• Tx2

    Den Borgerliga Tråden

    Bra initativ SweetSun. Yterligare en tråd vi kan följas åt i
    Gifter mig oxå borgligt på bohusfästning, förhoppningvis utomhus.

    Jag trodde att vi skulle få fler kommentarer, men å andra sidan har inte så många koll på vårt upplägg och när och hur vi gifter oss än. Valt att inte berätta för så många. Men jag har fått kommentarer från jämngamla kollegor som är förvånade att jag skall ha vit klänning o hela kittet när jag nu skall gifta mig borgligt.
    Synd att många fortfarande har en ganska gammal o förlegad syn på borgligt giftemål. För oss känns det helrätt att inte gifta sig inför gud och församlingen då vi inte tror på det, skall bli spännande att höra reaktionerna från dem mer troende släktingarna.

  • Tx2

    Vårt upplägg tror jag blir så här
    Ingångsmusik
    Vf el värdinna hälsar välkommen + textläsning
    Solosång
    Dikt läses av en av tärningarna (mitt smeknamn på mina sex tärnor)
    Solosång
    Vigseltal
    Löften
    Ev Solosång
    Ev ytterligare en dikt
    Utgångsmusik

  • Tx2

    Har lärt mig att alla kommuner fungerar olika angående vf. Kollat i tre kommuner runt omkring där vi gifter oss och alla hade olika tillvägagångsätt för bokning av vf och när.

  • Tx2

    Tippar på att vår cermoni blir som en kyrkligcermoni, tidsmässigt alltså. Våra gäster får sitta men vi borde klara av att stå i en halvtimme el vad det nu tar.

  • Tx2

    Vigseln kommer ju hålla på ett tag misstänker jag och sedan är ni kvar o skålar o grattar och dem skall vinka av er när ni åker iväg i fina bilen. Alla skall ta kort så ni kommer att vara på fästningen minst en timma. Vi funderar på att ha lite guidning på fästningen för gästerna, men är inte säkra än. Men sedan skall dem ta sig till festlokalen. Och det tar ett tag för dem att komma iväg o parkera, under tiden åker ni till något lugnare ställe o reflekterar så att dem kan komma till festokalen före er. Där så blir det mingel för dem, ev med lite musik/underhållning/tipspromenad. Och sedan kommer ni och så skålas det säkert igen och sedan skall alla hitta sina platser.

    Gillar oxå måhända-dikten.

  • Tx2

    Sweetsun: Ni får hoppas på broöppning
    Jag tror att era gäster tidigast kommer iväg från fästningen halv fem. Misstänker att era gäster samlas kl tre utanför fästningen för att sedan ta sig till er vigselplats, det tar tid. Cermonin en halvtimma. Och sedan så skall alla 40(?) gästerna krama om er och ta kort och dricka bubbel o äta snittar. Så dem kanske är vid festplatsen vid fem? Där kanske några av era vänner kan hjälpa till och dra igång någon aktivitet som tex tipsrunda, mera bubbel medans era föräldrar fixar det sista med maten. Låter det rimligt?

  • Tx2

    Under tiden så åker ni iväg till något lugnt ställe (beroende på väder; hotellet el fin plats i närheten), äter en god macka o fyller på lite vätska (alkoholfritt) o njuter o andas en stund. I värsta fall så kommer ni före sex så får era gäster tjöta lite mer med er innan middagen.

    När jag var på bröllopet där i augusti så var det lugnt. Turister runt omkring som kikade men ingen som gick ned till platsen dem hade valt.Man är nog inte så pigg på att traska ned om det står en massa festklädda människor o minglar.

    Haha, jag kanske stoppa trafiken på bron på något sätt Behöver ni hjälp vid lokalen innan så kan jag säkert vara behjälplig om jag är hemma.
    Lokalen, ett el två rum?

  • Tx2

    Funderar på om det inte blir distraherande med rörliga bilder, speciellt om det är på sidan. El jag vet att jag skulle bli det. Även om ljudet är avstängt så dras min blick till tv:n fast man umgås och gör något med andra.

  • Tx2

    Vår tar inte betalt, inte ens reseersättning och h*n är politiker i vår kommun och kommer att hålla ett längre. H*n får någon blomma el något annat som tack för att h*n ställer på sin fritid.
    Fast jag vet att vissa kommuner tar bbetalt om det blir utanför rådhuset.

  • Tx2

    Kan ni inte ansöka om en tillfällig vigselförrättare och hänvisa till att ingen kan hjälpa er/ställa upp?

    Rikki tikki tavi skrev 2008-11-10 13:05:38 följande:


    Har kontaktat ett flertal på länsstyrelsen lista men ingen kan... minines: gifter du dig i stockholm för då skulle jag gärna vilja ha namnet på din vigselförrätare?Goldman: Vet du vad Anette Bernklo tar i avgift?Jag har även varit i kontakt med Bi Dahlborg men jag tycker egentligen att de tar för mycket i avgift.
Svar på tråden Den Borgerliga Tråden