Inlägg från: Vinröd |Visa alla inlägg
  • Vinröd

    Annorludna julklappstips

    Mycket bra idé!

    "Ett klick för skogen" hjälper till att bevara de få svenska urskogar som finns kvar. På deras sida kan man t.ex. sponsra bevarandet av en tall, eller en bit skog, och få sitt namn skrivet på deras karta över området under insamlingens gång.
    Man kan också gå in på sidan och "klicka" helt gratis, sidans sponsorer betalar en viss summa till bevarande av urskogen för varje klick på sidan. Klicka! :)

    www.ettklickforskogen.se

  • Vinröd

    En jättebra organisation är IM - individuell människohjälp. De arbetar genom volontärer för att bekämpa fattigdom såväl i Sverige som utomlands. Går man in på deras sida kan man tex plantera träd, betala för ett barns utbildning eller köpa en cykel till någon av IM´s lokalt utbildade hjälparbetare. Det finns massor man kan göra hos dem. Betala för ett mellanmål, en toalett, en get osv. Man kan också lämna in alla sina gamla frimärken till dem, som de sedan säljer till samlare. På Linnégatan 24 i Göteborg har IM en jättefin liten butik (de har fler butiker) där de säljer varor som tillverkats i andra länder i deras hjälp-till-självhjälp-program. Varorna finns också i webshopen, under "butik".

    www.manniskohjalp.se/sv/

Svar på tråden Annorludna julklappstips