• brynet

    Vad är felet?

    Jag håller med Lipglossbitch om att hudläkare nog kan vara ett klokt alternativ. Samtidigt är det ju iofs så att hårbotten doftar lite på alla... Hårsäckarna är ju också porer och när man svettas så svettas man också genom håret. Och eftersom håret tar emot det, så bildas det en doft. Den här årstiden är ju iofs ingen favorit tid för huden överhuvudtaget och mössor och annat stänger ju naturligtvis in huden lite mer än utan, så försök iaf att inte ha mössa på jämt... (Det finns ibland faktiskt fog för äldre människors ibland lite besatta ordningsregler, som att tex inte ha mössa på sig inomhus...;))

    Men det ska ju inte lukta exceptionellt surt eller så. Då kan det ju finnas risk för att man fått någon slags hudåkomma, så är du orolig tycker jag att du ska kolla upp det.

    Personligen tycker jag att det låter lite märkligt med rådet att föna hårbotten, då just hårbotten faktiskt är den som tar mest stryk av att fönas och utsättas för värmebehandlingar... Likaså är rådet att inte använda hårbalsam i håret oftast ett kosmetiskt riktat råd. Håret kan bli lite tyngre och bli snabbare fett om man har tendens till det om man masserar in balsam i hårbotten. Men om man har torr hårbotten som dessutom kliar, så är det oftast skönt att lindra torrheten med lite balsam. Precis som huden i ansiktet kan börja klia om den inte får tillräckligt med fukt och fett... Hårbotten skiljer sig inte så mycket ifrån ansiktshuden... de är iaf grannar...:D

    I grund och botten är det bra att låta hårbotten få andas fritt så mycket som möjligt och att i detta läget försöka undvika allt onödigt för hårbotten som stylingprodukter och liknande och precis som när huden krånglar, försöka go back to the basics.

    Men som sagt, ett besök hos en hudläkare är att rekommendera, tycker jag...

Svar på tråden Vad är felet?