• Jonna83

    Balsam metoden!

    Fanns en tråd där den här balsam metoden diskuterades men den är stängd nu, hittade ingen ny..

    Har iaf precis börjat med den nu o skulle gärna vilja prata lite med er som oxå kör på det här, vet att ni finns där ute nånstans ;)

    Första dagen helt utan schampo idag! Vågar inte titta hur det ser ut än :)

  • Svar på tråden Balsam metoden!
  • MuffinsTönt

    Åhh, va glad jag blir som hittar en sån här tråd på BT. Jag använder denna metod sen i början av detta år och det funkar KANON!!! Det finns en(eller flera) trådar på FL om just "no ´poo"-metoden.

    Jag har haft flera månader på mig att testa olika metoder osv. Det var inte alls lätt. Oljig hår efter 2a lr 3e dan men det gäller att hålla ut. Nu börjar håret "känna" fett ut efter 3e dan annars kan det dröja till 4e lr 5e innan det ser fett ut.

    Jag har haft olika saker i håret. Bla bikarbonat(japp, bakpulver) + äppelcidervinäger, ägg(!), balsam, rasullera (naturlig afrikansk lera) och vatten. Man kan faktiskt få rent med ENDAST vatten. Hemligheten bakom det (oavsett vad ni tvättar med: hårbottenmassage och skölj skölj skölj!)

    Gud va kul att diskutera det här med er. *längtar*
    OT: Hej Nenne!

  • MuffinsTönt

    Tips till er alla: ta ett foto på håret nu. Jämför det om en eller två månader. Då kommer ni se om det funkar eller ej.

  • Pearldrop
    Danielaa skrev 2008-08-19 22:27:08 följande:
    Hmm...balsammetoden?Har inte läst helat råden me tanke på att den e rät lång! Men, menar ni alltså att man inte ska tvätta håret me schampoo utan bara ta i balsam...? Eller har jag alldeles missuppfattat då...? Å nåt spec balsam man ska använda eller vilket som...?
    Gå in på lockig.se och läs om vackert hår ;)
  • Ceasara

    Det här måste jag prova. Men som jag har förstått det så måste man tvätta sig med ett tvättbalsam och ett balsam balsam. Hur vet man vilket som är vilket? Såg inte nåt om det på listan.

    Gelé måste man ha det? Verkar jobbigt. Använder aldrig andra produkter efter duschen...

  • Pearldrop

    Jag använder heller aldrig några produkter efter duschen och sedan så vet jag inte vilka som är vårdande resp. tvättbalsam, men jag blev medlem på lockig.se så då får man svar via forum där!

  • MuffinsTönt

    Man kan använda Aloevera gel. Både i inpackningen för fukt till håret eller som stylinggel. På lockig forumet finns en godkända-balmsam lista som folk skriver om det är en tvätt eller vårdande balsam. Det ligger lite dolt i en speciell tråd. Lite lite grann. Jag kan försöka länka den sidan ikväll om ingen har hittat den.

    www.bodystore.se har gelen och andra naturliga hårvård. Jag använder Urtekrams balsam. Både som tvätt och inpackning.

  • grabbarna

    man måste inte ha två balsam man gör det som känns bäst men det är vanligt att msn har ett lättare balsam som tex coop eller eldorado och tvättar med och sedan ett tyngre i topparna som vårdande men det är en smaksak...

    jag använder ingen styling men vill man köra balsammetoden för att få fram sina lockar är det ju en ide att styla håret lite men till det fungerar klick ganska bra.


    Ceasara skrev 2008-08-20 11:47:55 följande:
    Det här måste jag prova. Men som jag har förstått det så måste man tvätta sig med ett tvättbalsam och ett balsam balsam. Hur vet man vilket som är vilket? Såg inte nåt om det på listan. Gelé måste man ha det? Verkar jobbigt. Använder aldrig andra produkter efter duschen...
  • Ankan80

    Mitt hår blev tjocktt och glansigt igen som det alltid varit efter att jag slutat med 3 års P-piller användning.

Svar på tråden Balsam metoden!