Inlägg från: Courage |Visa alla inlägg
  • Courage

    hjälp med att formulera meny???

    Det bästa är att skriva så klart som du gör så att man förstår vad som serveras.

    Vill du få det lite mer poetiskt så kan du beskriva tillagningssätten och råvarornas ursprung.

    Du kan se upp lite med stavningen; det stavas grissini och cheesescake

  • Courage

    Kul att man ska göra sig märkvärdig och korrigera andra och så skriver man själv som en kratta.. :)

  • Courage

    Jag kan också hålla med Johanna om att det är ett otyg med de här nya namnen, för de vilseleder mer än de hjälper. Det här är min invändning:

    Ofta hittar industriföreträdare på fantasinamn för att höja statusen på köttbiten och därmed kunna ta ut ett högre pris. Man lånar alltså glansen från en finare köttdel, tex genom att kalla saker för filé men som styckningshistoriskt sett inte tillhört filébiten. Och så skapar man ett fantasinamn som "fläskytterfilé".

    Kocklandslaget är sponsrat av Scan och Arla, som kräver att kockarna ska använda de här nya fantasinamnen och styckningsdelarna, och sedan kommer köttprodukten ut i handeln under det nya fantasinamnet.

    Fläskytterfilé är ju ingenting annat än en kotlettrad utan ben, och inte har den mycket med filé att göra. Fläskytterfilén kan heller inte tillagas på samma sätt som den riktiga filén. Filénamnet signalerar också en högre köttkvalitet än vad kotlettraden är.

Svar på tråden hjälp med att formulera meny???