• Diamond Rose

    Någon som förlovat och gift sig tidigt?

    Är så nyfiken.

    Jag och min sambo har inte varit tillsammans allt för länge, men har pratat lite smått om förlovning, och bröllop.
    Vill gärna gifta mig inom ett år efter förlovningen, och har även sagt det till honom.
    Han vet även att jag gärna vill att han ska vara den som bestämmer datum för förlovning och allt sådant.

    För ett tag sedan frågade han om det är något särskilt datum som folk brukar förlova sig på, och jag sa att det skulle vara romantiskt om man gjorde det på en halvårs- eller helårsdag.

    Så nu går jag bara och väntar.
    Det känns så rätt och jag vet att det är honom jag vill leva med resten av mitt liv.

    Är det fler som förlovat sig och gift sig tidigt/ ganska tidigt i förhållandet?
    Hur har det gått?
    Eller andra som kanske också går och väntar på förlovning?

  • Svar på tråden Någon som förlovat och gift sig tidigt?
  • pojomo

    glömde skriva att barnen kom 5 år senare. och framåt


    pojomo skrev 2008-07-03 22:56:55 följande:
    blev ett par i april flyttade ihop i juni förlovade oss i juli. men giftermålet dröjde i 12 år
  • 26juli2008

    Jag tycker att det är ett större åtagande att skaffa barn än att gifta sig. Skiter det sig mellan två gifta personer så går det att "fixa". Men har man barn så finns ju dom alltid kvar och man kommer fortfarande att ha dom gemensamt. Utan barn så behöver man ju inte bry sig om varandra sen. Därför tycker jag att det är större att välja att skafa barn med någon än att gifta sig med någon.

  • Hedebris

    du har så rätt så!

    barn är det starkaste bandet man kan ha :)


    26juli2008 skrev 2008-07-03 23:38:42 följande:
    Jag tycker att det är ett större åtagande att skaffa barn än att gifta sig. Skiter det sig mellan två gifta personer så går det att "fixa". Men har man barn så finns ju dom alltid kvar och man kommer fortfarande att ha dom gemensamt. Utan barn så behöver man ju inte bry sig om varandra sen. Därför tycker jag att det är större att välja att skafa barn med någon än att gifta sig med någon.
  • Nalle Puh 40
    Miu skrev 2008-06-09 18:34:29 följande:
    Jag och min sambo har varit tillsammans snart 7 år och jag kan säga att jag aldrig hade gift mig tidigare än 3-4 år tillsammans. Innan dess känner man inte varandra. I början så är man nykär och glider runt på rosa glitter moln och allt känns perfekt. Jag säger absolut inte att det skulle gå dåligt bara för att man gifter sig tidigt. Men har man haft ett längre förhållande så vet man att det inte är smart just med tanke på att man inte känner varandra och man bryr/ser inte den andras brister. Men har helt enkelt bättre förutsättningar för att lyckas hålla ihop om man har gjort det ett tag innan man gifter sig Hoppas att ni kommer på något som passar er!
    Håller med helt och hållet, i början är allt gulligt men när vardagen knackar på så blir det annulunda för alla men visst kan det fungera och lycka till men personligen så skulle jag aldrig förlova mig efter 6 månader för jag anser att man inte känner varann så väl då och vet vad den andre går för...
  • Filippo

    Jag och min flickvän har varit ihop i en månad. Jag är snart 31 och hon är snart 32. Vi träffades här i Uppsala: hon är doktorand och jag är gästforskare från Italien (fast med svensk mor). Det hela började på personalrummet: hon hade glömt maten hemma så jag lagade i ordning lite grönsaker åt henne. Sedan gick vi på en doktorspromovering tillsammans och så blev det aperitiv... Vi är hur förälskade som helst och jag kan inte tänka mig mitt liv utan henne. Ända nackdelen är att jag ska vara tio månader i New York, men efter det planerar jag att flytta till Sverige, skaffa ett jobb och gifta mig med henne. Vad är tio månader när man vill leva hela livet med någon?
    På torsdag träffar jag hennes mor och nästa lördag friar jag! Man kan kanske tycka att det är för tidigt, men jag har aldrig varit så säker om något i hela mitt liv, och jag är ju inget spädbarn. Om jag nu har haft turen att hitta min livs kärlek mot alla odds, så tänker jag inte vara feg och låta lyckan rinna emellan fingrarna.

  • Hajime

    mina föräldrar träffades,blev ihop och hade enbart telefonkontakt en månad när dom bestämde sig för att gifta sig, gifte sig ett år efter
    fortfarande gifta 27 år senare

    syrran träffade sin man, blev tillsammans efter två veckor, förlovade sig efter 2 månader, gifte sig efter 8 månader

    jag träffade min m2b nyår 04-05, blev tillsammans slutet på april 05, förlovade oss april 06, gifter oss i augusti 08.
    vi är 21/20 nu, men det känns så rätt

  • Kakan Mascha

    Vi flyttade ihop efter 1 år, förlovade oss efter 2 år och nu gifter vi oss efter 3 år (oktober). Allt hände i oktober!

    Det tyckte jag gick snabbt. Fortfarande lär vi känna varandra och utvecklas tillsammans som ett par. Det är hääärligt!

  • Powerpuffpinglan

    Träffades aug 03
    Flyttade ihop september 03
    Förlovade oss december 03
    Fick barn maj 05
    gifter oss augusti 08

  • Isan

    Lärde känna varandra i 6 månader. Blev ihop -92 och flyttade ihop efter 2 veckor. Förlovade oss efter 6 månader april-93. Barn dec-93 augusti-95 oktober-96 och januari-2013. Gifte oss juli -2012 efter 20 år. Nu har vi varit ihop i 22 år och ja älskar honom mer nu än förut.

  • Plättis

    Tråden är från 2008, så den är lite inaktuell


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
Svar på tråden Någon som förlovat och gift sig tidigt?