenar. Hade smugglat med mig mina gamla silverringar (min gamla tumring sitter perfekt på hans ringfinger) och gick ner på knä och frågade honom om han ville gifta sig med mig.Hans blick var oslagbar! Så fylld av överraskning, glädje och kärlek (och lite tårar) så det finns inget bättre.. han sjönk ner på knä själv och sa ja och att han älskar mig mer än vad jag kan ana. :)Vi hade bara varit tillsammans i 2,5 år (nu drygt 3, gifter oss 3 juli) men hade redan pratat litegrann om barn och en framtid ihop. Jag ville helst gifta mig först men min sambo tyckte att vi kunde börja med barn. Så jag insåg att vill jag ha bröllopet innan barn så får jag nog fria själv. Han har hela tiden tänkt på kyrkobröllop när vi pratat giftermål och är inte med i svenska kyrkan och tar avstånd till religion i största allmänhet (jag ville inte heller gifta mig i kyrkan). Så det har liksom bromsat honom i de tankarna. Nu när jag friade och förklarade att vi inte alls behöver göra det i en kristen ceremoni utan var vi vill med en borgelig vigselförrättare så tyckte han att det var en jättebra idé istället.
    Grattis, bara 2 veckor kvar! :)

    Precis den reaktion jag önskar! Det hade känts så bra att fria till honom. Även om jag inte hade tyckt det vart så dumt att bli friad till så känner jag att det nog är jag som får ta det steget, men det gör jag med glädje. Visserligen är vi unga, men jag vet att vi är rätta för varandra. Han är 24 och jag snart 22, tänkte mig en 2 år lång förlovning, mest med tanke på ekonomin.


     

  • marielleangelina

    Nu blev det inget direkt frieri från min sida, det bara blev att jag frågade en dag om han ville förlova sig med mig (och såklart gifta oss inom kanske 2 år, mest pga ekonomin tänkte jag). Han hade nog inte riktigt tänkt sig giftemål såpass snart. Han vill ju att vi gifter oss, det vet jag, men han har väl helt enkelt bara tänkt att vi ska ha fått våra examen osv innan vi gifter oss, men han blir ju mäklare om ett år och jag får min kandidat om två år...
    Så jag tror han får vänja sig vid tanken att vi är ju faktiskt vuxna nu, vi kan gifta oss om  vi vill. Eftersom vi träffades så unga (16 och 18) så tror jag han fortfarande tänker på oss som tonåringar fast vi är 22 och 24.
    Jag ska ta upp frågan igen inom en snar framtid tror jag, när han fått vänja sig vid tanken =)
    Jag sa bara att det enda jag vill är att vi ska vara vår egen familj, vi två. Får se vad han säger! Ska man behöva vänta ett decennium på att gifta sig bara för att man träffades tidigt? Tycker inte jag iaf ;)


     

  • marielleangelina

    Lycka till Yez :) För mig själv har det ju hänt en del sen jag startade den här tråden! Som sagt så diskuterade vi det lite 2010, och tanken hann växa hos min kära fästman! 4/8 2011 förlovade vi oss (bokade kyrka och lokal) och 4/8 -12 ska vi gifta oss :)

Svar på tråden Ni tjejer som friat till er man...