• janson77

    Pilates, kanon träning hemma!!

    Ville bara gå in och skriva och rekommendera Pilates träning hemma, man slipper gå iväg till gym, man bara lägger sig på några handdukar/filtar och kör!!

    Jag köpte från discshop.se två Pilates dvd, bla en som heter MTV Pilates, och attans va jobbigt det var, och rejäl träningsvärk efteråt.....Man kan köra program på 30 minuter eller 60, man väljer själv.
    Vissa övningar är krångliga till en början, men man får försöka göra så gott det går, iaf nåt liknande

    Jag är en sån som avskyr att gå på gym och behöver verkligen gå ner i vikt, detta är kanon!

  • Svar på tråden Pilates, kanon träning hemma!!
  • Bröllopstokiig

    janson77
    Nu har jag beställt 3 dvd, pilates MTV, poweryoga och yoga så nu gäller det
    Tack för tipset

  • janson77
    härligt....
    MTV PIlates var verkligen hårt, iaf för min otränade kropp

    Jag brukar köra ett avsnitt på 20-30 minuter, det räcker för mig för att jag inte ska tröttna, så kan man köra varannan dag eller så. Så enkelt när man har det hemma, så fort man får 30 minuter över, och det är ju inte lång tid, det har lala tid med

    Lycka till....
  • Snowsee

    Har blivit nyfiken på pilates! Så jag måste fråga, behöver man ha en sån där matta som de visar på tex tvshop? Och var får man isåfall ta på en sån som inte kostar skjortan?

  • Pumpkin

    Snowsee: Beställer du från TV-Shop så får du med en matta

  • Rat

    Ja matta ja, hur är det med det? Går det inte att köra på en vanlig bara?så länge i alla fall........?

  • Buslinna

    Snowsee,

    Det går ju lika bra med något liggunderlägg eller liknande. Matta är bra för att dels ge bra grepp för händer och fötter så att man inte trillar omkull och dels för att göra hårda golv lite mjukare.

    Om du behöver en så finns de att köpa på de flesta sportbutiker. Googla på träningsmatta, yogamatta etc så kan du göra prisjämförelser. T ex www.shoppinghuset.se/productCategories.php jämför priserna.

  • Buslinna

    Självklart måste man inte ha en, det handlar mao mer om grepp och komfort. :)

  • janson77

    Jag har ett överkast, en filt och en handduk, det funkar. Bara om man ska stå med händerna på "mattan" och fötterna i golvet så är ju risken att man glider. Har tänkt köpa en på Stadium, tror dom kostar kring 300-400, men det är ju obsolut inget måste.....

    Lika med svåra övningar, man gör så lika man kan eller som nån övning på MVT pilates, då gjorde jag situps istället då jag inte klarade övningen.....

    Vissa filmer är väldigt lugna, andra mer tempo....

  • Buslinna

    Winsor (tv-shop) är ju bra på det sättet, där visas alternativa varianter av rörelserna för de som inte orkar eller kan pga olika skador. Nu har inte jag sett de andra filmerna som ni pratar om, så Winsor är kanske inte den enda. :)

Svar på tråden Pilates, kanon träning hemma!!