Inlägg från: mme Plantier |Visa alla inlägg
  • mme Plantier

    hur hinna med allt som förälder??

    Hej!
    Jag har tre barn och håller fullständigt med dig om att den ekvationen är ganska så svår att få ihop..
    Man får helt enkelt sänka sina egna krav på livet.. Man hinner inte städa, fixa och greja lika mkt som innan. Sen gäller det att lära barnen sova på kvällen, mina sover senast kl 8, och då får man umgås med sin man. Det är det viktigaste, vårda sin relation så man inte dukar under bland alla blöjor och vällingflaskor.
    Svaret på frågan gällande egentid, hmmm, nja det är väl ingen överflödsvara direkt. Just nu känns det superlyxigt att åka och handla utan barn. Men den tiden kommer och tills dess får man passa på att NJUTA av dessa underbara ungar,. Helt plötsligt är de ju stora.

  • mme Plantier

    Ridning är något jag saknat och håller på att ta upp igen, det känns så skönt.

    Åh, ja det saknar jag också! Längtar tills mina barn blir större och jag kan skaffa häst igen1 Så länge har jag köpt en liten ponny till min älsta dotter. Man får ju inte vara dum..

  • mme Plantier
    Paeonia skrev 2008-10-15 16:10:46 följande:
    Vi har tillgång till ett par hästar som jag och dottern rider på ca 1 gång i veckan Skulle så gärna vilja bygga stall och ge henne alla underbara upplevelser jag hade i den ålderna. Har tom kollat upp arende här där vi bor Det enda som fattas är väl tja....pengar Hon rider även på ridskola och då brukar jag passa på att borra ner näsan djupt in i manarna.......mme Plantier skrev 2008-10-15 16:05:33 följande:
    Ja du, vi är nog många mammor som bär på de drömmarna!
  • mme Plantier

    Nej, jag jobbar 80% när jag inte är mammaledig. Funderar dock på att gå ner till halvtid när jag börjar jobba igen till sommaren,

  • mme Plantier

    Så är det ju att få barn. Helt plötsligt så står man inte i centrum längre, där finns ngn annan som allt ska anpassas till. Man får räkna med att bli bunden och instängd iaf det första året..Livet blir ju annorlunda när de små liven kommer, konstigt vore det annars.

    Men helt plötsligt kommer man liksom inte ihåg hur livet var innan barnen kom, vad gjorde man hela dagarna då?
    Jag som har tre barn, varav två st under två och ett halvt har aldrig ångrat mig, även om vissa dager bara går åt att vara "servicepersonal"

  • mme Plantier
    MulleNuh skrev 2008-10-16 16:15:22 följande:
    Ja när man har 1 barn så är det ju väldigt tufft, men när man fått sitt andra tycker man att 1 barn var rena rama semestern!!
    Just så är det! Med första så tycker man att herregud, hur ska jag hinna allt och vilken tid det tar att ha barn. Om man inte hann starta tvättmaskinen så var det pga av bebisen..
    Med barn nummer två så tänker man, jösses hur kunde jag tycka ett barn var knepigt?
    Barn nummer tre bevisar det man allaredan visste, man hinner inte med allting så är det bara. Huvudsaken är att alla får mat och rena kläder + få undan den värsta röran..
  • mme Plantier

    Allt går även i perioder , hur bra man hinner allt.
    Min stackars m2b fick sig en rejäl skrapa idag för att han jobbar för mkt.. Han är egen företagare och jobbar heeeela tiden och så har vi tre barn, hus, hund och en stor trädgård + att jag har också en egen rörelse att sköta.
    Känner att jag verkligen inte hinner hälften just nu och tycker det är väldigt tufft att känna att jag ligger efter med ungefär det mesta nu. Visst tvätten tvättas, maten lagas, disken diskas och så. Men det där extra : städa bilen, fixa trädgården, hinna motionera, promenera hunden, skura kylen, ja ni vet, det finns lixom ingen tid över!! Så visst ibland blir man fan tokig, men imorgon känns det ok igen och nu ska han ju då också vara hemma en halv dag i veckan så jag kommer ut ur huset lite - ENSAM.. Åh, vad det ska bli härligt. Åh, vad gnälligt det blev nu då - sorry, det är verkligen inte ett av mina personliga drag men just idag var tydligen en gnälldag

  • mme Plantier
    Tooticki skrev 2008-11-14 08:14:06 följande:
    Det låter som om att ni mödrar (förutom F A M E) i denna tråd drar större delen av lasset för alla hushållsysslor samt barn, är det den överenskommelsen ni har sinsemellan är det bara så det har blivit?
    både och kan man väl säga som svar på din fråga..
    Eftersom jag är föräldraledig så är ju jag den som har mest tid att fixa hemmet iaf i teorin. I praktiken ser det ju ut så att sambon åker kl 06.00 och kommer hem ca 18.00 och under den tiden så måste ju huset fixas annars står man där med saker upp över öronen att göra när han kommer hem. Sen hans lediga tid så hjälper han naturligvis till med både barn och hem , det är ju bara det att hans lediga tid enligt mig är lite för få timmar. Men va tusan jag förstår så väl att han behöver vara på jobbet också annars fungerar det ju inte där.
Svar på tråden hur hinna med allt som förälder??