Inlägg från: Lyckliga013bruden |Visa alla inlägg
  • Lyckliga013bruden

    Automatkörkort?

    Jag håller med Cantanton. Ett automatkörkort är bättre än inget körkort. När du tagit automatkortet och känner dig säkrare på trafiken och bilen så kan du ju säkert göra någon kompletering så du får växelbehörighet.

  • Lyckliga013bruden

    Där ser man, det hade jag ingen aning om. Måste man alltså göra om allt om man ska byta från automat till växel? För jag tänker att vissa saker är ju samma, t.ex. trafikregler och hur man beter sig i olika situationer.


    Flotten skrev 2010-05-24 12:47:04 följande:
      NEJ så går det inte till! Antingen så ansöker man om körkortstillstånd för en automatväxlad bil eller så ansöker man om ett tillstånd för "vanligt" körkort. Du kan inte komplettera utan då måste man börja om från början.OBS alla körskolor har inte ens automatbil. (vi har klippkort på körskolan, son nr1 bilkörkort, son nr2 traktor/mopedkort+att mannen har hela alfbetet på sitt kort)
  • Lyckliga013bruden

    Jag tänkte i min värld att man kunde effektivisera lite och bara ha frågor som skiljer sig mellan automat och växel, t.ex. dragläget och vad man gör om man får motorstopp på järnvägsspåret. Eftersom högerregeln är samma oavsett fordon, men man ska ju ändå kunna det så då kan det ju bli enklare för vägverket om alla som ska ta ett visst typ av körkort kör samma prov oavsett tidigare kunskaper.


     


    Det här med att lära sig nya regler och skyltar det gör inte folk. Så egentligen kan jag tycka att man borde göra ett teoriprov och en uppkörning med jämna mellanrum även när man har fått körkortet en gång. Så alla håller sina kunskaper färska och kan hantera trafiken. Många pensionärer i min släkt iaf borde inte få ha kvar sitt körkort för de är en trafikfara. 


     


    Det blev lite off topic kanske =)


     


    Flotten skrev 2010-05-24 13:35:35 följande:
      Japp, annars så hade du ju kunnat ta vilket körkort som helst och slippa teoridelen, hur skall du då visa att du lärt dig nya trafikregler, nya skyltar osv????
Svar på tråden Automatkörkort?