• Martinaa

    MAJ 2010 del 3

    Hej alla majbrudar! Dags för ny tråd! Här är den gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-1-22/m3439272-1.html

    Tänkte vi kunde köra en liten datumlista med samtliga här i första inlägget. Hur mycket information ni vill ha med väljer ni själva. Skriv ert datum så ska jag lägga in er (och rätta mig om jag skrivit fel nånstans eller om något ändras).
    KV = Kyrklig vigsel
    BV = Borglig vigsel

    1 MAJ

    8 MAJ
    Lilleke

    14 MAJ
    Ninnalotta

    15 MAJ
    Snuttfia - Borås
    Fröken Strössel - Utomhus
    CiaLovesAndreas
    johi77
    Martinaa - 25 år, Borås, KV
    a n n a
    EmMagnus
    20100515
    maj2010

    22 MAJ
    BlueBride
    l8ol

    29 MAJ
    Nu gifter vi oss
    MV85
    UBW
    Mamli
    SofieOchJamie
    clin
    Tattoo82

    Nu kör vi!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-09-03 13:36
    **********
    Okej ändring! Eftersom jag inte kan ändra redan publicerat inlägg så har jag gjort en egen lista och laddat upp här: www.martinaa.se/datum.asp (ja, jag är ledig idag och har inget att göra )

    Meddela mig om något ska ändras eller uppdateras!

    **********

    Kom igen nu brudar och se om vi kommer över 1000 inlägg i den här tråden!

  • Svar på tråden MAJ 2010 del 3
  • May2010

    Ja jag blev också hattig... lade till 5 st i sista stund. Och funderar fortfarande på vissa vänner som jag kanske lägger till i mars när osa är över, om några tackat nej så det finns platser över.


    CiaLovesAndreas skrev 2009-11-30 09:11:36 följande:
    Trodde jag var säker på gästlistan, men har börjat tveka.Dock kommer vi nog inte skicka inbjudningarna förrän i januari, så jag har lite tid på mig att komma fram till nåt vettigt
  • Martinaa

    Ja vi hade gästlistan klar för länge sedan, men nu är jag inte alls lika säker längre. Sambon lade till en jobbarkompis med respektive och jag lade till en också, som legat under "kanske" innan. Vi kallar henne Malin för enkelhetens skull och nu är problemet att det är en till tjej på jobbet, vi kallar henne Lisa, som jag umgås med lika ofta (sällan?) som Malin. Det är alltid några av oss på jobbet som träffas, jag träffar varken Malin eller Lisa själv nån gång. Malin har jag jobbat med i över två år medan Lisa började hos oss i somras, så därför var hon inte med på listan från början.
    Nu ett dilemma till, Lisa har gått och blivit tillsammans med ställföreträdande butikschef, så han är ju typ min chef alltså. Ska jag bjuda Lisa innebär det ju att jag även måste bjuda "chefen", vilket däremot känns konstigt. Han är ju ingen jag skulle bjuda i vanliga fall.
    Knepigt knepigt! På ett sätt känns det fel att bara bjuda Malin, samtidigt som jag inte kommit Lisa så jättenära... Bah! Hur hade ni gjort? *hjälp*

  • Fröken Strössel

    Himla svårt Martinaa! Det "enklaste" är kanske att inte bjuda varken Lisa eller Malin men det är ju trist också om du känner att du vill ha Malin där.

    Jag försöker tänka att alla förstår hur jäkla dyrt det är med bröllop och förstår att man inte kan bjuda hur många som helst. Men det bli ju lite knepigt om du umgås lika mycket med båda...

    Ingen hjälp från mig alltså

  • patrikoannika

    Jag måste bara var fräck och fråga. Ni bjuder alltså (kanske) fler gäster om några andra tackar nej? Inte för att jag ska lägga mig i, men jag måste bara säga att det tycker jag är rätt magstarkt faktiskt. Inget personligt mot dig, men så tycker i allafall inte jag att man gör.

    Tänk om de får reda på det? "Ja ni är bjudna för att XX och XX tackade nej." Hur tror ni det känns?

    Jag själv hade blivit rätt sur faktiskt.


