Inlägg från: SofiaochEmil |Visa alla inlägg
  • SofiaochEmil

    Mer fortsättning! Bröllop Umeå 2009!

    Hej! Inte sett denna tråd tidigare. Vi gifter oss 27 Juni i backen kyrka. Har festen på Göstas Loge i Yttersjö. Mat har vi tagit från Evys. Tårtan är kvar att ordnas. Har inte beställt brudbukett heller. Anna Thurfjell ska ta våra bilder.

  • SofiaochEmil
    SommarNoll9 skrev 2009-04-21 14:30:06 följande:
    Vi ska både vigsel och fest på Göstas loge! Hur har ni tänkt kring dukning och så? Vi ska dit ikväll och kolla upp vad som finns och vad vi behöver fixa, t ex vaser, karaffer osv. Du får avlägga rapport efter bröllopet om hur det gick och om det är något särskilt vi ska tänka på
    Jag är lite orolig för dukningen vi har nämligen bjudit 85 pers och om vi ska ha den dukningen vi vill så ryms det bara 78 st =) Jag ska hyra dukar och servetter från Holmsunds tvätteri 35kr/duk och 6kr/servett. Ska rapportera, när ska ni gifta er?
  • SofiaochEmil

    Brud augusti skrev 2009-04-21 16:10:34 följande:


    Jag var på en 40-års fest för någon månad sedan där de tagit maten från Evy´s, jag var faktikt besviken på deras buffé, den var smaklös och små portioner. Så om du ska ha dom så begär en provsmakning och fråga hur stora portionerna är!Linnea alba skrev 2009-04-20 20:16:37 följande:
    Vi har provsmakat, supergott. Portionerna tyckte jag var lagom men det beror väl på hur mkt man vill ha. Vi har 3 rätters, ej buffé.
  • SofiaochEmil
    Havsro skrev 2009-04-22 11:30:35 följande:
    Oj oj oj nu var det längesen man var här... Jag hoppas det beror på att jag har fått mycket annat gjort ;)Nu är d verkligen nära för oss... på lördag precis tre veckor..3 ynka veckor!!! Så då passar jag på att åka iväg till Turkiet en vecka med jobbet :PKänns dock som det mesta är klart -förutom bordsplacering, festhäfte, hämta sprit, beställa blommor (göra slipper jag!)göra löpare till borden (och hinner jag inte det så är det skit samma!)Annars hoppas jag att vi har tänkt på allt!Hoppas allt går bra för er andra också!Linnea Alba: En kollega till mig var på bröllop och hade Evy´s - provsmakningen hade varit toppen o kocken hade varit perfekt! Men på bröllopet så hade Evy själv tagit hand om beställningen och det var fel kött och torrt, inte gott kött... De kommer nog inte ta mat därifrån igen - men det kan ju hända att de har skärpt till sig och att det var en olycklig engångshändelse!
    Men fy! Nu blev jag orolig.....vill ju ha BRA mat!
  • SofiaochEmil

    Tualisa: 1300kr, helt sjukt vad allt till bröllop är dyrt.

    Jag har inte beställt brudbuketten ännu, är det stor skillnad i pris mellan olika blomsteraffärer? Hade tänkt beställa på Berghem, tycker de är duktiga.

  • SofiaochEmil
    FruJ2009 skrev 2009-05-01 10:12:59 följande:
    hejsan.Får jag smyga in här och fråga en sak. Jag bor i V-botten och ska gifta mig i år. Jag undrar om det finns någon butik i Umeå med brudklänningar? Jag skulle verkligen vilja prova olika klänningar men hittar då inget på eniro om någon bröllopsbutik?
    www.ateljeaok.se/

    www.hogtidsklader.com/center.htm
  • SofiaochEmil

    Jag har hört att MAXIs tårtor är jättebra! Vi har inte beställt ännu, funderar på Nisses konditori eller MAXI. Jag tål inte mjölk så vi har tänkt ha översta tårtan mjölkfri.

  • SofiaochEmil

    Vet tyvärr inte vad MAXI och Nisses tar, har inte hunnit kolla upp det. Hade ingen aning att Ica Mariehem gjorde tårtor!

  • SofiaochEmil
    010809 skrev 2009-05-05 20:12:10 följande:
    åhh.. det vattnas i munnen när jag ser hur ni pratar om tårtor =) är det någon av er som ska ha chokladmousse och i så fall vad har ni i dem förutom det?Ska ni andra ge något till dem som hjälper er inför och under dagen? Vi ska hitta på något till toastmaster och värdpar men jag har idetorka..någon som har förslag? och ger ni det innan, efter eller på själva bröllopsdagen?
    Vi kommer ge efter, vet inte heller vad vi ska ge.
  • SofiaochEmil

    I lördags kom mina vänner och väckte mig kl 8! Sen blev jag hippad. Vi var på Grönåkers farm 5 mil från bjurholm och red islandshästar. Sen blev vi sminkade och hade en god middag och helkväll där. Så lyckat!

    Vi kommer ha en vän till m2b som sjunger 2 låtar under vigseln, har inte bestämt vilka.

    Idag var vår präst här, hon verkade gullig. Nu känns det mer verkligt. Alla har nu tackat ja eller nej så 72 st blir vi på bröllopet, plus några fler som bara kommer till kyrkan.

    Spännande för er som det närmar sig för!

  • SofiaochEmil
    Tualisa skrev 2009-05-12 14:04:44 följande:
    har fått pris från nisses nu.. vi kommer betala 40 kr per bit för en chokladmousse tårta med syrlig hallon emellan.. + hyra av ställningen, men det fick man tillbaks sen har jag för mig.Nu är det bara 1,5 vecka nästan tills vi gifter oss. Åker upp till umeå på söndag.. oj oj..
    Jag måste också ringa nisses, min bit ska ju vara utan mjölk men det borde ju gå att fixa. Är det någon som vet vad MAXI tar för tårtorna?

    Jag ska byta efternamn men gör det inte förrän efter vi kommer hem från bröllopsresan som jag beställt i mitt nuvarande namn.

    Idag har vi bestämt låtar till kyrkan, ännu en sak att bocka av på listan.
  • SofiaochEmil
    010809 skrev 2009-05-14 22:05:04 följande:
    Idag ringde våran präst.. vi komer ha första samtalet ca 2 månader innan.. å det är ju gnasks snart.. iih.. det börjar kännas så verkligt nu.. å stressigt! Idefixen: å vad spännande med bara 2 veckor kvar! då är det bara slutspurten kvar.. =)Ärdet någon som har tips på solist till kyrkan?
    Malin som är frisör på Studio 88 brukar sjunga på dop och bröllop. Vet dock inte vad hon tar för det.
Svar på tråden Mer fortsättning! Bröllop Umeå 2009!