• Diamond Rose

    Någon som förlovat och gift sig tidigt?

    Är så nyfiken.

    Jag och min sambo har inte varit tillsammans allt för länge, men har pratat lite smått om förlovning, och bröllop.
    Vill gärna gifta mig inom ett år efter förlovningen, och har även sagt det till honom.
    Han vet även att jag gärna vill att han ska vara den som bestämmer datum för förlovning och allt sådant.

    För ett tag sedan frågade han om det är något särskilt datum som folk brukar förlova sig på, och jag sa att det skulle vara romantiskt om man gjorde det på en halvårs- eller helårsdag.

    Så nu går jag bara och väntar.
    Det känns så rätt och jag vet att det är honom jag vill leva med resten av mitt liv.

    Är det fler som förlovat sig och gift sig tidigt/ ganska tidigt i förhållandet?
    Hur har det gått?
    Eller andra som kanske också går och väntar på förlovning?

  • Svar på tråden Någon som förlovat och gift sig tidigt?
  • patti87

    hur länge har ni varit tillsammans? lite nyfiken bara :)

  • Diamond Rose

    Bara 4 månader än så länge. Men går redan och funderar på huruvida det blir förlovning på vår 6-månadersdag eller inte.

  • marjame

    Hur länge har ni varit tillsammans? Jag har sett flera som har träffats och gift sig inom 6-7 månader. Det har gått super! Frågan är om vi inte lever i en kultur där vi tänker "alltför mycket". Jag tillhör den skaran som tänker, grubblar och analyserar. Fast kanske blir det bättre om man kör mer på känsla? Jag tror inte på att det finns några rätta svar.

    Det finns de som har gift sig efter flera års relation + samboskap, men ändå skilt sig. Medan det finns de som gift sig efter en kort tid tillsammans o äktenskapet har fungerat jättebra. man kan nog helt enkelt inte avgöra.

    Man kanske skall fråga sig varför man har bråttom? Är det inte bättre att längta lite tills man blir make och hustru? Att njuta av att vara sambos eller pojkvän/flickvän? Om man vet varför man vill göra en sak och finner sina argument vettiga, då skall man köra på anser jag :)

  • Diamond Rose

    marjame - som sagt, vi har bara varit tillsammans 4 månader än. Så kanske blir det förlovning på vår 6 månaders dag, kanske på vår 1-årsdag, det är helt upp till sambon.

    Jag är också en typisk tänkare, som nästan analyserar sönder saker och ting. Kanske är det ok att gå på känslan, även om omgivningen kanske inte är lika positiv till sådant?

    Skulle vi förlova oss på vår 6-månadersdag kommer vi ju ändå inte gifta oss förrän nästa sommar, då vi varit tillsammans nästan 1 ½ år, så det är väl kanske inte allt för fort egentligen?
    Eller?

    Känns även lite som att när det känns rätt, varför vänta allt för länge?
    Man väntar ju på så mycket här i livet, så ibland är det som att livet enbart går åt till väntan...

    hmm..blev kanske lite flummigt.

  • Miu

    Jag och min sambo har varit tillsammans snart 7 år och jag kan säga att jag aldrig hade gift mig tidigare än 3-4 år tillsammans. Innan dess känner man inte varandra. I början så är man nykär och glider runt på rosa glitter moln och allt känns perfekt.

    Jag säger absolut inte att det skulle gå dåligt bara för att man gifter sig tidigt. Men har man haft ett längre förhållande så vet man att det inte är smart just med tanke på att man inte känner varandra och man bryr/ser inte den andras brister. Men har helt enkelt bättre förutsättningar för att lyckas hålla ihop om man har gjort det ett tag innan man gifter sig

    Hoppas att ni kommer på något som passar er!

  • patti87

    okej, känns det rätt så varför inte...men vill ni inte först njuta lite av den tiden som "flickvän och pojkvän" innan ni tar ett steg längre...? :)

  • Jojjo82

    Klart att det kan funka! Har haft 2 långa förhållanden innan detta och aldrig tänkt tanken på bröllop. Så träffade jag min nuvarande sambo och skulle allvarligt ha svarat ja om han friade efter en månad! Han friade efter 14 månader tillsammans och det känns bara självklart att jag ska leva resten av mitt liv med honom.

    Min blivande svärfar friade till min blivande svärmor på första daten, de gifte sig efter 9 månader tillsammans och har nu varit lyckligt gifta i 30 år!

Svar på tråden Någon som förlovat och gift sig tidigt?