    May2010 skrev 2009-11-30 11:51:08 följande:
    Ja jag blev också hattig... lade till 5 st i sista stund. Och funderar fortfarande på vissa vänner som jag kanske lägger till i mars när osa är över, om några tackat nej så det finns platser över.
  • Waldekranz

    Martinna, vilka bord menar du att vi ska vrida, runda bord är ju svårt då de är runda :P och om vi har E-tunga så, jo då kommer alla gästerna sitta bra till för att se oss samt scenen, men då är det problemet med honörsbordet... humma... vi får fundera vidare. Funderar på en variant av may2010, fast med ett bord som står åt andra hållet om ni förstår vad jag menar. alltså tre I bord och längst upp på det mittersta bordet är ett bord vridet som ett liggande I.

  • May2010

    det är vanligt, det har flera här skrivit om. finns det plats är det klart att det är kul om de då kan bjudas! tänker du bara ha tomma platser när kanske 5 personer inte kan? fast du har 5 goda vänner du egentligen ville bjuda men inte kunde av platsbrist? låter också konstigt. hur ska de få reda på det? patrikoannika skrev 2009-11-30 13:39:53 följande:


    Jag måste bara var fräck och fråga. Ni bjuder alltså (kanske) fler gäster om några andra tackar nej? Inte för att jag ska lägga mig i, men jag måste bara säga att det tycker jag är rätt magstarkt faktiskt. Inget personligt mot dig, men så tycker i allafall inte jag att man gör.Tänk om de får reda på det? "Ja ni är bjudna för att XX och XX tackade nej." Hur tror ni det känns?Jag själv hade blivit rätt sur faktiskt.
  • Martinaa

    Waldekranz:
    Runda bord?? Jaha hahaha! Jag måste blandat ihop dig med May2010 eller nåt...! Men testa du och vrid 90 grader på borden så löser sig alla problem, haha!

    Det här med att bjuda in i efterhand då folk tackat nej är jag också lite tveksam över. På ett sätt är det ju smidigt att kunna fylla upp om folk tackar nej, men jag hade nog också känt mig lite... andrahandsval om jag fick en inbjudan en månad innan bröllopet pga av några andra gäster tackat nej. För det lär komma fram, det går knappast hålla hemligt. Om man inte förstår det direkt så pratar folk så det lär de få veta. Skulle jag tex komplettera med folk från mitt jobb vet de ju redan om bröllopet då inbjudningarna gick ut första gången.
    Jag hade i så fall valt att ringa till dessa och bjuda in dem muntligt och förklara att jag gärna bjudit dem från början, men pga platsbrist (hellre det än pengabrist) inte kunnat ta med alla. Nu är det dock någon som hoppat av och jag skulle bli glad om de ville fylla upp deras plats...

  • patrikoannika

    Jag har absolut inte uppfattat det fenomenet som "vanligt". I min värld bjuder man INTE in folk i efterhand. Har inte läst det någon stans heller. Så gör man bara inte.

    Och ja, det lär komma fram. Folk pratar, så är det.

    Självklart dukar vi till 5 personer mindre om det är 5 som tackar nej. Skulle aldrig, aldrig få för mig att då helt plötsligt bjuda in "sådärkompisar". ALLA våra närmaste vänner blir inbjudna samtidigt.

    Jag hade aldrig ens kommit på tanken att göra så.

    Men man får självklart göra som man vill!


    May2010 skrev 2009-11-30 15:04:50 följande:
    det är vanligt, det har flera här skrivit om. finns det plats är det klart att det är kul om de då kan bjudas! tänker du bara ha tomma platser när kanske 5 personer inte kan? fast du har 5 goda vänner du egentligen ville bjuda men inte kunde av platsbrist? låter också konstigt. hur ska de få reda på det? patrikoannika skrev 2009-11-30 13:39:53 följande:
  • moule

    Som min kompis sa..

    Gästlistan är "HELL ON EARTH"

    Bordsplaceringen är hell on earth

    Resten är kul!!

  • Martinaa
    moule skrev 2009-11-30 16:52:21 följande:
    Som min kompis sa... Gästlistan är "HELL ON EARTH" Bordsplaceringen är hell on earth Resten är kul!!
    Haha!
Svar på tråden MAJ 2010 del 3