• rosalin

    Vi som ska gifta oss kring skövde (Skaraborg)

    Gör ett försök att starta en tråd för oss som ska gifta sig runt skövde, eller i skaraborg.

    Vore kul att bolla lite ideer och kanske vi kan ge varandra lite tips och komma med förslag.

    Men framförallt en tråd att tjöta i

  • Svar på tråden Vi som ska gifta oss kring skövde (Skaraborg)
  • rosalin

    jag har inte kommit speciellt långt. Har börjat titta på inbjudningskort och allt sånt och så har jag tittat på klänningar men jag vet inte alls vad jag vill ha. Var på bröllopsmässan i skövde i helgen men det var inte så mycket att ha. Fick dock erbjudande om 15% rabatt på brudbuketten som jag ska utnyttja.
    Restaurang är väl lite dyrt egentligen men mamma och pappa står för festen och de har sagt att det är ok. Vi räknar med at bli ca 45 personer så i så fall blir det 45000 bara där. Sen ska vi försöka önska oss olika delar av de som kommer, tex fotograferingen, transporten från kyrkan, hotellnatten osv. Vi har egentligen inte råd om vi inte gör så. Dessutom vill vi inte ha mängder med prylar.

  • rosalin

    hur ska ni göra med inbjudningskort, festprogram mm? Jag har tittat på att beställa men det blir så himla dyrt.. Fast frågan är ju om jag kan få mamma och pappa att betala det, det är ju trots allt de som är värdpar och alltså borde ju de stå för inbjudningskorten.. hoppas jag. Fast jag vet att det redan är lite dyrt för dem. (har pratat lite med mamma, hon är insatt i planerna. Men hon är den enda som vet, så pappa lär ju få choken när han får höra att de har lovat att betala )

  • Mickes tös

    aha, ja jag har försökt få igenom att vi ska önska oss bidrag till en bröllopsresa, men jag vet inte om jag får igenom det. Det är helt klart så att ekonomin är det krångligaste, men det får lösa sig... Jag kunde inte gå på mässan i skövde för vi var borta i helgen, men det verkar ju som om jag inte missade något. Mitt största problem är nog brudbuketten, då jag inte känner att jag har någon florist som jag direkt vet vem det är, och att den verkar vara dyr, men det är svårt att kolla runt när det inte är officiellt och man bor på ett ställe där det känns som alla känner alla...

  • Mickes tös

    oki, ja jag tror inte på något större bidrag från mina föräldrar eftersom den möjligheten inte finns. Inbjudningar och festprogram får vi göra själva. Jag beställde en katalog från calligrafen men bara som inspiration det är som du säger jättedyrt och inget som får plats i vår budget. Vi har en idé om att låta någon göra en karikatyr av oss att sätta på framsidan av trycksaker får se hur det blir med det, ganska dyrt för en sådan grej.

  • snofsan

    HEJ!!

    jag kommer in här =))

    jag å min m2b ska gifta oss i götene kyrkan men vi bor i skara =))

  • snofsan

    rosalin : vi ska göra egna inbjudningskort å vi tänkte köpa det på slöjddetaljer här i skara

    guuuuud va kuuul att de e inte bara e ja här i skaraborg

    fika nån gång då tjejer?
    ute å glo i alla bröllopsaffärer där i skövde?

  • Mickes tös

    Kul med någon mer, hur långt har du kommit i planeringen?

  • snofsan

    Mickes tös : ja hade kommit å börja med bordsplaceringen men nu ja jobbar möe så ja har lagt det på is.. lova mor att hon skulle få hjäöpa till så ja letar tips men vi ska ta tag i planeringen i januari igen =)

  • Mickes tös

    ja så kan det va. själv studerar jag så min arbetsbörda går i perioder, efter hur jag planerar . Men idag softar jag lite och satsar på planering av bröllopet istället

  • rosalin

    Mickes tös >> beställde också katalog från Calligrafen, hade tänkt beställa därfrån, men som sagt det blir ju svindyrt. Får kanske göra sakerna själv... Synd bara att jag är så dålig på sånt..

    Brudbuketterbjudandet var från blomsterhallen tror jag. Hon verkade ok, jag känner inte heller nån så det får bli en chansning. Visst är det svårt att kolla runt när det är så många man känner.. Vill ju liksom börja prova klänning tex, men då är man ju verkligen avslöjad om nån ser en.

Svar på tråden Vi som ska gifta oss kring skövde (Skaraborg)