• SusanE

    Förlovning/Frieri?

    Jag håller med "sweet saint". Förlovningen är inte ett frieri även om det betyder att man någon gång ska gifta sig. För mig så förlovar man sig tillsammans och sedan får mannen fria vid ett annat tillfälle.

  • SusanE

    Jag tycker att förlovning betyder att man ska gifta sig men det är fortfarande något man gör tillsammans, man går tillsammans och väljer ringar. Sedan när man är förlovad så väntar bara frieriet från mannens eller kvinnans sida och då behövs ingen ring. Jag personligen vill att mannen ska fria till mig.
    Alltså förlovning betyder att man ska gifta sig någon gång i framtiden, (behöver alltså inte vara inom ett år) men detta är inte själva frieriet.

  • SusanE

    Eftersom jag hör till den kräsna typen så vill jag själv vara med och välja förlovningsringarna och när man gör det så bestämmer man vad som ska stå i ringarna. I dom flesta fall så står det den andres namn och datum i ringarna så därför skulle det inte bli en överaskning för mig om min blivande skulle fria den dagen eftersom jag redan vet när det blir.
    Därför tycker jag att han ska fria till mig en annan dag då jag inte har någon aning om detta och då är det upp till honom att hitta på något speciellt sett att fria på.

Svar på tråden Förlovning/Frieri?