• passionsblomman

    I vått och torrt och väntan

    Vi fortsätter vårt umgänge och hänger med i alla livets svängar...

    ...förra tråden:

    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3414645.html

    Du som läser här gör det på egen risk, ty här räds vi icke sjukhus, kroppsvätskor eller prat om sexlivet.
    Gemensam faktor har varit längtan efter barn. Såhär flera långa trådar senare är det vänskap som förenaar, minst lika mycket.

  • Svar på tråden I vått och torrt och väntan
  • Ninnnis

    Hvidis, iiiiihhhh! Herregud vad cool du är! Och nej, jag tycker inte du ska vara nervös, du är ju i trygga händer som du säger. Så himla spännande!!!

    Klart att Lillmuffins vill ut, hon känner nog på sig att det snart är dags

    *hjärtar de små små kläderna*

  • Leksi

    Iiiihh!! Hvidis, nu är det nära!! Gud så spännande!! Åh, snart har du din lilla muffin i famnen...

    Låter för övrigt som du håller igång rätt bra för att ta det lugnt...

    Kul att ni ska ta magfoton ikväll. Synd att det inte blev några för er Ingis, men ni kanske får en ny chans?

  • Hvidbrud

    Ja, jag hjärtar också dem! Går och vrider och vänder åp dem hela tiden...
    Tror att det kommer att kännas jätte tomt i magen efteråt... Tur att det kommer en vilding som flyttar fokus. Shiit. jag ska bli morsa!!

    Lanovia: Vecka 17 redan! Snart halvvägs!! Vore konstigt om det inte syntes nu. Ungar är för gulliga!

  • Olivia 09

    lanovia 08 skrev 2009-08-17 08:27:09 följande:


    Olivia, välkommen!Jag har vid det här laget helt glömt din fråga? Men var den något i stil med hur länge vi funderade innan vi vågade börja satsa på barn eller hur vi tänkt innan?Jag kan bara säga att hur mkt man än tänker och planerar som blir det ändå som det blir. Som Blommis säger kan det finnas mening med att se till så man har något SGI, men skulle man inte ha det så vet jag de som löst det ändå, blir bara lite tuffare.Vi hör till dem som kört snabbt tempo, flyttade ihop efter ca 3 månader, hundägare och förlovade efter 1½ år. Efter det så satte vi oss ner och tog oss en rejäl funderare på hur vi skulle fortsätta vårat liv. Vi ville gifta oss och vi ville ha barn. Vilken ordning skulle vi satsa på? För mig var det viktigt att gifta sig först, kändes mest rätt och jag var rädd för att annars hamna i "barnträsket" där bröllopet glömms bort.Beslutet blev alltså att sluta med ppiller ca 6 mån före bröllopet och köra med kondom fram till bröllopsmånaden. Detta beslut höll kanse 1 månad efter att jag slutat med piller, då båda kände att barnlängtan blev för stor. Vi la ner skyddet helt och lät det gå som det går. Ett bestlut som jag idag är väldigt glad för att vi tog. Då det tog oss ett år att få till vårat underverk är jag glad för att vi inte väntade ytterligare några månader innan vi började försöka. Så hur mkt man än tänker och fundearar kan man inte styra över vissa saker.
    Åh ni pratar på så jag inte hinner med!

    Tack för ditt svar lanovia 08, vilken tur ni hade att känslan att vilja ha barn var starkare, det verkar ju som om man kan behöva vänta ganska länge ibland på att få ett plus annars!

    Jag och min make har diskuterat det och jag tänker ta ur min p-ring nästa vecka när det är dags och sedan bara skippa att sätta i en ny. Det kommer säkert att ta jättelång tid innan något händer men det känns så spännande!!

    Hur har ni förresten gjort med sex med tanke på ägglossning och så? Lite privat fråga men någon kanske kan svara Har ni lagt all "fokus" på ägglossningsveckan eller har ni bara inte tänkt så mycket på det och haft sex lite när ni känt för det?

    Maken lyste upp när jag berättade om hur många gör under ägglossning, en hel vecka med sex...wohoo..*himlar med ögonen*
  • passionsblomman

    Vet inte vad hormonet hette, jag hade fullt upp att skriva ner vilka dagar det ska injiceras. (ja man gör det själv)

    Hviids: bra inställning. Tror faktiskt man får det där lugnet som regel. Vi är inte betjänta av att stressa runt och hispa upp oss när vi ska sätta barn till världen. Man känner att man är redo och laddad och så är man förväntansfull.

    Det är såååå häftigt Hvidis! Snart håller du henne! Och står och ska trä på små små kläder och tvätta en pytteliten rumpa...

  • Leksi

    lanovia 08 skrev 2009-08-17 13:36:53 följande:


    Leksi, föstår att det är svårt att hålla minen. Vilken tur att ni testade igår och inte imorse. Då hade det varit jobbigt...
    Jaa!! Igår träffade jag inte en människa och det var nog tur det! Fast jag berättade för min bästa kompis igårkväll, hon vet hur gärna vi vill ha barn och att vi började försöka efter bröllopet, så då kunde jag inte hålla mig! (Fast jag hade kollat med maken först att han tyckte det var ok.)

    Nu går det ganska bra att hålla minen, förmiddagen var värst! Då var jag också rätt yr i huvudet och det är svårt att inte klaga av misstag... Nu efter lunch känner jag mig mindre vimmelkantig.

    Ninnis, det var på andra försöket. Slutade med p-pillren lagom till bröllopet i maj, sen fick jag mens till midsommar, på dag 34 så det kändes bra att kroppen var igång. Sen testade jag med ÄL-stickor under dag 12-30 under den andra cykeln och fick aldrig något utslag! Så jag trodde att det skulle bli en lång höst med siktet bara på att få cykeln att funka... och så detta!! Ska bli väldigt spännande att få besked om vilken vecka jag är i.
  • Leksi

    lanovia 08 skrev 2009-08-17 13:30:43 följande:


    Leksi är v 17 och har UL 2 sept.
    Vad fort det har gått!! Spännande med UL...
  • Leksi

    Olivia 09 skrev 2009-08-17 13:54:16 följande:


    Jag och min make har diskuterat det och jag tänker ta ur min p-ring nästa vecka när det är dags och sedan bara skippa att sätta i en ny. Det kommer säkert att ta jättelång tid innan något händer men det känns så spännande!!
    Åh, vad spännande!! Lycka till!!
  • Hvidbrud

    Olivia: Vi var ju nygifta och hade typ sex hela tiden... (stackars man...) Jag fick en extra piff av att sluta med minipillerna, och när jag började kolla upp när jag hade ÄL, sa jag det till min man, så var han lite ivrigare än vanligt, så gjorde vi. Det tog sig på försök 3 eller 4, men blev MF sen tog det sig igen 2 mån efter det. Och nu jäklar ska hon ut, det lilla busfröet, så jag kan pussa henne och gosa med henne och tvätta den liiilla gullegumpen som jag har klappat så länge genom magskinnet nu.

Svar på tråden I vått och torrt och väntan