Inlägg från: CeKe |Visa alla inlägg
  • CeKe

    Juli 2010 del 3

    hur borde man förresten göra med skor, när man ska ta mått för klänningen? Borde jag veta redan då hur höga de ska va? Inte för att de kommer vara höga, för då kommer jag definitivt att hamna på akuten någon gång under bröllopsdan, och det ska väl undvikas =)

  • CeKe

    Ojojoj va mycket det blev att tänka på inför helgen! Jag ska ju försöka se om det är möjligt att göra kjolen med mindre vidd, men ändå ha kvar samma känsla, så ngn stor underkjol blir det inte. Om jag ska ha en, har jag funderat på en underkjol utan några ringar så det inte blir för mycket. Det kanske även går att sy i en underkjol direkt i klänningen??

    Hmm, ska nog springa o kolla efter skor lite i morrn, men känns ju inte som nåt man hittar på studs så där här i Gävle.. Funkar ju i o f sig också med ett par finare ballerinaskor, så kan jag både gå o dansa hela dagen/kvällen! Är ju en riktig Eccofantast till vardags, så klämmer jag in mina fossingar i nåt snyggt, högre än typ 2 cm, lär jag ju storkna av ömhet i fötterna! Och jag vill inte tänka på ömma fötter just DEN dagen *ler*


    KatjaB skrev 2009-09-16 22:15:00 följande:
    det kan nog vara bra att veta höjden, och vidd på underkjol (om du ska ha en) för då tas nog det i beräkning när hon syr klänningen.. är det en klänning som går att lägga upp så är det ju ingen större fara men om du ska ha en sån kant som på klänningen du tagit inspiration av är det nog inte helt lätt att lägga upp.
  • CeKe

    Gillade årorna! Var har du hittat dem?

    Förresten är din klänning superfin! Har kollat lite på den jag också och den liknar den klänning jag ska få uppsydd väldigt mycket. Har dock tappat bort från vilken sida jag hittat den. Vad är det för märke/designer på den? Får man fråga hur mycket du ger för den? Inte omöjligt att jag gör en kovändning och ser om jag kan hitta den och prova den ngnstans!


    NightElf skrev 2009-09-17 16:45:04 följande:
    Hittade ursöta små åror som vi ska ha som placeringskort! La upp en bild i mitt galleri, de är 9,5 cm långa. Tänkte knyta ett smalt sidenband i "vår" färg turkosblå på skaftet. Blev så glad! Hade tänkt ha så glasflaskor med en lapp i som "flaskpost" men detta känns lite mindre pyssligt! Var bara tvungen att berätta
  • CeKe

    Jag har beställt materialet till inbjudningskorten, så snart kanske det är möjligt att börja knåpa. Det kommer ju bli ett gäng kort totalt sett, så börjar jag redan nu, behöver jag inte göra så många åt gången! Idag var jag och beställde en stämpel med ett flöte på efter en egen teckning. Hittade ingen i lämplig storkek någonstans, så det fick bli så istället!

  • CeKe

    Bra grej det där! Själv tänkte jag använda den vi har på jobbet, så det blir helt enkelt en kväll med pappersskärande på jobbet någon kväll framöver =)

  • CeKe

    Nightelf, inbjudningskorten är jättefina! Det ljusa på dem liknar spetsen jag kommer ha på klänningen rätt mkt. Kul att ni också ska ha "havstema". Ser ut som om ni kommer ha ett skärgårdsbröllop? Helt otroligt fina bilder. Vi kommer ha vår fest vid havet o tänkte kolla om någon bekant kan hämta oss med båt halvvägs från kyrkan och som sedan släpper av oss vid festplatsen! Vore en läcker entre!

    Idag har jag varit och handlat tyg tillsammans med mamsen och sömmerskan som är en vän till familjen! Och vi hittade superfina tyger, både en polyestersatin och en superfin spets som överträffar mina förväntningar till vad jag skulle hitta! Det blev ju i o f sig dubbelt så dyrt mot vad jag tänkt mig.. men åhh, vad nöjd jag är. Jag visste sen innan att mormor vill hjälpa till med en viss summa till klänningen och nu fick mamsen för sig att hon och pappa går in med den andra hälften =) Var bara tvungen att berätta att det bestyret är klart för det känns sååååååå skönt!!!

  • CeKe

    Nightelf: Knepigt det där med båt etc för gästerna. Jäkligt fint o romantiskt, men som sagt logistiskt knepigt! vi hade ett litet tag funderingar på att se över möjligheten att gifta oss i en kyrka som sjövägen ligger nära festplatsen, men jäkla långt ifrån bilvägen.. I sådana fall skulle vi ordnat båt emellan (både till festplatsen-vigseln-tillbaka till festplatsesn), men det skulle helt enkelt ha blivit hutlöst dyrt, så vi avfärdade idén rätt fort =)

  • CeKe

    Rosesarered: Aj då! Jag hade nog stått på mig att jag fått en viss offert och att det var den jag sagt ja/nej till! Sedan är det upp till dem att sätta ihop ett nytt paket för just det prsiet som ni avtalat om! Nu är ni ju egentligen inne i ett nytt läge med frågan om ni fortfarande vill ha just den lokalen till det nya priset... Det kan de ju inte bara ta för givet?!

  • CeKe

    Hejsan AnnaMartin!

    Vi, eller snarare jag =) kommer också göra egna. har beställt allt och det går på ca 7-800 kr för 60 kort ungefär.. Inråknat stämplar, stämpeldynor, papper, glitterlim, dubbelhäftande tape och cellofankuvert att skicka dem i.

  • CeKe

    Och vi har precis fått svar på att vi får den kyrka som vi preliminärbokat.. Men precis innan det lyckades jag preliminärboka en till, då vi inte trodde vi skulle få svar från den första förrän vid årsskiftet!! Så nu har vi två kyrkor. Haha. Och Kece (min blivande) är utomlands, så kan inte diskutera saken med honom förrän nästa helg =)

    Vad säger ni? Båda kyrkorna är jättefina inuti, fin omgivning och är från 1100-talet. Den ena är vitputsad, ligger 1 mil längre bort och det går att tränga in precis så många personer som vi har på gästlistan (nästan 100) och den andra är byggd av stora läckra stenbumlingar och ligger närmare och är något större (tar drygt 150 pers tror jag).

    vilket i-landsbeslut detta verkligen är!! haha

    Förresten har jag i min ensamhet suttit o donat med en budget. Gu vad det rinner iväg när man lägger ihop allt, trots att vi har folk som hjälper till med verkligen ALLT! Huuuva

Svar på tråden Juli 2010 del 3