• EllaM

    ni som brukar måla era naglar - jag behöver lite tips! Är en riktig nagellacksnovis...

    Jag målar i princip aldrig mina naglar, utom möjligen med något ofärgat lack då och då. Nu har jag fått för mig att det vore kul med lite mer färg och har köpr underlack (ridgefiller), nagellack (i färgen Bastille my heart) och topplack - allt från OPI. Har även köpt en vätska som man droppar på naglarna med en liten pipett, också från OPI, en minut efter att man lagt på lack och överlack och som ska genomhärda alla lagren lack på 5 minuter.

    Igårkväll fixade jag till min nagelband (dock ingen olja) genom att trycka ner dem och klippa dem med nagelbandssax, jag tvättade händerna med en handscrub och torkade dem noggrannt. Därefter tog jag en nagellacksremover (också OPI) och drog snabbt över naglarna. Sedan hade jag på underlack, lät det torka, färgat lack (skitsvårt att få snyggt, men antar att det är en vanesak, nu kladdade jag överallt) ett lager, lät dt torka lite i ca en halvtimme och sedan på med överlack. Lät det torka en stund och sedan på med den där härdande vätskan. Sedan tog det nästan en timme innan jag gick och lade mig.

    I dag upptäckte jag:
    1) Små små luftbubblor i lacket på flera av naglarna. Inte snyggt. Vad beror det på?
    2) Nagellacket hade inte alls härdat på alla naglar utan jag har avtryck från tyget från täcket eller kudden elller lakanet på flera naglar, som då också blivit matta. Inte snyggt. Hur lång tid tar det innan det härdat? Hur i allsin dar får man tid till att ha fina naglar på det här sättet? Hela proceduren tog mig ju flera timmar igår!
    3) Kan jag måla på ytterligare ett lager färgat lack och sedan vöerlack idag för att dölja luftbubblor och tygavtryck? Eller ska jag bara ha på överlack? Eller måste jag börja om från början?

    Tacksam för råd till en nagellacksnovis!

  • Svar på tråden ni som brukar måla era naglar - jag behöver lite tips! Är en riktig nagellacksnovis...
  • EllaM

    Tack för era tips!

    Ska testa ikväll att jämna till med polerfil och ta ett lager överlack till annars börjar jag om från början. Får nog göra som dig Sebastiána och ta ett lager eller max två lager per dag - mer hinner jag inte åt gången!

    Men hur funkar det om man går till en salong och får naglarna lackade?? Man måste ju så här i vintertider klä på sig ytterkläder, kanske ha på vantar, fiska upp nycklarna ur väskan mm... Man kan ju inte gärna sitta på salongen i timtal för att vänta att det ska torka och härda!

  • EllaM

    Åh, tack för tipsen!!


    Novemberbröllop08 skrev 2008-12-12 11:54:33 följande:
    1:Bubblorna beror nog på för mycket lack. Ta tunna lager och måla fler gånger är mitt tips.2:Märken efter täcket är för att lacken inte torkat. Tips, måla ett lager med överlack så försvinner det.3: Börja om, blir för tjockt och mycket om du tar en gång till. orsaken till bubblorna är för mycket lack på penseln, se 1.Lycka till.
  • EllaM

    Fast mina växer som ogräs en bra bit över nageln... de var precis likadana innan jag började klippa dem.


    MolsonCanadian skrev 2008-12-12 11:57:07 följande:
    OPI är förstås ett bra val. Du har fått många goda råd. Mitt råd är att du inte klipper av nagelbanden, då det gör dem grövre och större.
  • EllaM

    Mervione, ja precis så heter den!! Aha, kanske är den som är boven... Ska testa utan den nästa gång och se om det blir bättre! Tack för tipset!

  • EllaM

    Hmm, ja det kan du ha rätt i. Drar i och för sig alltid från nagelrot till spets, men det blir definitivt fler ggr än två! Och jag fick förbruka en stor mängd sminktops (ni vet sådana där som har en spetsig ände) som min man fick ta nagelremover på, för att få bort allt som hamnade utanför. Och inte fick jag bort allt heller. Såg lite kul ut, som i en operationssal; jag sträcker ut handen och beordrar "En till!". Och han skyndar sig gör ännu en tops redo för användning.

    Jag får öva helt enkelt! Har ju bara målat med ofärgat lack innan och då märks det inte lika mycket om man kladdar lite utanför..

  • EllaM

    Hej på er igen!

    Stort tack för alla tips och råd!

    Jag lät det vara som det var ett tag och började om igår. Tog bort allt lack och målade sedan ett lager underlack (ridgefiller) och ett tunt lager färgat lack. Blev inte så snyggt, kanske hade jag för lite lack på? Det blev liksom fårigt och täckte inte så bra, och ibland räckte inte färgen ända ut på nagelspetsen liksom. Jag hoppas det blir bättre när jag idag lägger på andra lagret. Underlack och första lagret hann dock torka ordentligt, så inga täckmärken på naglarna denna gång.

    Min fråga just nu: hur lång tid kan jag beräkna att andra lagret tar för att torka? De undre lagren har ju då fått torka i ett dygn och är altlså helt torra, men tar det längre tid för lacket att torka när det redan läggs på lack än när det läggs direkt på nageln? Vad tror ni jag borde räkna med, en timme? 45 minuter? Tänkte fortsätta med överlacket imorgon.

  • EllaM

    Nu har jag målat lager nr 2. Det belv bra! någon liten bubbla på en nagel, kanske tog för mycket lack? Men inget man ser om man inte granskar de noga under starkt ljus, och det är det ju bara jag som gör. Färgen täckte fint efter andra lagret. Däremot märkte jag att de naglar som täcktes för dåligt efter första lagret inte blev supersnygga heller efter andra lagret - fårorna syns fortfarande lite. Kanske blir lite bättre efter ikväll när jag lägger på topplacket. Målade fortfarande en del utanför, men hade investerat i en correcor pen från OPI, så jag kunde ta bort det mesta. Men det blir helt klar snyggare när jag väl lärt mig att få lack bara på naglarna och inte lite på nagelbanden och på sidorna också...

    Väntade 45 min igår efter att ha målat på lager nr 2 och det räckte. Fick ett litet hack i en nagel efteråt när jag skulle dra på mig ett par tajta jeans, men det är nog bara jag som ser det.

    Summa summarum: nöjd för att ha varit andra gången jag målat mina naglar med färgat lack! Tusen tack för alla tips!!!!!
    (Och måste säga att jag är imponerad av er som orkar och hinner göra det här varje vecka!)

  • EllaM

    Det är inte tiden det tar att göra det, det är den förbaskade torktiden... Första gången gjorde jag hela proceduren på en kväll, väntade en timme (och hade ändå på härdare) och vaknade ändå med tryckmärken efter täcket... Får se till att göra det tidigt någon kväll och sedan ha en låååång tv-kväll, och be maken ta hand om tvätt och disk etc! Han gillar ju när mina naglar är målade, så det här blir ett bra argument, haha!


    Snäckan08 skrev 2008-12-17 10:38:20 följande:
    Du lär dig och då går det snabbt.Strunta i att vänta mer än nån minut mellan lackeringaran (blir inte bättre för det) så ska du se att 5 minuter i veckan är ok för att för att göra det varje vecka Ett tips när man målar utanför är att när det har torka ta bort det amn målat utanför med en topz doppad i borttagningsmedel.
Svar på tråden ni som brukar måla era naglar - jag behöver lite tips! Är en riktig nagellacksnovis...