• EllaM

    ni som brukar måla era naglar - jag behöver lite tips! Är en riktig nagellacksnovis...

    Jag målar i princip aldrig mina naglar, utom möjligen med något ofärgat lack då och då. Nu har jag fått för mig att det vore kul med lite mer färg och har köpr underlack (ridgefiller), nagellack (i färgen Bastille my heart) och topplack - allt från OPI. Har även köpt en vätska som man droppar på naglarna med en liten pipett, också från OPI, en minut efter att man lagt på lack och överlack och som ska genomhärda alla lagren lack på 5 minuter.

    Igårkväll fixade jag till min nagelband (dock ingen olja) genom att trycka ner dem och klippa dem med nagelbandssax, jag tvättade händerna med en handscrub och torkade dem noggrannt. Därefter tog jag en nagellacksremover (också OPI) och drog snabbt över naglarna. Sedan hade jag på underlack, lät det torka, färgat lack (skitsvårt att få snyggt, men antar att det är en vanesak, nu kladdade jag överallt) ett lager, lät dt torka lite i ca en halvtimme och sedan på med överlack. Lät det torka en stund och sedan på med den där härdande vätskan. Sedan tog det nästan en timme innan jag gick och lade mig.

    I dag upptäckte jag:
    1) Små små luftbubblor i lacket på flera av naglarna. Inte snyggt. Vad beror det på?
    2) Nagellacket hade inte alls härdat på alla naglar utan jag har avtryck från tyget från täcket eller kudden elller lakanet på flera naglar, som då också blivit matta. Inte snyggt. Hur lång tid tar det innan det härdat? Hur i allsin dar får man tid till att ha fina naglar på det här sättet? Hela proceduren tog mig ju flera timmar igår!
    3) Kan jag måla på ytterligare ett lager färgat lack och sedan vöerlack idag för att dölja luftbubblor och tygavtryck? Eller ska jag bara ha på överlack? Eller måste jag börja om från början?

    Tacksam för råd till en nagellacksnovis!

  • Svar på tråden ni som brukar måla era naglar - jag behöver lite tips! Är en riktig nagellacksnovis...
  • Sebastiána

    Jag har lång erfarenhet av nagellacksmålning och de där snabbprodukterna och härdarna brukar inte hålla vad de lovar. Bäst är att vara ute i god tid och låta varje lager lack torka ordeltligt först. Hur lång tid det tar beror på lackets kvalitet. Om det är nytt torkar det fortare.

    Lägg på ett lager underlack, låt det torka. Lägg sedan på färgat lack, gärna i flera lager men låt torka ordentligt emellan. Avsluta till sist med överlack för att få extra glans och ett mer hållbart resultat.

    Ibland låter jag det gå någon dag emellan: Dag 1 = underlack och ett eller två lager färgat lack. Dag 2 ev. ytterligare ett lager färgat lack och överlack.

    Märken efter täcket - been there! I sådana fall har jag antingen börjat om från början igen eller försökt jämna till ytan med polerfil och sedan måla ett lager överlack till.

  • momi boki

    jag skulle ta remover ta bort allt o börja om från början ett råd är att ta gansla mycket lack på penseln när du målar sen går du i den ordning på nageln sidan sidan mitten de fick vi lära oss då ja gick en utbildning, och de där med snabb torkande saker osv har aldrig funkat för mig

  • EllaM

    Tack för era tips!

    Ska testa ikväll att jämna till med polerfil och ta ett lager överlack till annars börjar jag om från början. Får nog göra som dig Sebastiána och ta ett lager eller max två lager per dag - mer hinner jag inte åt gången!

    Men hur funkar det om man går till en salong och får naglarna lackade?? Man måste ju så här i vintertider klä på sig ytterkläder, kanske ha på vantar, fiska upp nycklarna ur väskan mm... Man kan ju inte gärna sitta på salongen i timtal för att vänta att det ska torka och härda!

  • Novemberbröllop08

    1:Bubblorna beror nog på för mycket lack. Ta tunna lager och måla fler gånger är mitt tips.

    2:Märken efter täcket är för att lacken inte torkat. Tips, måla ett lager med överlack så försvinner det.

    3: Börja om, blir för tjockt och mycket om du tar en gång till. orsaken till bubblorna är för mycket lack på penseln, se 1.

    Lycka till.

  • MolsonCanadian

    OPI är förstås ett bra val. Du har fått många goda råd. Mitt råd är att du inte klipper av nagelbanden, då det gör dem grövre och större.

  • EllaM

    Åh, tack för tipsen!!


    Novemberbröllop08 skrev 2008-12-12 11:54:33 följande:
    1:Bubblorna beror nog på för mycket lack. Ta tunna lager och måla fler gånger är mitt tips.2:Märken efter täcket är för att lacken inte torkat. Tips, måla ett lager med överlack så försvinner det.3: Börja om, blir för tjockt och mycket om du tar en gång till. orsaken till bubblorna är för mycket lack på penseln, se 1.Lycka till.
  • EllaM

    Fast mina växer som ogräs en bra bit över nageln... de var precis likadana innan jag började klippa dem.


    MolsonCanadian skrev 2008-12-12 11:57:07 följande:
    OPI är förstås ett bra val. Du har fått många goda råd. Mitt råd är att du inte klipper av nagelbanden, då det gör dem grövre och större.
  • MolsonCanadian

    Nagelbanden finns av en orsak. Det är dumt att plocka bort dem. Särskilt för att någon någonstans har kommit på att det skulle vara fult med nagelband.


    EllaM skrev 2008-12-12 12:03:26 följande:
    Fast mina växer som ogräs en bra bit över nageln... de var precis likadana innan jag började klippa dem.
  • Mervione

    Vad var det för något du hade på som skulle härda lacken? Var det OPI Drip Dry? Läste att en annan person som också använder det har problem med bubblor på lacken... bjooti.net/

  • EllaM

    Mervione, ja precis så heter den!! Aha, kanske är den som är boven... Ska testa utan den nästa gång och se om det blir bättre! Tack för tipset!

Svar på tråden ni som brukar måla era naglar - jag behöver lite tips! Är en riktig nagellacksnovis...