• Sonja68

    I vått o torrt, stiltje, orkan o snart snöstormar...

    Villemoa: Har funderat var du hållit hus *saknat dig*
    Så skönt att du är här igen.
    Hur mår du?

    Från att aldrig varit speciellt "hård" på fika och godis (däremot chips o glass) så blev jag en riktig gottegris när jag väntade andra tösen. Det har hållit i sig
    Men med Viktväktarnas program så kan man ju spara ihop point bl.a. genom att röra på sig, så att man kan unna sig livets goda på t ex lördag. Närmare bestämt ett glas rött, lite mörk choklad, några kex med ost osv.
    Nä, jag tänker inte heller avstå helt från guldkanterna

    Nu får jag lite ångest, två veckor till advent och sen kommer det bara rulla på helt hysteriskt.
    Almanackan börjar redan vara fullklottrad med "dansuppvisning", "julavslutning", "ryska-avslutningfest", "lucia", "adventskonsert", "julkonsert" osv. osv.
    Och vi sätter oss i bilen och drar till det stora landet i öst direkt på kvällen då tomten varit och hälsat på...
    HUR ska jag hinna allt?!
    Vill gärna ha lite jul här INNAN jul, så barnen får känna julstämningen, för sedan blir vi ju borta läääänge.

    Julklappar ska vi ju inte ens prata om. Vi måste ha med oss massor med nyårspresenter till alla släktingar "over there". De ska vara fina, små och lätta så att vi kan ta dem på flyget (vi flyger halva vägen). Suck

  • Sonja68

    om nån är intresserad...*viskar*... så finns en bild på mina huligantjejer under starka bilder i mitt galleri.

  • Sonja68
    passionsblomman skrev 2009-11-17 23:28:50 följande:
    I know, det finns ju massor, men man ska komma på dem också när man står och vill både vara snabb, få omväxling, äta GOD mat och så göra den rejäl och vettig för växande tränande barn och så ska det helst passa till matlådor också. För att inte tala om att det ju är bra om det är ekonomiskt, ekologiskt, närproducerat och miljövänligt då förstås. Lägger vi till att det gärna ska vara lite smal mat för de vuxnas del så går det ju åt helskotta direkt! För att inte ens nämna att alla i familjen gärna ska tycka om maten också så de alla är mätta och belåtna efteråt.När man tänker efter lite så är det ta mig f*n en bedrift i sig att fixa mat i en familj. Jag tror jag ska begära avlönad anställning.
    WORD!
    Jag är totalt misslyckad som matmamma i köket, för jag lyckas knappt med NÅ'T av ovanstående...
    Men något som i alla fall liknar mat står på bordet varje dag.
    Vore kul om familjen tyckte det var gott oxå! Och om det var relativt nyttigt.

    TACK gulliga ni för snälla kommentarer ang. mina töser.
    Jo, de är rätt fina... Om det är nå't jag är stolt över att ha gjort här i livet så är det dom

    Kram till alla!
  • Sonja68
    passionsblomman skrev 2009-11-18 12:00:12 följande:
    Lanovia, förstår du inte vad som hänt med din mage? Jag vet! ALLA här vet vad det var du gjorde... Så kan det gå när inte haspen är på as they say.

    Avslöjad Lanovia!

    Jag glömde ju svara på din fråga Lanovia: Vi blir ca 2 v "där borta". Ska bli gott för töserna att umgås med farfar och sina kusiner och andra släktingar.
    Nyår är den största högtiden där, då går barnen på "jolka" en sorts nyårsfest där man dansar runt granen, klär ut sig till olika sagofigurer, kanske en föreställning, farbror Frost (som vår tomte) och Snöflickan (hans "assistent", Farbror Frost kan vara rätt röd om näsan...)kommer på besök och delar ut presenter osv.
    Vi vuxna äter och dricker och äter och dricker i flera dagar
    Man är mycket ute och flanerar, åker skridskor, det är FEST! Hela staden är prydd med lampor och granar och blink-blink.
  • Sonja68

    Passionis: Jo, du har rätt. Men jag ÄR verkligen kass på att laga mat. Det är inte min grej liksom. Men jag gör det ändå och jag gör också matlådor åt maken. Försöker ändå göra hemlagad mat så gott det går. VArdagsomtanke.

  • Sonja68

    hvidis: Hon får gärna komma med oss till Ryssland *börjar genast fylla i visumansökan till lilla E* Men, vänta nu... *checkar titsen*... Jag har inge' käk åt henne. Min mjölk har sinat Kanske hon har det bäst hos sin mamma o pappa, än så länge i alla fall. Men hon får gärna följa med när hon blir lite större

  • Sonja68

    Visst är det härligt med de där avgrunddjupa bebisögonen som bara tittar, och tittar och tittar på en, fulla av kärlek och beundran ♥

  • Sonja68

    Bruttan; så härligt att höra om syrrans småtjejer. Jag har funderat hur de har det.

    Hvidis: Du är världens bästa mamma till din dotter. Glöm inte det. Du är värd all hennes beundran. Du har gett henne livet.

    Men jag förstår känslan du har. Så där kände jag också... "Är jag värd detta, kan jag leva upp till detta?" Man är ju nybörjare på att vara mamma liksom.
    Men så bestämde jag mig för att tänka så här: "Okej, jag kanske inte kommer få medalj som världens bästa mamma av Socialstyrelsen, Föräldraliv eller någon annan instans eller expertpanel. MEN, just JAG är världens bästa mamma till MITT barn! Jag har burit henne i nio månader, jag har fött fram och jag föder henne. Ingen kan älska henne mer än vad jag gör" Om du fattar hur jag menar... *flummar iväg lite*

  • Sonja68
    Fjällbruttan skrev 2009-11-18 13:10:39 följande:
    Sonja är en mycket klok kvinna!!!!
    Namnet Sofia betyder vishet, det vet ni va´?!
Svar på tråden I vått o torrt, stiltje, orkan o snart snöstormar...