• viktualia

    Barnkarusellen snurrar vidare

    " Det är inte själva stödet från våra vänner som hjälper oss mest,
    utan den säkra övertygelsen om att de vill hjälpa! "

    Glädje, inredningsfrågor, sorg, bilval, trötthet, barnmatsrecept, oro, vintips, lättnad, resplaner, förtvivlan, amning, befrielse, dagisstart,lycka fertilitetstricks - är alla delar av pratet under åkturerna!

    Följ på ytterligare en åktur med vår mysiga barnkarusell!

    Tack för att ni finns!

  • Svar på tråden Barnkarusellen snurrar vidare
  • muggles

    Ore: ja man är olika helt enkelt. På ett sätt tycker jag också att det är tråkigt om man möblerar enbart efter tv:n fast det tycker jag inte att tex vi har gjort. Men på ett annat sätt så är det trevligt med ett rum där man kan umgås runt vad det nu är man gör. Tex om maken lagar mat samtidigt som jag läser bok för Moa i soffan och kastar ett getöga på tv-nyheterna... Så kan vi alla umgås samtidigt. Vi är i princip bara i vårt kök/v-rum, det är lgh mest använda rum (ja sovrummet är väl det i antal timmar men...).

    Piggelin förresten: ja det är nog lite mindre bänkyta i det andra köket än i vår lgh men maken har en idé om att skaffa en köksö i så fall. Som vi redan alla är överens om behövs ju inte två bord Och då kan man ha en köksö med en utskjutande skiva med två barstolar för den snabba vardagsfrukosten. Han drömmer nämligen om ett kök med köksö, det är ett absolut krav om vi ngn gång köper hus

  • muggles

    Telis: apropå stylade lgh. Intressant att det här fenomenet verkar mer utbrett i Götet än i Stockholm??? Har inte sett det så mkt förut, verkar har kommit senaste året typ. Förr när jag kollade rätt mkt på hemnet så fanns det inte iaf. Tror som Piggan att Alvhem tex specialiserar sig på att "inreda" sina objekt lite mer, de kanske tom har med sig lite rekvisita? Jag blir nästan störd av det, tycker det är svårare att få grepp om lägenhetens möjligheter, det "skyms" av allt onödigt. Jag försöker alltid tänka bort all inredning och jag avskyr mäklarkort på helt onödiga detaljer (såsom soffkuddar el en pall - hallå, de är inte kvar när jag har köpt...).

  • nennesjuttioåtta

    Muggles, jag är osäker - jag vet då att man inte ska bita hehehehehehhe!
    *blåser* Nej, det var fel - den blev som en växelspak.

  • nennesjuttioåtta

    ang styling - eller hur! Alla bilder är som i en inredningstidning men man förstår inte hur lägenheten egentligen ser ut eller känns. Vad fan ska man med en närbild på en blomkvast till - den kommer ju garanterat inte att stå kvar där när man flyttar in (hoppas jag).

    Tinga
    Ja, det är sant. Det går ju inte att jämföra med att donera dessa fantastiska småpryttlar (ägg och spermie) och att bära barnet hela tiden och sen bo granne med det. Kanske något för dem som gärna vill vara gravid igen men inte vill ha fler barn...?

  • muggles

    Nenne: men å andra sidan finns där ju ett litet hål. Hmmmm, man kanske ska blåsa ändå??? *klämmer lite*

  • Lapinette

    Maken min som är ett teknikfreak och redan har satt upp högtalare på väggen och bom-bom etc för att få högsta effekt när vi kollar på filmer vill nog helst ha ett tv/film-rum. Igår när vi satt på en parkbänk vid vattnet och spånade så kom vi fram till att om vi flyttar till hus ... eller stooor lägenhet så har vi följande krav.

    - en vinkällare
    - ett filmrum (gärna i källaren med små fönster, stor filmduk och mysig soffa)
    - ett förråd till cyklarna

    Shit, det var minst fem saker vi listade upp men nu kommer jag bara ihåg tre.

  • nennesjuttioåtta

    Fast däremot får lägenheten ju gärna vara städad innan mäklaren fotar. Det är det ganska dåligt med här i stan istället. Snacka ytterligheter.... Här kan det vara bilder på vardagsrummet med hela tvättställning med kalsonger och jättetrosor i förgrunden, eller disk kvar i diskstället, lapp på kylskåpet med "glöm inte köpa Myrr" eller obäddad säng.

Svar på tråden Barnkarusellen snurrar vidare