Inlägg från: MuffinsTönt |Visa alla inlägg
  • MuffinsTönt

    Balsam metoden!

    Åhh, va glad jag blir som hittar en sån här tråd på BT. Jag använder denna metod sen i början av detta år och det funkar KANON!!! Det finns en(eller flera) trådar på FL om just "no ´poo"-metoden.

    Jag har haft flera månader på mig att testa olika metoder osv. Det var inte alls lätt. Oljig hår efter 2a lr 3e dan men det gäller att hålla ut. Nu börjar håret "känna" fett ut efter 3e dan annars kan det dröja till 4e lr 5e innan det ser fett ut.

    Jag har haft olika saker i håret. Bla bikarbonat(japp, bakpulver) + äppelcidervinäger, ägg(!), balsam, rasullera (naturlig afrikansk lera) och vatten. Man kan faktiskt få rent med ENDAST vatten. Hemligheten bakom det (oavsett vad ni tvättar med: hårbottenmassage och skölj skölj skölj!)

    Gud va kul att diskutera det här med er. *längtar*
    OT: Hej Nenne!

  • MuffinsTönt

    Tips till er alla: ta ett foto på håret nu. Jämför det om en eller två månader. Då kommer ni se om det funkar eller ej.

  • MuffinsTönt

    Man kan använda Aloevera gel. Både i inpackningen för fukt till håret eller som stylinggel. På lockig forumet finns en godkända-balmsam lista som folk skriver om det är en tvätt eller vårdande balsam. Det ligger lite dolt i en speciell tråd. Lite lite grann. Jag kan försöka länka den sidan ikväll om ingen har hittat den.

    www.bodystore.se har gelen och andra naturliga hårvård. Jag använder Urtekrams balsam. Både som tvätt och inpackning.

  • MuffinsTönt
    Pearldrop skrev 2008-08-20 14:06:09 följande:
    Tvärtom, det ska vara silikonbaserat för att fungera som "serum" i håret
    Silikon täpper till hårstråna och torkar ut dem. Det kan inte ta upp fukt eller annat eftersom silikonet sitter som ivägen. Det är bara skönhetsindustrin som kallar silikon för serum. Den vattenbaserade ger fukt till håret.
  • MuffinsTönt

    Rocketqueen
    optimalt är kanske inte det rätta ordet men det är inte omöjligt,det kanske beror på hårkvalitét. Vissa ser resulat snabbt andra behöver längre tid. Anledningen till att jag började med balsam var att mitt hårbotten tålde inte schampoo. Det kliade förbaskat. Jag var(är det fortf men mkt mindre) fet i hårbotten och torr i hårlängden. Sen jag slängde sxhampooflaskan har klådan minskat och håret är mindre torr.

    Schampokakor har jag hört talats om. Naturliga som ska vara skonsamt för håret. En bra kompromiss, kanske. Vinägerskölj är super! Luktar desto mindre super men är bra för håret. Det gör jag nästan varje gång. Utom när jag är hemifrån, då använder jag citron istället.

  • MuffinsTönt
    tolonta skrev 2008-08-21 11:55:38 följande:
    Hur gör man vinägersköljning? *nyfiken* Och på vilket sätt är det bra?
    Jag tar 1-2 tsk (5-10ml) vinäger (jag använder äppelcidervinäger) i en 1L bägare och fyller på med kallt vatten(så kallt så möjligt). Efter jag har tvättat klart håret så doppar jag längderna i bägaren och sen sköljer jag hårbotten med det vattnet, masserar lite lätt också. Håret luktar lite vinäger men det går bort när det har torkat.

    Vinäger är surt som återställer pH i hårbotten och gör håret mjukt och inte så frissigt. Varför det är kallt vatten är för att det sluter hårståna oc sliter mindre.

    Det räcker med lite grann vinäger. Har provat med högre dosering, det blev inte alls bättre.
  • MuffinsTönt
    gustafmatilda skrev 2008-08-21 12:14:21 följande:
    Ikväll ska jag nog testa OCM (Oil Cleansing Method) och se hur det funkar på mig.
    OCM is the shit! Men jag är för lat för det, honung räcker bra. Annars kan man ha bikarbonat i ricinolja/honung,funkar som mildare scrubb för ansiktet. Socker-olja scrubben har jag till kroppen.
  • MuffinsTönt
    nennesjuttioåtta skrev 2008-08-21 17:00:23 följande:
    Muffinstöntvill du bli min hårguru? (vi ses i den andra tråden...)
    haha, hårguru! Låter PRECIS som en såndär man inte ska tro på. PREFEKT!
  • MuffinsTönt
    Pearldrop skrev 2008-08-21 14:51:02 följande:
    Det tar lite tiod för håret att justera sig, det blir fort fett om man tvättat håret dagligen eller varannan dag tidigare.För typ 3 år sen slutade jag tvätta det varje dag, tvättade det bara en gång i veckan istället och det försöker jag hålla så ofta det går. Då mår håret bättre. Men hittills har jag ju tvättat med både schampoo och balsam, (jag har alltså inte börjat med balsammetoden än). Så hur ofta jag kommer tvätta håret med bara balsammetoden än vet jag inte.Men det jag ville ha sagt var att det tar olika lång tid för håret att justera sig, mitt kändes fortare för fett efter en månad med tvätt 1/v men efter två kändes det super.
    Exakt, det beror helt på hårets kvatite innan man börjar med balsammetoden. Jag tror inte du kommer få nån hemsk övergångsperiod. Du har ju vant dig vid få hårtvätt. Det är bra. Du ska nu bara byta ut schampoot till en mildare balsam.
  • MuffinsTönt

    Jonna83 skrev 2008-08-22 14:10:30 följande:


    mitt hår ser ut som ett fågelbo sen min håruppsättning. Nån som har tips på "godkänd" metod att få ut det?
    Du kan prova balsam-metoden och avsluta med "ÄCV" (äppelcidervinäger/vinäger). Jag och andra som använder det tycker att håret blev mjukare och lättare att reda ut.
Svar på tråden Balsam metoden!