Inlägg från: Nancy Drew |Visa alla inlägg
  • Nancy Drew

    Den Borgerliga Tråden

    Bra initiativ, Sweet Sun! Ska bli kul att se hur andra utformar sina borgerliga vigslar.

  • Nancy Drew
    SweetSun skrev 2008-10-22 15:07:06 följande:
    Jag undrar lite hur era nära och kära reagerade när de fick reda på att det skulle bli borgerligt?Mina bekantas reaktioner har varit blandade, en del tycker det är självklart när man inte är troende, medan andra tycker det är konstigt att man inte vill göra det traditionellt i kyrkan.Hur tänkte ni och hur reagerade de andra?
    Ingen reagerade över huvud taget, varken postivt eller negativt. Men vi är inte medlemmar i Svenska Kyrkan och har alltså inte möjlighet att välja. Kanske hade det varit annorlunda om vi aktivt valt bort kyrkbröllopet.
  • Nancy Drew
    3Jane skrev 2008-10-22 17:43:01 följande:
    Tror inte man behöver ringa nu om gifter sig i sommar. Beror ju lite på vart man ska gifta sig iofs, om det bara finns få.Vi gifter oss i januari så vi har kontaktat vår för rätt länge sen.
    Hjälp, alla andra januaribrudar ligger så långt före mig...
  • Nancy Drew
    Aleta skrev 2008-10-23 09:19:59 följande:
    Men hur tänkte han då?! I still haven´t found what I´m looking for...vilken avslutning på en vigsel! Tur att tärnan var med och stoppade det.Vi gifte oss borgerligt vid sjön här hemma.Ingångsmusik, en kvartett med gäster spelade ett arr som maken skrivit på "Come rain or come shine".VF hälsade välkommen och läste Måhändatexten.Några gäster spelade och sjöng "Love you madly".Vigsel och ringväxling.Jag och maken sjöng "Corcovado" som duett.Jag lämnade ett hemligt familjerecept på farfarsfarfars snaps till min make och jag fick ett par handblåsta glas som han gjort på svensexan som vi drack brudskålen i.Avslutning var gästernas jubel och alla släppte varsin hjärtformad heliumballong som de fick före vigseln. Det var jättetjusigt. Vi hade ca 120 gäster.Lycka till med era borgerliga vigslar, de kan bli precis hur fina som helst!
    Det var den snyggaste, coolaste och mest personliga vigselceremoni jag någonsin hört!
  • Nancy Drew

    Rikki tikki tavi skrev 2008-11-05 11:16:05 följande:


    Här är en till borgerlig vigsel... Vi gifter oss i februari! Är det någon av er som har bokat vigselförrättare? Jag har ännu inte fått tag på någon vigselförrättare i stockholm som kan detta datum. Snälla, tipsa mig vilka ni har använt eller bokat.
    Det är väl bara att ta fram listan från Länsstyrelsen:
    www.ab.lst.se/templates/InformationPage____2052.asp
    och börja ringa runt.
    Kolla även andra kommuner i Stockholm. Bor du i söderort kanske någon från Nacka kan? Bor du norr om stan kanske någon från Solna eller Sollentuna kan?
  • Nancy Drew
    Goldman skrev 2008-11-10 14:52:40 följande:
    Rikki tikki tavi skrev 2008-11-10 13:05:38 följande:
    Anette Bernklo tar 4.000:- standard. 2.000:- vid första mötet och sedan faktureras man resterande någon gång runt vigseldatumet. Vill ni ha ett personligt tal (istället för standardtalet) uppläst, som hon skriver efter att ni har berättat om er själva och hur ni träffades, tar hon ytterligare 500:-.Har du varit inne på Bi Dahlborgs sida? Jag får intrycket av att hon är häxa... Och då menar jag inte på ett elakt sätt...
    Jag har hört att Bi Dahlborg tar ungefär 3000, beroende på omfattning.
  • Nancy Drew

    Vi fick till slut tag på vår tilltänka vigselförrättare (jobbarkompis till en kompis) men hon kunde inte vår dag. Min sambo visade sig driftig och ringde upp nästa person på länsstyrelsens lista, och hon kunde! Ett stort stressmoment mindre!

  • Nancy Drew
    Tx2 skrev 2008-11-10 15:52:31 följande:
    Känner igen lättnaden när man får tag på en vf. Egentligen är det det enda man behöver (förutom den man gifter sig med). Hade en mardröm om att det var dagen innan bröllopet och vf inte var fixat!I den kommunen vi gifter oss skulle vi bli tilldelade en vf när vi lämnat in hindersprövningen och det skiljer sig emellan dem vad dem ställer upp på. Så vi tar en från hemkommunen.Nancy Drew skrev 2008-11-10 15:46:56 följande:
    Jag var verkligen inte uppstressad eftersom vi inte skulle ha så mycket mer än "långa versionen" från vår VF, men efter att ha läst här och dessutom blivit påjagad av min mor så hann jag bli riktigt nervös. Tur att vi fick tag på någon i andra försöket!

    Både tillfrågade var enligt min sambo väldigt glada att bli ombedda. Också tvärt om mot vad jag fått för mig...
  • Nancy Drew
    Tx2 skrev 2008-11-10 16:02:21 följande:
    Nancy Drew: dem flesta som vi var i kontakt med verkade oxå gilla att det var längre än två minuters varianten. Kan inte vara så kul för dem heller att ta sig någonstans på sin fritid för att vara delaktig i två minuter.
    Vi ska ha det formella kort, men det blir musik och textläsning runt omkring. Vigselförrättaren bodde visst bara två t-banestationer från vår festlokal/vigselplats så det var inga problem.
  • Nancy Drew
    Tx2 skrev 2008-11-14 11:44:46 följande:
    Då slipper ju vf:en åka dit två gånger
    Hihi, Tx2 och SweetSun, har ni samma VF också?!
  • Nancy Drew
    SweetSun skrev 2008-11-14 18:13:01 följande:
    hah ja vi har samma vf och samma vigselplats! bara 2 veckor emellan
    Kul! Har ni tipsat varandra eller är det ett sammanträffande?
  • Nancy Drew
    emmli76 skrev 2008-12-02 11:08:43 följande:
    Ja på ett borgerligt bröllop (eller iaf vigseln) utformar man ju allt själva och det är ingen präst som styr vad som sägs eller hur det sägs. På det sättet kan nog förväntningarna höjas.
    Jag ser det inte som att förväntningarna höjs, men visst blir det mer jobb än att använda kyrkans "färdiga" mall. Jag tycker det är jättesvårt att hitta på en ceremoni som känns relevant, personlig, högtidlig och vacker på samma gång.
  • Nancy Drew
    SommarNoll9 skrev 2008-12-16 20:29:34 följande:
    Vad härligt att det kändes bra! Det är viktigt tycker jag. Vi har fått en lista på vigselförrättare från kommunen med namn och telefonnummer. Ganska intetsägande egentligen. Jag vill ju ha bild och lite info om alla Ganska många av dem vet jag vilka det är eftersom det är kommunpolitiker men några har jag ju ingen aning. Får väl ringa runt och ha korta intervjuer med de som verkar intressanta
    Google är ett fantastiskt verktyg för det. Annars hade vi fortfarande inte vetat hur damen som ska viga oss ser ut...
  • Nancy Drew

    Vi tillhör de "tråkiga" och ska ha standardvarianten (men långa versionen, tar säkert hela tre minuter ). Vi "ramar in" med musik så blir det roligare. Annars är vi inte alls så pigga på att folk ska stå och titta på oss i halvtimme.... Short 'n sweet!

Svar på tråden Den Borgerliga Tråden