• Pingstdagen2010

    Banta med mig!

    Inte nog med att man ska planera ett helt bröllop nu måste jag även starta mitt stora bantningsprojekt! Är det någon som vill hänga med? Jag tänkte att vi kunde hjälpa och stötta varandra i den här tråden. Min plan är att jag ska försöka gå ner 38 kg på 10 månader. Tror ni att jag klarar det?

  • Svar på tråden Banta med mig!
  • Svanboet

    Jag är som sagt viktväktare själv och har gått ner 11 kg på 12 veckor så jag skulle vilja säga att det spelar ingen riktig roll vad man använder för "diet" så är allt en förbättring av de vanor man lever med idag. Motion och nyttig mat är det recept jag tror på i det långa loppet.

    Trots mitt eget inlägg vill jag inte att även denna tråd förvandlas till en kamp mellan sätten att gå ner i vikt utan att vi ägnar den åt att peppa de som jobbar med sitt problem.

  • Pingstdagen2010
    konstigabaralillajag skrev 2009-07-31 10:38:22 följande:
    Jag gick ner 27 kg med LCHF förra året. Ligger fortfarande kvar på samma vikt (har inte kört strikt efter det utan hittat en balans så jag ligger kvar i vikt) men nu är det 4 v kvar och jag kommer hålla strikt LCHF fram till bröllopet.
    Vad är LCHF för metod?
  • Svanboet

    njae - jag tror inte de tar hänsyn till GI på maten alls men de båda kanske kommer ur samma koncept. Det svåra, tycker jag, med fett i dieter är ju att fett har så hög energidensitet. Det är säkert kopplat på nått sätt till kroppens funktioner och hormoner men jag kan inte speciellt mycket om det där.


    Pingstdagen2010 skrev 2009-07-31 10:57:43 följande:
    Någon slags GI-metod med andra ord?
  • konstigabaralillajag

    Med GI gör man skillnad på långsamma och snabba kolhydrater.
    När man äter enligt LCHF ska man dra ner på antalet kolhydrater. Jag äter när jag äter strikt max 20 g kolhydrater per dag.

    Sen innebär inte LCHF att man äter smör direkt med en sked :)

    Jag har provat många olika dieter men LCHF är den som fungerar för mig, jag kan gå ner och jag kan också hålla vikten. Har också blivit kvitt mitt sockerberoende. Men det som fungerar för mig och på min kropp är inte säkert att det fungerar för ngn annan... Man måste pröva sig fram.

  • AnnelieM

    Nå hur går det för alla???
    Jag är nere på 69.8 kg stannade vågen på i måndags. :)
    Bara 14.8 kg kvar till målet men de fixar jag, det vet jag. =)

  • Pingstdagen2010

    Det går bra men tyvärr har jag ingen koll på vad jag väger, eftersom min våg pajade för två veckor sedan. Men jag känner på alla kläder och dylikt att min vikt går stadigt nedåt :)

  • sunzhine

    Får man hoppa in här? När vår semester är slut på mpndag drar jag igång o ska ner 10-15 kg... ska köra GI inspirerat o träna på gym och springa minst 3 ggr i veckan.

  • AnnelieM

    Men hur går de för alla?
    Min våg visade 69.3 kg i måndags morse så de går sakta men säkert neråt. :)
    Hur många kg har ni övriga tänkt tappa? Jag har som mål 17 kg och start vikten var 71.4 kg.

Svar på tråden Banta med mig!