• Baby S

    Skilsmässa??

    Det finns inga garantier. Ett äktenskap är inget bindande kontrakt i den bemärkelse som vissa verkar tro, dvs de som inte vill gifta sig för att de "inte tror på äktenskapet" eller av annan lam anledning.
    Tror man inte på äktenskapet tror man väl inte heller på någon relation öht. Förvisso är det ju lite annorlunda för oss som lever med en religiös tro, äktenskapet är oerhört viktigt och det måste välsignas av Gud. Men fungerar det inte så finns det ju som sagt hjälp att få, alternativt skilsmässa. Man blir ju inte heller märkt för livet efter en skilsmässa som "begagnad" som det förr ansågs om änkor, skiljda kvinnor osv.
    Har man bara de rätta intentionerna och hjärtat på rätt ställe så löser det sig.
    Sen kan man ju även få många fina år tillsammans med någon och sen tar kärleken slut av olika anledningar, då ser jag inget fel i att man går varsin väg och får en chans till.

  • Baby S
    didis skrev 2009-01-26 08:34:13 följande:
    Baby S skrev 2009-01-25 17:40:12 följande:Vilket struntprat!!Snarare är vi många som inte behöver någon ceremoni inför släkten eller osynliga väsen för att hålla ihop. Det räcker gott för oss att vi redan lovat varandra att leva tillsammans, tyvärr håller det inte juridiskt. Men i allt utom juridisk bemärkelse har det fungerat i 20 år, genom småbarnsår, glädje och sorg.Att sedan ett bröllop är en utmärkt anledning att samla släkten och festa natten lång är en helt annan historia.
    Varför är det struntprat? Ett vigselkontrakt ändrar ju inget praktiskt i en relation. Det är ett papper som visserligen står för något mkt viktigt, men du kanske missade min poäng.
  • Baby S
    didis skrev 2009-01-26 15:07:25 följande:
    Baby S skrev 2009-01-26 15:01:53 följande:Det som var struntprat var just det jag citerade dvs:"Tror man inte på äktenskapet tror man väl inte heller på någon relation öht"Jag menar att man mycket väl kan tro på livslånga relationer utan att för den sakens skull tycka att just äktenskap är viktigt (av andra än juridiska skäl).
    Ja, det är klart att du kan få tycka så Det jag menar däremot är de (oftast män såvitt jag märkt) som brukar dra till med detta som argument emot ett giftermål. Då menar jag att de borde i så fall inte "tro på" sitt samboförhållande heller or whatverer.
    Vart det lite klarare?
  • Baby S
    didis skrev 2009-01-26 16:11:02 följande:
    Baby S skrev 2009-01-26 15:09:52 följande:Nej faktiskt inte. Jag förstår inte att äktenskap just skulle vara nödvändigt för livslånga relationer. Själv har jag levt i 20 år utan att vara gift och mina föräldrar levde många år tillsammans innan de gifte sig (av juridiska skäl).Jag ser alltså inte alls kopplingen äktenskap= livslång relation eftersom det både för mig och mina föräldrar har varit samboförhållande = livslång relation (hittills).Att inte se vitsen med äktenskap innebär inte, varken för mig, maken eller mina föräldrar, att kärleken är mindre värd eller att relationen är mindre seriös. Varför skulle ett juridiskt dokument göra relationen annorlunda?
    Jag tror att du gång på gång missförstår mig. Vilket är ju synd eftersom jag är på samma sida åsiktsfältet som du, nästan iallafall
    Jag har aldrig menat att endast äktenskap är lika med livslång relation. Däremot anser jag att vigseln är oerhört viktig av helt andra anledningar.
    Poängen var att många människor som är rädda för äktenskapet använder dessa fraser som ursäkter att inte gifta sig. De "tror inte på äktenskapet". Jaha, vad menar de med det då? För precis som du säger, varför skulle ett juridiskt dokument göra relationen annorlunda?
    Använder man detta som svepskäl så undrar jag helt enkelt hur de då ens kan tro på någon relation.
    Pust. Hängde du med i mina tankebanor?
  • Baby S
    laris skrev 2009-01-26 22:10:28 följande:
    Jag vet att det verkar som om jag tycker att det är värre med skilsmässa än seperation och det kanske är så också. Varför kan jag helt ärligt inte förklara....Jag får ta och tänka på det där....
    Det ÄR värre! TRO MIG!
Svar på tråden Skilsmässa??