• Swing

    Bröstförstoring (4)

    Packade knappt något. I liten kasse med fack, lätt åtkomligt, hade jag tandborste, tandkräm, ansiktskräm, tampong o våtservetter i plastpåse (hade mens), cerat, mobil, kexchoklad och en flaska coca-cola. Firade i smyg med lite gott när jag vaknat. Sommar, var klädd i tunn tröja med dragkedja, kjol, trosor och sandaler utan knäppen. Maken hämtade mig nästa förmiddag så pengar och dörrnycklar behövdes inte.

  • Swing

    BH: Triumph's Ladyform. Pris 350 kr. Finns på Lindex, NK, Åhléns city & Debenham's (där även i hudfärgat) i Sthlm. Även på nätet www.timarco.se
    Har den i vitt, svart och hud. Känns inte, sitter bekvämt och stadigt. Jag har opererad D-kupa och min bästis har naturlig DD/E-kupa. Vi och andra gillar den verkligen och rekommenderar den varmt.

  • Swing

    Jag har McGhan's (Inamed) MM 360g, dom är mycket riktigt dom 'rundaste' anatomiska. Jag hade gärna velat ha runda geléhallon, men blev rätt nöjd med dom här. Kände väl när det gått nåt år att jag skulle velat ha FM och fått lite mer fyllnad upptill, men det tyckte inte läkaren på konsultationerna. Vi har inte diskuterat det efteråt och jag litar på hans kunskap. Men visst undrar man hur resultatet hade blivit med andra storlekar och modeller......

  • Swing

    anni_81: jag har geléhallon soft touch. Dom är lite mjukare än standardimplantatet.
    (Är lite nyfiken på hur du redan vet vilken implantatform och hur mycket du "ska" lägga in, eftersom du inte verkar ha bestämt operation med en viss läkare?)

  • Swing

    Håller med, magsovande är inte skönt längre, och jag var en inbiten magsovare. Försöker numera sova på sidan och i annat fall lite halvt på sidan med en liten längsgående kudde som stöd, från under brösten och nedåt höften.

  • Swing

    Jag ringde dit för drygt 2 år sen och pratade med dr Maj Malm. Eftersom det inte framgått av hemsidan frågade jag vänligt efter "geléhallon", som jag ville ha. Hon svarade i snipig ton att "det gör vi INTE, för dom måste ju BYTAS!!".

    Jag vet att tillverkarna lämnar livstidsgaranti (man får nya implantat 'gratis' om dom gamla går sönder. Operation osv får man betala själv, så det är ju en klen tröst). Nu är det ju så att allt tillverkat åldras och ingen VET ju säkert hur länge olika implantat håller eller om/när byte blir aktuellt. Jag fick fler konstiga svar och kommentarer på mina frågor och måste säga att jag kände mig ganska bestört efteråt. Liksom lite tvärt om mot all annan info jag skaffat mig och jag anses som petnoga, medicinskt insatt och påläst. Maj kan ju ha haft en dålig dag och dom behöver ju inte vara dåliga för det, men det kändes bara totalt fel för mig.

    Förra året pratade jag med en tjej som opererat in koksalt där och hon var nöjd, men hon talade tyvärr inte bra svenska så några mer detaljer fick jag inte fram.

  • Swing

    Tärnansara: jag har McGhan's gelehallon soft touch sommaren 2004. Fick känna på många implantat, men vet faktiskt inte om dom var soft touch eller den vanliga varianten. Gissar på den vanliga. Tyvärr kan jag alltså inte svara dig på hur stor skillnad det är, men jag är nöjd! Visst känns implantat ofta lite fastare än äkta bröst, men det behöver ju inte vara nåt negativti det. Vet många som är nöjda med att just ha gått från mindre, lite sladdriga bröst till lagom stora och fastare.

  • Swing

    Cohesive gel är "geléhallon".
    Man läser så mycket olika åsikter om allting från olika läkare att man inte vet vad man ska tro på. Bara för att geléhallonet soft touch är lite mjukare än det vanliga geléhallonet borde det väl inte bli mer ärrvävnad??? Eller vara mer oprövat eller osäkert och allt annat man hört. JAG tycker i alla fall att det låter konstigt. Av min läkare fick jag uppfattningen att det inte var nån större skillnad, mer än just mjukheten. Mycket riktigt tror jag skillnaderna minskar när dom väl är inne i kroppen, även beroende på ens individuella förutsättningar.

  • Swing

    Jengirl: Det är det du har som är det allra vanligaste. Man har alltså delvis bakom. Men i dagligt tal kallas det bakom.

Svar på tråden Bröstförstoring (4)